Varkenshouderij

Achtergrond 16 reacties

Omslag op Duitse varkensmarkt

Op de Duitse varkensmarkt is van een duidelijke omslag sprake. Wilden Duitse slachterijen hun prijzen afgelopen weken nog eerder verlagen dan verhogen, maar vandaag komt er opeens 4 cent bovenop de Duitse varkensprijzen. Die stijgen zodoende naar € 1,60 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Het aanbod van vleesvarkens is in Duitsland zeer krap. Daardoor bellen Duitse slachterijen alle handelaren op om te vragen of zij nog extra varkens kunnen leveren. De Duitse varkensprijs ligt deze week weliswaar 15 tot 17 cent per kilo hoger dan een jaar geleden, maar dat is absoluut niet voldoende om de hogere kosten voor het mesten van vleesvarkens te dekken. Vleesvarkenshouders hebben dus nog een flinke prijsstijging nodig om uit de verliezen te komen. Hilckmann houdt zijn varkensprijs voor volgende week onveranderd op € 1,49 per kilo. Dat heeft het bedrijf nu al aangekondigd. Normaal gesproken maakt Hilckmann zijn varkensprijs pas op woensdag bekend voor de lopende week.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  zo min mogelijk leveren volgende week,
  nu moeten we krapte in de markt zien te krijgen

 • no-profile-image

  a te

  Wel doorleveren graag. Anders krijgen met 3 weken de rekening weer gepresenteerd.

 • no-profile-image

  g

  nu nog het voer een klets naar beneden en we hebben weer een BEEEEEEETJE zuurstof

 • no-profile-image

  john

  rustig doorleveren, de krapte is er. Met zwaardere varkens wordt de krapte alleen maar kleiner! nog minimaal 8 cent erbij om uit de kosten te komen.

 • no-profile-image

  Eric

  He knor, jij snapt het niet.
  Krapte krijg je enkel door lichter af te leveren.

 • no-profile-image

  Lee

  Hilckmann wilde zich een aantal jaren geleden nog wel eens onderscheiden tov de rest van de markt door afwijkend te noteren. Dit was meestal ten gunste van de opbrengstprijs. De laatste jaren is het heel erg stil met afwijkende mutaties, tot vandaag. Had nog maar even achter de rest aangehobbeld, dan had je tenminste niet het predicaat gekregen de stemming uit de markt te halen.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  En dat in de week dat er ook weer PO op de markt komt. Lekker doorleveren, worden de gewichten vanzelf lichter en dus minder kilo's vlees. Van de vermeerderaar niet meer biggen afnemen dan 26 per zeug (helft zeugenaantal per week aan biggen). Kan hij de rest als slachtbig wegdoen, zijn toch vaak de kneuzen. Zo worden we snel weer gezond.

 • no-profile-image

  Moeilijk

  Lever gewoon de varkens, de prijzen blijven voor volgende week gelijk in nederland en een week later gaan de varkens weer naar beneden.

 • no-profile-image

  jos

  Gewoon door leveren vooral niet opsparen. er is volop vraag en door te leveren blijft er vraag. Voer komt er volop wees maar gerust. Voor de komende maanden bestellen wat je nodig hebt en niks extra laten brengen als leveranciers zich opdringen of een prijscorrectie naar beneden bedingen.

 • no-profile-image

  yn

  slimme Duitser 4cent er bij en dan 70% slachten ze bellen alles af ze willen ze gewoon niet . nederland nog 5 weeke onveranderd dan richting 1.70

 • no-profile-image

  niet klagen

  nog lang geen 2.50 leven per kg wat in Rusland een week voor leveren wordt betaalt
  en waar al ons varkens vlees heen wordt geexporteert o wat hebben de slachterij toch zware tijden

 • no-profile-image

  alex flamand

  ge ziet wel dat het helpt van minder te produceren!

 • no-profile-image

  wilbert

  Prijs in rusland van €2,50 is per kg maar zonder kop. Maar er zijn altijd mensen die graag appels met peren ...................

  Maar zijn er eigenlijk slachterijen in Ned die op Rusland leveren ?
  En denk maar niet dat ze daar niet kunnen rekenen.

 • no-profile-image

  john

  gewoon onze varkens te koop zetten voor 200 euro de stuk. wat niet verkocht blikken we in voor de kat. eens kijken hoelang er nog contracten afgesloten worden op 1,50 per kg geslacht gewicht! In Frankrijk wordt al onderhandt om de voerkosten in de contracten van de retail mee te nemen denk dat wij die kant ook op moeten.

 • no-profile-image

  Egoïst

  Voerleveranciers betalen we met liefde voor hun veel te dure voer en advisering van 100 euro per uur. Boeren zijn mietjes, likken aan de leverancier, schoppen naar de collega die de nek uit wil steken.

 • no-profile-image

  boer

  Ik hoor dat Westfleisch en Vion Nord een Hauspreis gaan hantern. Iemand meer info?

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.