Varkenshouderij

Achtergrond 30 reacties

Duitse varkensprijs niet omhoog

Ondanks een stijging van de Duitse Teleporc-varkensprijs met 4 cent naar € 1,63 per kilo van afgelopen woensdag, houden Duitse slachterijen hun varkensnoteringen vandaag gelijk op € 1,56 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw. Varkensvlees levert volgens hen niet meer geld op door het begin van de zomervakanties. Het aanbod van vleesvarkens is daarentegen niet groot. Dat zou voor een hogere opbrengst van varkensvlees moeten zorgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerald

  leven de politiek

 • no-profile-image

  voor de zoveelste keer

  vuile hufters een grote criminele bende ,telkens weer een ander smoesje om de prys te drukken

 • no-profile-image

  jonge

  Geweldig arsenaal aan standaard uitspraken hebben die lui: kersen rood handel dood, dan is het te warm voor de bbq...nu is het te nat voor de bbq...volgende week is het te koud voor de bbq... is het goed bbq weer dan is iedereen weer op vakantie... daar eet men toch ook? is de vakantie over is er een slachtdag minder... en hebben ze geen slachtdag minder dan hebben ze portemonee leeg want het is carnaval geweest........zeg dan gewoon: We hebben onze bonus nog niet aangevuld ...dus jullie moeten nog maar even leiden.....ik zeg IK BEN TOCH NIET GEK : AKTIE

 • no-profile-image

  mb

  En nu vanavond us kijken ofdat de handelaren die de beurs mede bepalen nou EINDELIJK wel us BALLE hebben. En dat ze de prijs wel us een plus geven, dit zegt toch elke handelaar tegen de varkenshouder ( dat het nodig is en dat ze het ons gunnen ). En geen enkelle handelaar zou ook eens eerlijk zeggen als ze de prijs ( vaak geheel onnodig ) naar beneden is gezet, dat ze zelf ook een min op de prijs hebben gegeven. Dus... Handelaren TOON JE BALLE NOU US GVD !!!!

 • no-profile-image

  boerin

  Ik mis een bericht over de termijnmarkt van afgelopen woensdag!!!! plus 4 cent, waarom??? was het weer toen goed??/ stond de bbq aan??? waarom nu niet verhogen
  Het is toch een grote boevenbend en het heeft niets te maken dat er hier in nederland zogenaamd te veel barkens zijn, het is een politiek spel toch en vooral de slachterijen die hun marges moeten verhogen en hun bonussen moeten veilig stellen

 • no-profile-image

  Waarheid

  Gaan we weer, wederom de schuld bij een ander leggen. Waarom laten bijv. de NVV leden hun varkens niet loonslachten bij een Compaxo of Hilckmann???? Blijf je eigenaar van je eigen varkens en kun je ze als karkas of in delen net zo duur verkopen als je wilt. Zijn de marges, bonussen e.d. eindelijk op z'n plaats en zijn boerin en alle anderen weer blij. Of zijn jullie toch bang dat het niet zo eenvoudig is marge te maken op een verzadigde markt??? Ben benieuwd.
  Aktie en slacht komende week in eigen beheer. Succes.

 • no-profile-image

  Jonas

  Als we ze laten loonslachten verdienen we nog niet veel. De grote winst zit in het in stukken snijden, kruiden/marineren en verpakken, zodat het rechtstreeks in het winkelschap kan. Dit alles wordt ook door de slachterij gedaan, en daar zit de grote winst. Maar deze afdeling zullen ze niet verhuren aan de varkensboeren!

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Mee eens Jonas, de grote winst ligt na het karkas. Ik vindt wel dat de slachterijen medeschuldig zijn. Onder andere het grote Vion kocht een paar jaar geleden klanten om het vlees maar in de schap te hebben door overal onder de prijs door te bieden bij de vleesinkoop. Werken met het geld van de boer noemen ze dat. Daarmee is het vlees in een neerwaartse spiraal terechtgekomen die niet zomaar te keren valt. Tonnies enz. zijn overigens geen haar beter. Die verantwoording om dat weer opwaarts te krijgen ligt nu ook bij de slachterijen, maar die verantwoording nemen ze niet, terwijl ze de boer ondertussen volop eisen opleggen.
  Van de beurs verwacht ik al helemaal niets meer. Die staan al maanden te laag en wordt gedomineerd door handelaren die teruggefloten worden door hun grote slachterij !!!!

 • no-profile-image

  Jobhopper

  Lever de sleutel in bij de bank en een reserve bij de voerleverancier. Doe dat massaal, moet je zien hoe snel er wat gebeurt. Alleen wat mauwen achter de pc helpt geen drol.

