Varkenshouderij

Achtergrond 548 x bekeken 55 reacties

Beurs verhoogt varkensprijs minder dan Duitsers

De beursprijs voor geslachte varkens stijgt voor volgende week met 1 cent naar € 1,54 en voor levende dieren met 2 cent naar € 1,22 per kilo. Daarmee valt de prijsstijging op de beurs lager uit dan die van Duitse slachterijen. Die verhoogden hun varkensprijzen vanmiddag met 4 cent naar € 1,60 per kilo. Zeugen noteren op de beurs geslacht onveranderd op € 1,22 en levend 1 cent hoger met € 0,88 cent per kilo. De beursprijs voor biggen daalt met € 0,50 naar € 32,00 per stuk. Die prijsverlaging valt lager uit dan die van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Die verlaagt zijn biggenprijs voor volgende week met 1 euro naar 37 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anoniem

  we wisten al lang wat we aan de handelaren hadden, helemaal niets dus, ze hebben zijn eigen graf al gegraven, spring er maar in, dan gooi ik het zand er wel op, je valt zachtjes want hilckman( die mede verantwoordelijk is voor deze te lage stijging) ligt al op de bodem. ik hoop dat de leveranciers hem volgende week al droog leggen

 • no-profile-image

  snoop dog

  In Brabant laat je je hond nog niet dekken laat staan dat je daar begraven wilt worden.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Dit is toch niet meer geloofwaardig. Handelaren gaan nu zelf eerst de zakken vullen !!!

 • no-profile-image

  voortaan een andere naam

  hilckmann heeft gewonnen, denkt ie tenminste. er worden nog best wat varkens op de beurs ingekocht, door rond de middag een bericht naat buiten te brengen dat hilckmann de prijs volgende week niet verhoogt heeft ie de handelaren bang gemaakt, al die + 3 hadden gedaan hadden ze voor die varkens flink bij moeten betalen. nou handelaren, volgend jaar heb je dat probleem niet meer, de beursprijs is er dan niet meer, hilckman is al op korte termijn over en sluiten, en voor de meeste handelaren is het ook beina over en uit! net als bij mij denk ik

 • no-profile-image

  boereke

  Word tijd dat de nma eens aktie onderneemt rusland en china meer dan 2,50 de kg wij nog geen 1,80 Was eerst nog beetje Fan van tonnie,s maar dat is goed over.

 • no-profile-image

  ikke

  alweer van die zeikers die steeds de handelaren af kraken blij dat ze er zijn. ga maar allemaal samen werken net als vroeger een cooperatie oprichten. tobbers

 • no-profile-image

  Kontkruiper

  Samenwerken doen boeren niet. Gooien liever miljoenen over de balk naar leveranciers dan een paar duizend euro naar boereninitiatieven. Jammer, maar het is de werkelijkheid.

 • no-profile-image

  Frits

  We kunnen ook Hilckman af gaan stoken. Die is bijna failliet en als ie weg is kan ie dit soort domme actie`s niet meer uithalen. Wat een huichelarij van die slachterij !!!

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Ik ben altijd een zeer groot voorstander geweest van de handel. Daar stap ik nu van af en ga samenwerking zoeken met collega`s. Wat dit moet worden weet ik niet maar ik ben dit gezeik hier helemaal moe. Handelaren steken gewoon hun hand niet meer in het vuur omdat ze gedomineerd worden door de slachterijen. Handelaren waar ik altijd zaken mee gedaan heb waren in het verleden ook echte handelaren en gaan de afgelopen weken helemaal om en je kunt er helemaal niets meer mee doen. Er is een ongezonde ontwikkeling gaande momenteel in het handelaren wereldje en daar zal de varkenshouderij voor moeten waken om zelf door dit soort praktijken niet om te vallen. Ik denk dat we Farmfocus groen licht moeten geven willen wij bestaansrecht hebben !!!!

 • no-profile-image

  boer

  Ben bang dat de financiele situatie bij veel handelaren op dit moment niet veel beter is dan die van ons. En ja, natuurlijk zijn er ook uitzonderingen.

 • no-profile-image

  pj

  Handelaren hebben al jaren niks meer te zeggen,als ze proberen om te onderhandelen worden ze er door slachterij uitgeknikkerd.Omdat ik niet het onderbetaalde slaafje van de slachterijen
  wil zijn ben ik 2 jaar terug al gestopt met de handel(planning).Neem het de slachterijen niet eens kwalijk want hun worden door retail hetzelfde behandeld,zou waarschijnlijk hetzelfde doen want is jammer genoeg tegenwoordig een keiharde wereld van veel voor weinig om te kunnen overleven!

