Varkenshouderij

Achtergrond 29 reacties

Beursprijs biggen omlaag

De beursprijs voor biggen daalt voor volgende week met € 0,50 naar € 28,00 per stuk. Daarmee volgt die notering de prijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). Die daalde vanmiddag met € 0,50 naar € 33,00 per stuk. De afzet van biggen loopt dramtisch slecht. Grote koppels goede Piëtrain-biggen die aan alle eisen voldoen leveren in het hok van de vleesvarkenshouder geleverd € 31,50 per stuk op. Daar moeten de kosten van commissie en transport nog vanaf. De beursprijzen voor vleesvarkens blijven onveranderd: € 1,47 levend en € 1,19 geslacht. De NVV maakt zijn prijsstijging van vorige week met 1 cent ongedaan en verlaagde zijn prijs naar € 1,52 per kilo. De beurs noteert voor slachtzeugen onveranderd op € 1,11 levend en € 0,87 geslacht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  komt het nog goed dit jaar met de fokkers; de mest word ook duurder en het voer zak niet of heel langzaam en de biggen stijgen voorlopig niet ,het is toch treurig veel sterkte

 • no-profile-image

  hans

  ik betaal 5.5 op nvv. topi biggen. dan moet ik morgen bellen om ze af te zeggen

 • no-profile-image

  Voerkosten

  Over te weinig levend geboren of teveel dood geboren hoeven we ons in elk geval geen zorgen meer te maken. Maakt financieel niks meer uit.

 • no-profile-image

  john

  moeten wij de fokkers nu ook uit gaan melken zoals hun ons altijdt in jan. doen ? nu hoor je de handelaren niet want ze weten bij god niet waar ze hun biggen moeten laten ik zou zeggen doe ze in de partuculiere opslag!!

 • no-profile-image

  alternatief

  Tip: Ga de zeugen tijdelijk spenen op 6 i.p.v. 3 weken. Scheelt in eerste instantie voerkosten en op termijn minder biggen

 • no-profile-image

  econoom

  IK heb het al vaker gezegd gooi de ki stations drie weken dicht en lap met z n allen de kosten en ga met z n allen lekker op vakantie

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Waarom geen 4 weken. Trek ik ieder jaar de wereld over om te zien dat er meer in de wereld is dan varkens !!!

 • no-profile-image

  Boer

  Mijn stalinrichter werkt de bouwvak door. Nog nieuwbouwstallen van 1000 tot 4000 zeugen. Er komt geen varken minder.

 • no-profile-image

  zool

  het moet nog 10 jaar slecht blijven,dan zullen er eindelijk eens wat boeren stoppen!

 • no-profile-image

  Simpel

  2 keuzes: stoppen met varkens of stoppen met klagen.

 • no-profile-image

  kees

  Goed nieuws.Ik heb vandaag 600 biggen af besteld. Niet brengen!!! Ze worden nog minder.

 • no-profile-image

  yn

  Nog even en er word bij betaald net als bij de mest dan gaat het nog harder

 • no-profile-image

  Kringloopdenker

  Nu de biggen voor weinig op het hok komen, kunnen we als slachterij ook flink met de prijs onderuit. De mesters hoeven er niet rijk van te worden.

 • no-profile-image

  vamil

  gelukkig kunnen we flink profiteren van de vamil-regeling

 • no-profile-image

  workaholic

  Och, we zijn toch mooi van de straat af.

 • no-profile-image

  john

  komende 2 weken de biggen na 25 euro.. alle lege plekken vol en daarna weer weer rustig naar de 40 euro zien te komen.

 • no-profile-image

  Bill

  Bord in de tuin; "wegens rijkdom gesloten".

 • no-profile-image

  Jonas

  Dan komt het weer helemaal goed, als de biggen 40 euro opbrengen........?

 • no-profile-image

  kees

  aan biggen voor 25 euro is nog niets te verdienen varkensprijs gaat omlaag pas maar op want ze zijn nog te duur!biggen blijven op laag nivo,zijt trouwens ook altijd veel te duur geweest.

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Beter nu stoppen als je nog kan.De rest wordt als je (moet)doorgaat wordt het verplicht contract werk.Groot en klein ,mester of vermeerderaar of gesloten,contracten van de voerfabriek en slachterij.Wel 2013 proof en mestafzet verzekerd.Rest kan(moet) sluiten. OF gaan samenwerken bij b.v.farmfocus als je fin.nog kunt(mag vd bank)of je verzint met collega"s in de buurt een collectief.Helaas voor de vrije overschot markt gedachtegoed.Koude sanering gaat zo wel erg ...snel! met ieder voor zich en god voor ons allen varkenssector?