 • no-profile-image

  john

  retailers sluiten contracten op basis van 1,50.. is al een paar jaar aan de gang zo. Alles wat de slachterijen onder 1,50 inkopen is winst, alles erboven verlies: door de contracten haalt het vlees niet de kostprijs. Enige manier om de prijs te laten stijgen is ervoor te zorgen dat de contractbieders zonder varkens komen te zitten. Of die gasten zover krijgen dat wij de komende 5 jaar 1,50 jaarrond krijgen dan ben ik ook tevreden!

 • no-profile-image

  Jonas

  Bij mijn weten is de retail eigendom van de slachterij zelf, dus contracten met jezelf sluiten is een wassen neus. Dan lijkt het dat de slachterijen weinig verdienen, maar dat wordt aan de retailkant ruimschoots goedgemaakt. Zo kunnen ze aan de boeren uitleggen dat ze niks verdienen aan het varkens slachten.

 • no-profile-image

  Boertje

  Hoe simpel het idee van John ook moge klinken, ik denk dat er èn met de slachterij èn met de Nederlandse retail te praten zou zijn over een prijs, gebaseerd op een vaste prijs (jaar rond) van 1,50 voor het varken, met vele Italiaanse afnemers ook nog wel, denk ik. Helemaal niet zo gek. Maar probeer het maar geregeld te krijgen. Het beste start je met praten met Mark van Rooi, in principe dicteert hij, natuurlijk Duitsland volgend, de Ned. markt.

 • no-profile-image

  john

  retail = aldi, superunie, ahold.. etc.. je hebt supermarkt, inkooporganisatie, slachterij, boer. Probleem is dat slachterij wel afspraken maakt met inkooporganisatie maar niet met ons!

 • no-profile-image

  Jonas

  Ik heb ooit bij een vion-slachterij gezien dat ze het vlees aan het marineren waren en aan het inpakken. Dat ging rechtstreeks naar de distributiecentra van de winkelbedrijven. Ik denk dat ze daar wel iets meer dan 1.50 euro per kg. voor neer moeten tellen!

 • no-profile-image

  john

  tja ze kunnen het nog duurder maken door het eerst naar een ander magazijn te brengen...

 • no-profile-image

  boer

  Wat zijn we allemaal gefrustreerd, en terecht. Deze hele maatschappij is doodziek, de varkenshouderij is daar geen uitzondering op. Dit wordt in de varkens nog eens versterkt doordat er continue iets teveel wordt geproduceerd. Griekenland is nu de kop van jut maar de meeste landen staan er niks beter voor. Corruptie en prijsafspraken zijn inmiddels doodnormaal. En niet te vergeten de graaiers onder ons, want een ieder moet zich realiseren dat wanneer iemand zich buitensporig verrijkt dit altijd ten koste van een medemens gaat. Iedereen weet zelf wel de voorbeelden.Vraag en aanbod bepalen de prijs niet meer. Zie b.v. de huizenmarkt, makelaars spannen allemaal samen om de prijs erop te houden, Shell en Esso spreken ook samen de prijs af, Banken verdelen onderling ook de markt, iedereen weet zelf wel zij voorbeelden. Af en toe moet de N.M.A scoren om ook zelf niet overbodig gevonden te worden. Het wachten is op het moment dat de dollar valt, op het moment dat in Europa het hele systeem in elkaar stort. De vraag is allang niet meer of dit gebeurd, maar wanneer. Tot die tijd zal er nog veel bloed vloeien.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Als er geld te verdienen was met varkenshouden deed de slachterij dat zelf wel. Maar ja daar is arbeid voor nodig en die moet je betalen en boeren doen het veel goedkoper... Jonas heeft een goed punt. Er zit geld in opsnijden, marrineren, worst, hamburgers etc, maar doe dat niet om om je varkenstak rendabel te maken. Een vriend van mij deed dat en kwam al snel tot de conclusie dat er met zijn slachterijtje veel meer geld te verdienen zou zijn en met veel minder werk als hij andermans varkens aan zou kopen in plaats van zijn eigen productie te verwerken. Hij draaide de stallen leeg en doet nu alleen het slachten, verwerken en verkopen...

 • no-profile-image

  guilllaume

  De koude sanering onder de is en was al begonnen met deze prijzen,dit noemen we nou ontmoedigingsbeleid(geef je de boeren een goede prijs dan breiden ze weer uit!(2Euro),Waarom zou je meer geven).Eerst de kleintjes,nu de relatief financiele zwakke bedrijven,het worden er elke dag meer,elk smoesje wordt aangewend om de moed er in te houden door de periferie,Lobby.De varkenshouderij zo snel dat deze sector is gekomen afgelopen 30 jaar zo snel wordt deze ook weer afgebroken in Nederland,produceren op de plek van consumptie wordt de toekomst is mijn conclusie..Wie nog door mag produceren en zwaar geinvesteerd heeft(in welzijn en uitbreiding)etc. zal de motivatie op moeten brengen dat je voor wereldmarktprijs(centen werk) gaat produceren,met of zonder concept(allemaal show)en kontraktboer wordt onder een groot concern(licence to produce).In vele andere sectoren is het al zover,pluimvee,vleeskalveren,tuinders,en de melkveehouder(is) komt ook wel aan de beurt en kunnen alvast leren centen rekenen(varkensboereneconomie met koeien onder dak).De schaalvergroting is al een feit en nu krijgen we smeer van onze eigen te harde werken en worden we genaait met als doel krimpen!Jammer voor het individuele leed,welzijn voor het varken is belangrijker dan de boer onderhand,betalen ho maar!ALLE BOEREN TEGELIJK BESODEMIETERT.A.B.T.B