 • no-profile-image

  watersnip

  Kom net uit de supermarkt. Aanbieding speklappen zonder zwoerd. 5.98 euro de kilo. 100% IKB volgend het etiket. Maar waar gemest, geslacht en verwerkt staat nergens. Misschien moet dat wel anders. Gewoon alles eerlijk op het etiket. Dan weet de consument wat ze kopen en zijn mogelijk bereid wat meer te betalen!

 • no-profile-image

  case

  Ga rustig door om Hilckmann negatief in de belangstelling te zetten. Eerdaags gooien ze de handdoek in de ring en kunnen jullie nog harder schreeuwen dat er weer een slachterij minder is.
  Uit de financiële resultuten van 2010 lijkt wel dat het in de slachterijwereld ook kommer en kwel is. Wees verstandig en help deze slachterij om hem in stand te houden.

 • no-profile-image

  beer

  de slachterije weten van ons tot op de cent de kostprijs, wij weten helemaal niets over hun, ik verdenk ze ervan dat ze het vlees voor een langere tijd verkocht hebben, mischien wel gedeeltelijk op een duitse of beurs notering, maar met onze wekelijkse kostenstijging hebben ze denk ik geen rekening gehouden, daarom zijn ze door hun fout gebaat bij te lage prijzen. vraag is goed, aanbod krap, dus normaal zouden ze flink omhoog moeten

 • no-profile-image

  varkenshaas

  @Case, dat ben ik helemaal niet met je eens. Welke slachterij dan ook laat het na om een blok gaan te vormen tegen de supermarkten. Er zijn mogelijkheden om het vleesaanbod te verminderen maar om de eigen efficientie te verhogen hebben ze de slachtgewichten bijna 10 kg verhoogt. Als slachterijen samen de afspraak maken om de slachtgewichten voor de korte termijn 5 kg of meer omlaag te zetten is er binnen de EU te weinig aanbod en kan de prijs flink omhoog. Slachterijen willen hier niet aan omdat ieder voor eigen eer wil gaan en dwingen menig boer op die boer richting een faillisement. De handel werkt daar aan mee door dit te accepteren. De beladingsnormen zijn zelfs aangepast op de zware varkens wat nog eens samen met de 1 m2 in de stal tot een enorme kostprijsverhoging lijd. De slachtgewichten terug bij af, de beladingsnorm afstemmen op de lagere slachtgewichten en de stal kan dan gewoon op 0.8 m2 volgelegd worden. Deze meeropbrengsten en kostprijsverlaging voor de boer kan de sector uit het slob trekken al zal je voor de langere termijn voor andere oplossingen moeten gaan om het aanbod te reguleren binnen de EU.

 • no-profile-image

  john

  slachterijen krijgen nog steeds genoeg varkens om aan de contract verplichtingen met de afnemers te voldoen... die contracten gebaseerd op 1,50 per kg geslacht gewicht doen ons de das om of laten onze lopende rekening flink fluctueren.

 • no-profile-image

  ,

  Over het algemeen is het aanbod varkens te hoog om de prijs flink te laten stijgen. Of beter gezegd de vraag is te laag, volgens mij is er wel een verband met de slechte economische vooruitgang in Europa. Ik zie niet in wat samenwerking tussen enkele Nederlandse varkenshouders hier aan veranderd. Het grootste probleem is bij mij niet de varkensprijs maar de voerkosten!!

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Slachtgewichten 10 kg omlaag in de EU en je voerkosten dalen ongelooflijk !!!

 • no-profile-image

  ,

  In de Eu verplicht beren mesten en beren afleveren op max 85 kg. Gelten ook wat lichter. Dit betekend minder aanbod varkens en lagere voer en mestkosten. Ook minder vraag naar veevoergrondstoffen. Dat moet je met die slachterijen voor elkaar zien te krijgen!!!

 • no-profile-image

  guillaume

  Dit raakt de kern v/d zaak de laatste 5 goede oplossingen hieronder beschreven voor de markt op korte termijn maar ze gaan hier niet aan meewerken waarom niet.Ze proberen de laatste vrije jongens financieel klem te zetten(evt.tweeprijzensysteem) zodat je afhankelijk bent van de voer en bank en slachtsector.Daarom duurt deze malaise(misbruik) zo lang in deze zogenaamde vrije markt.Corruptie ten top.Afgesproken werk? de voedselsector is niet meer bedoeld voor de individuele boer met eigen vermogen .Wat een afgunst van de periferie.Mijn opa zei wel eens,De geleerde jongens die zelf geen boer hebben kunnen(willen) worden regeren dadelijk ons,had hij gelijk?

