Varkenshouderij

Achtergrond 207 x bekeken

Biggenafzet blijft zeer moeizaam

DPP en Vion hebben hun biggennotering met 50 cent verlaagd. In de handel wordt steen en been geklaagd over de afzet van biggen. Die loopt zeer moeizaam.

Buiten de vaste koppelingen om zijn biggen nauwelijks tegen redelijke prijzen af te zetten. Een van de jongste problemen is nu de Poolse markt. Polen heeft zijn munt, de zloty, gedevalueerd waardoor de biggen daar weer minder opbrengen.

Er is sprake van een overproductie van wel 20 procent zo wordt hier en daar geopperd. Toch houden de biggennoteringen nog redelijk stand. De vraag is echter wel hoe lang. De huidige situatie is niet van de laatste weken. Het hele voorjaar al is er sprake van een moeizame afzet van biggen.

Prognose: dalend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.