 • no-profile-image

  achterlijke gladiool!

  Wat een sukkel was ik toen ik voor enkele tonnen die luchtwassers plaatste!Ik hoor die ambtenaar nog zeggen:Als we zeggen dat ze zelfs de lucht moeten gaan wassen doen ze dat nog,als kost het ze een vermogen!Geen sector die zo makkelijk het hoofd in een strop legt als boeren!Waarom nondeju alles geloven en uitvoeren stelletje sukkelaars!

 • no-profile-image

  Doormartelen

  Ja Gladiool en over twee jaar zeg je "wat een sukkel was ik toen ik in 2011 gewoon doorging met varkens houden".

 • no-profile-image

  trotse boerin

  Kan me niet voorstellen dat er in brabant nog stallen voor 4000 zeugen worden gebouwd. Gezien de reactie hier en de de prijzen voor varkensrechten in het zuiden, is heel brabant kompleet in paniek. De teksten hier worden korter en hoe langer hoe groffer. Iedereen vindt de ander niet goedwijs dat hij doorgaat maar ze gaan gewoon door met schulden maken. Voeg het woord nou eens bij de daad, toon je een echte boer, en stop dan gewoon met boeren en dus met klagen. Want de voerboer durf je toch niet aan. Alleen je collega's durf je, je anoniem op af te reageren. Dat noem ik nou eens karakter.

 • no-profile-image

  Boer

  Boerin, je doet er gewoon zelf aan mee. En van die 4000 zeugen vraag je maar eens na in Sterksel. Die van 1000-2000 rijzen overal nog de grond uit hier. Het is de waarheid, al is die soms hard.

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  Kees arme mester waarom ga je zelf geen biggen fokken goedkope zeugenbedrijven genoeg te koop. Maar waarom ga je het niet bij de slachterij halen ,en bij de voerfabriek want daar betaal je 75 % meer en ze maken nog 15 tot 20 % rendement en waarom geef je een riante vergoeding bij je mest terwijl kunstmest duur is [In gronigingen rijden ze net zoveel drijfmest dan in brabant ook al beuren ze er niks bij] en hoe meer fokkers stoppen hoe meer jij in de toekomst zult moeten betalen als je dan nog mester bent.

 • no-profile-image

  john

  er zwerft op deze site een artikel dat het de voerboeren vinden dat het goedkoper is om duurder fosforarm in ze zetten dan minder varkens houden.. Voerboeren moeten eigenlijk maar een ding doen dat is zo goedkoop mogelijk brokjes maken voor onze knorren. Met financiele zaken en productie hoeven ze zich niet bezig te houden. De slachterijen en handel zouden zich juist meer bezig moeten houden met het productie volume. Selecteer een groep boeren waarmee je goede handelsafspraken over prijs en volume kan maken en ga daar mee verder. Koppel terug hoeveel varkens je over 11 maanden kan verkopen dan houden wij daar rekening mee. Nu maken wij onze markt kapot doordat we in januari en februari niet minder durven te insemineren: het komt elk jaar terug! Ik heb nu 70% van mijn gemiddelde jaarproductie aan biggen en ben er blij mee momenteel ruim ik nauwelijks zeugen op en zet volop gelten in om in januari 130% van de mijn gemiddelde jaarproductie te kunnen leveren. Ik pleit voor een goede opkoopregeling van zeugen in de maanden januari en februari. Als sector een bedrag per zeug inleggen waarmee in januari en februari zeugen op kunnen kopen en slachten.

 • no-profile-image

  varkensboer

  Verleden week las ik dat de varkensprijs in china en rusland wel 2,50 euro levend is. Kan iemand mij uitleggen waarom de prijs zo verschilt met hier. Normaal komen we toch in een wereld met meer en meer vrijhandel ???!!!

 • no-profile-image

  Urbanus

  Varkensboer België, wel eens gehoord van importquota?? Prijzen van 2,50 euro/kg zijn simpel te verklaren doordat deze landen netto importerend zijn i.p.v. exporterend zoals NL en België. Als de overheid daarnaast de import van vlees quoteerd en belast met de nodige heffingen, zal de prijs voor de boeren in deze importerende landen gewoon goed zijn. Simpel toch??

 • no-profile-image

  varkensboer

  Sorry urbanus maar mijn verstand zit wil niet in het achterste van mijn naam .Kun je niet normaal antwoorden ?

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.