 • no-profile-image

  john

  de varkenscyclus doet nu toch gewoon zijn werk! i.p.v. allemaal 15 % minder varkentjes in het hok kiezen wij ervoor om 15 % van plaatsen weg te concureren en straks weer nieuw te bouwen als de prijzen aantrekken. Banken en stalbouwers lachen, voerfabrieken vinden het prima zo en de slachterijen moeten maar zien waar ze het vlees laten. blijvers zullen dit spelletjes ook goed kennen want voordat je het weet zit je bij de 15 % afvallers.....

 • no-profile-image

  W Geverink

  En de rabobank met de rode wangen maar lucht in de zeepbel blazen.

 • no-profile-image

  guillaume

  Ja Geverink,Deze zeepbel blazen ze nu naar de rest v/d wereld,zoals ze zelf zeggen in de reclames op moment in Nederland,"Een wereldspeler die zichzelf blijft",met de spaarzame Nederlandse mentaliteit.Als deze jongens zich er niet zo veel mee bemoeit hadden(boeren op eigen kracht,zichzelf waren gebleven) had deze overproductie zeepbel niet gefinancierd(een v/d hoofddaders van de overproductie) mogen worden.Nu zitten de boeren met de waardeloze stallen te kijken en worden aan hun lot(Marktwerking)overgelaten.Vaak zeggen ook nog dat het je eigen keuze was,advies is en was altijd OPSCHALEN, anders kreeg je geen krediet.Laten ze de(Tripple A) stroppenpot maar eens leegmaken,of is het een zeepbelbank??

 • no-profile-image

  baby

  Bellen blazen;LEUK!!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Aan hun lot overgelaten zou ik niet zeggen guillaume. Volgens mij heeft de bank veel meer geld uitstaan dan er aan waarde is als de boel verkocht moet worden. Ze kunnen de stekker er niet meer uit trekken omdat dan de bodem uit het agrarisch onroerend goed en varkensrechten etc valt. De Rabo barnbubble...

 • no-profile-image

  pj

  Leo Govers krijgt nog voor groot deel gelijk met zijn uitspraak RABO Ruimt Alle Boeren Op!

 • no-profile-image

  guilllaume

  Volgens de ING bank zijn er O.A. betere marges in het vooruitzicht tot 2020.Alleen de varkensstapel daalt van 12,2 milj.naar 2020 11,5mln.,vleesvarkens van 5,9 naar 6mln,wv nu 15% in concept naar 30% in 2020
  Inkooporg. van 6 naar 5(AHOLD etc.)Slachterijen van 14 naar 10 stuks.
  En de grootste" slachting" onder de handelaren van 280 naar 90.De boeren worden gehalveert naar 3500 stuks.Wat een visie deze (staats)bank, is wel duidelijk!De melkveehouderij zal door afschaffing van het Quotum(2015) de varkenshouderij verdringen.De bodem is al zichtbaar,met deze positieve berichten.

 • no-profile-image

  buurman

  guilllaume, interessant wat je schrijft maar al die (haakjes), ( of hoe ze ook heten) maakt het er niet duidelijker op. (Voor mij is het lastig lezen)

 • no-profile-image

  guillaume

  Jammer dan,als je het maar snapt(of niet)!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ik denk dat de melkveehouders na 2015 de melkmarkt kapot melken en daarom ook druk bezig zullen zijn de eindjes proberen aan elkaar te knopen.

 • no-profile-image

  guillaume

  Yes,Dan kunnen ze alvast leren omgaan met wisselende inkomens net als "varkenshouders" en geen vat meer op de prijs hebben(buiten vaste afzet)Ook met elk smoesje over prijsstelling leren leven.Ze hebben hun bedrijf t.z.t. verdubbelt of uitgebreid en topgefinancierd dankzij de grondwaardevermeerdering(overwaarde) en worden ook speelbal en kunnen niet meer terug.Het voorbeeld is de varkenssector(helaas)Het is maar wat je wil.

 • no-profile-image

  john

  de melkveehouderij moet na 2015 vechten om voer en de extra productie haalt de melkprijs naar beneden. Duur voer en een lagere melkprijs haalt het saldo flink naar beneden...

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.