Varkenshouderij

Achtergrond 343 x bekeken 14 reacties

Beursprijs varkens wel omhoog

In tegenstelling tot de Duitse varkensprijzen gaat de beursprijs voor vleesvarkens voor volgende week wel met 1 cent per kilo omhoog. Duitse slachterijen noteerden vanmiddag nog onveranderd op € 1,56 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is niet erg groot. Bovendien daalt de opbrengst van varkensvlees niet, ondanks de start van de vakanties. De beursprijs voor slachtzeugen stijgt ook met 1 cent naar € 1,12 geslacht en € 0,87 levend. Biggen noteren op de beurs onveranderd op € 32,50 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ex varkenshouder

  Gelukkig, dan zijn we weer boven Jan.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  De beurs stond al lange tijd te laag dus zien we dit maar als een begin van een correctie tov de marktprijs. De handel zal moeten want met de te lage stand van de nieuwe beursprijs worden handelaren momenteel terecht hard aangesproken. Nog een centje of twee erbij en het lijkt er weer op.

 • no-profile-image

  boereke

  Nee we hadden nog wel een cent tegoed maar eindelijk iets positiefs over de beurs nu 1 cent geeft de markt weer een positieve beweging

 • no-profile-image

  Bart

  Goed zo beurs, het begin van een inhaalslag is gemaakt zodat je de maandenlange achterstand in prijszetting van de beurs kunt corrigeren.

 • no-profile-image

  piet

  Ik heb het al vaker geschreven, maar de beurs staat normaal 6 cent onder de vion prijs. Dus waar komt die wijsheid vandaan om te zeggen dat de beurs nog 1 cent achter liep. kijk dit maar na het laatste jaar.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  @Piet, Vion is volgens mij een bruto prijs. Kan iemand die Vion leverancier is hier even aangeven wat de nettokosten zijn die nog van de Vion prijs afgaan ?

 • no-profile-image

  piet

  Dat klopt varkenshaas maar vanaf het moment dat de bordesprijs bij vion is ingegaan is het verschil met de beurs meestal 6 cent. Dat het dan een bruto of een netto prijs is heeft met vergelijking niets te maken.

 • no-profile-image

  vion levarancier

  deze week 1.52 gebeurd,alle kosten zijn er dan vanaf,beren gelten,daarboven nog de ster toeslag van 8.5 cent.gewoon geklast(talent).

 • no-profile-image

  ook

  uhm vion leveraar over hoeveel varkens per week hebben we t dan ? ik zit namelijk op 1.50 pkg alles eraf ook talent

 • no-profile-image

  varkentje

  De ene talent is de andere niet.Prijs vion is trouwens incl 6% btw en andere slachterijen betalen incl 5,1% btw + btw-correctie,scheelt bij huidige prijs 1 ct/kg.
  1,50 is dus 1,49 vergeleken met de andere slachterijen!

 • no-profile-image

  varkenshaas

  @Piet, waarom maakt bruto of netto niets uit ? Je wilt toch weten wat je netto overhoud. Ik begin nu al te begrijpen waarom Zlto zo rijk is.

 • no-profile-image

  piet

  Je wil natuurlijk wel weten wat je overhoud maar dat weet je bij vion vooraf toch ook niet. Bij beursprijs krijgen de meesten nog een toeslag, bij vion gaan er nog wel wat kosten vanaf.

 • no-profile-image

  pj

  Wie makkelijk wil weten wat zijn varkens netto opbrengen moet net als mij iedere vracht wegen en de netto opbrengst incl 5,1% btw delen door de geladen kg's.
  Moet je ze wel altijd even nuchter afleveren voor een eerlijk vergelijk!

 • no-profile-image

  Robert DE MELKER

  Morgen, zo eens dit forum bekeken en zo blijkt dat een achterneef van mij in belgie, een toeslag krijgt danis prijs+8cent! Zie www.danis.be, misschien ietsje beter varken dan in nederland??? (2kg levend aftrek), in belgie altijd levend op wegen, geen overbodige luxe, controle kan niet verbeterd worden...

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.