Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

DPP-biggenprijs omlaag

De afzet van biggen loopt nog steeds dramatisch slecht. Het aanbod van de dieren is veel te groot voor de vraag ernaar. Vleesvarkenshouders hebben weinig vertrouwen in een fors herstel van de opbrengst van hun slachtrijpe dieren op korte termijn. De DPP-biggenprijs daalt daarom met 1 euro naar € 22,50 per stuk. Dat is € 7,50 per dier lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arm vleesvarkenshouder

  Dramatisch slecht! waarom dan maar 1 euro minder,doe er 10 vanaf.

 • no-profile-image

  vleeseter

  Misschien is inderdaad meteen 10 euro eraf wel het beste
  Dan kunnen de mesters de volgende ronde veel overhouden
  en dan dure biggen aanschaffen zodat de vermeerderaars dan eens goed verdienen

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Doe dan 23,50 eraf !!! Waren het maar komkommers dan konden we ze doordraaien!!!!

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Slachtbiggen doen een euro per kilo levend.

 • no-profile-image

  john

  juist ja biggen 25 euro.. dan zijn we van het overschot en getreuzel op de biggenmarkt af... heeft in januari ook uitstekend gewerkt!

 • no-profile-image

  ook

  vind toch niet normaal meer , ongeveer een kub mest net zoveel kost als 1 big opbrengt
  ge moet er de moet inhouden toch !!!!

 • no-profile-image

  Gerard

  UniFar koopt ze uit de markt, varkenshouders die tenminste actie ondernemen! Alle lof voor deze initiatieven uit Oost Nederland. Structureel hebben ze de laatste jaren de zeugenprijs 20 cent omhoog geduwd, nu de slachtbiggen 30 cent. Van de UniFar clusters zullen we steeds meer goede dingen zien. Producentenclusters hebben de toekomst!

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Ja inderdaad Gerard,dan kun je beter snel stoppen met zo'n goede slachtzeugenprijs en de (slacht)biggen versnelt afvoeren in grote proporties naar de slachterij.Producentenclusters hebben de toekomst .Antibiotica vrij vlees wordt de nieuwe markt.Kleine bedrijven=groots vermarkten(betere slagingskans zie GD rapport).Dus nu leegdraaien(scheelt voer.Genvrij voer,minder biggen,meer ruimte,weinig veearstkosten etc, dikke prijs.Was al begonnen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.