Varkenshouderij

Achtergrond 473 x bekeken 1 reactie

Grote brand verwoest schuur met 160.000 legkippen

Gasselterboerveenschemond – Een grote brand heeft vanochtend een kippenschuur in het Drentse Gasselterboerveenschemond volledig in de as gelegd.

Gasselterboerveenschemond – Een grote brand heeft vanochtend een kippenschuur in het Drentse Gasselterboerveenschemond volledig in de as gelegd. Tijdens de brand kwamen 160.000 kippen op het scharrellegpluimveebedrijf om het leven.


De brandweer kon niets anders dan nablussen, omdat bij aankomst de stal al volledig in de brand stond. De eigenaar verklaart tegenover RTV-Drenthe dat de twee schuren in 2003 zijn gebouwd. De man die al sinds 1974 in de pluimveesector werkt spreekt van een ramp. Bij de brand, die met veel rookontwikkeling gepaard ging, zijn geen personen gewond geraakt. Het nablussen gaat volgens de brandweer nog tot in de middag duren.


Foto Jan Bouwman

Beijing – Kopers selecteren ’s morgens vroeg varkenskarkassen in een groothandelscentrum nabij Sjanghai. De prijs voor varkensvlees is in een aantal grote Chinese steden vorige maand met 17 procent gestegen. Varkensvlees is in het Chinese dieet het meest gebruikte vlees.


Foto ANP

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Willemsen

    Vandaag voor het eerst op de nieuwssite agd.nl en ik verwacht films te zien maar het zijn slechts foto,'s, hier moet snel verandering in komen

Of registreer je om te kunnen reageren.