Varkenshouderij

Achtergrond 225 x bekeken 8 reacties

Duitse varkensnoteringen weer op zelfde niveau

De Duitse varkensprijzen liggen weer op één lijn. De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verlaagde haar notering vandaaag met 2 cent naar € 1,53 per kilo. Duitse slachterijen houden hun prijzen onveranderd op dat niveau. Vorige week verhoogde de Vereinigung haar varkensprijs nog met 2 cent naar € 1,55 per kilo in de hoop dat varkensvlees meer geld zou opbrengen. Dat lukte niet, omdat de vakanties nog in volle gang zijn. Volgende week eindigen wat vakanties. Samen met wat mooier weer kan dat tot hogere opbrengsten van varkensvlees leiden. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 3 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joop

  het komt nooit mer goed voer blijft duur varkens zijn er ZAT en blijven komen

 • no-profile-image

  john

  tuurlijk komt het goed alleen niet dit jaar

 • no-profile-image

  sjaaky

  komt goedt voer gaat vanaf nu weer zakken en de varkens gaan over twee weken weer stijgen

 • no-profile-image

  winstprojecten

  de voerboeren tellen 5 euro de 100 kilo teveel om de nietbetalers te verekenen

 • no-profile-image

  Gladiool

  Zijn er dan ook nog welbetalers?

 • no-profile-image

  rijsen

  @derk. Bij de vleeskalveren schrijf je dat de winkels weer volop aan het bevooraden zijn door dat vakantie's afgelopen zijn. Bij de eieren komen de vakantiegangers volgende week terug en hier bij de varkens zijn de vakanties nog in volle gang ????

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Dat is inderdaad niet logisch. Voor varkensvlees heeft het einde van de vakanties nog niet het gewenste positieve effect op de varkensprijzen. Kennelijk is er nog voldoende varkensvlees in voorraad of valt de vraag nog tegen. Bij kalfsvlees en eieren neemt de afzet wel toe. Derk.

 • no-profile-image

  rijsen

  Is het nu dan nog vakantie of niet?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.