 • no-profile-image

  snap jij het

  zat gisteravond op een feestje met een chef kok te praten Hij vroeg me wat wij beurden voor het vlees, we moesten toch zo langzamerhand niet meer mopperen want we beurden gigantisch meer als een jaar geleden... de haren gingen rechtop. Ja hij moest gemiddeld 2 euro per kilo meer betalen als afgelopen augustus, en dat kwam door de gestegen inkoopkosten bij de retail!!! Zodoende moest hij zijn restaurant prijzen ook verhogen met gemiddeld 4 euro per couvert. WAAR BLIJVEN ONZE CENTEN!!!!!!

 • no-profile-image

  diezel

  Wat een gezeik !!!!!
  Dan verkoop je de varkens toch niet als het je te weinig is ! En laat je handel toch barsten ! Of het slachthuis kapot gaan !
  Als ik een slachthuis had kwamen die zeikers er zeker niet meer in ! IEDEREEN MAG DOEN WAT IE WIL , WE LEVEN IN EEN VRIJ LAND WAAR VRAAG EN AANBOD DE PRIJS BEPAALT ! Dus boeren als het te weinig is zelf slachthuis kopen en eigen varkens slachten , hoef je niet af te geven op anderen !!!!!!!!

 • no-profile-image

  knor

  Theorie: Varkenshouder buiten Nederland;eigen grond voor voer en mest en geen varkensrechten: geen vetpot maar heeft genoeg aan deze prijs...

 • no-profile-image

  ww

  @ DIEZEL als vraag en aanbod de prijs bepaalde hadden we nu zeker al €1.80 ontvangen.

 • no-profile-image

  Frits

  Diezel zal zelf wel slachter zijn !!! Een goed slachthuis betaald zijn leveranciers minimaal de kostprijs. Ik weet alleen die slachter al jaren niet te vinden.

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Slachters doen er alles aan om inkoopprijs te drukken. En zolang wij genoeg varkens leveren voor een achteraf te bepalen prijs [donderdag leveren in duitsland in de hoop dat ze vrijdags misschien .... duurder worden] gaat die prijs echt niet omhoog.

 • no-profile-image

  diezel

  Diezel heeft geen slachthuis ! Diezel prbeert handel te doen . En handel is vraag en aanbod . VEEL AANBOD IS RUSTIG BLIJVEN EN ZE KOMEN VANZELF ! Ik heb de zelfde gedachten als een slachthuis . Ben pas 42 maar mijn vader heeft me geleerd . je moet het ijzer smeden als het heet is ! ps ik heb zonder dat ik in de "varkens" zit wel vraag uit china voor pigskin leather .
  Jongens zoek zelf eens een weg en stop met afgeven !

 • no-profile-image

  diezel

  Zuid-Korea importeert varkens uit Canada
  Gimhae – Een Zuid-Koreaanse overheidsmedewerker inspecteert een transport van 800 fokzeugen. Het transport is net geland op de luchthaven van Gimhae.

  uhh drie klik verder en ik zie dit !
  Hallo dit kan nederland ook !!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Waarheid

  Frits en w.w. geloven jullie echt wat jullie schrijven???? Frits: "een goed slachthuis betaald min. de kostprijs"??? Leuk voor de NMA. Natuurlijk niet, prijs is afhankelijk van vraag en aanbod. W.w. hoe bereken je in hemelsnaam de minimaal 1,80 ?? Er zijn momenteel teveel varkens en biggen voor een GEZONDE afzet. Waarom blijven de voerfabrieken buiten schot?? Ze plukken de boeren hier letterlijk kaal en investeren dat geld in het buitenland. De varkensprijs is zo slecht nog niet t.o.v. voorgaande jaren, het zijn de voerfabrieken die extreme marges aanhouden. Kijk naar een De Heus, For Farmers etc. Daar valt op korte termijn wat te halen; op de langere termijn helpt alleen een lager aanbod van vlees. Voor de biggenfokkers voorzie ik een levensgroot probleem. Zo'n klein landje met een gigantisch biggenoverschot, dat kan onmogelijk goed blijven gaan. Diezel heeft groot gelijk, de producent is en blijft ZELF verantwoordelijk voor zijn/haar produktie. Aan elk produkt hangt de producent zijn prijskaartje, behalve binnen de agrarische sector. Deze slaagt daar grotendeels nog steeds niet in. De focus ligt op produktie, in plaats van de afzet!!!!! Kijk naar de ommezwaai van bijvoorbeeld de kunstmestfabrieken. Voorheen produktie en nog eens produktie met mindere prijzen. Nu is de produktie gericht op mogelijke afzet met als gevolg goede prijzen / winsten. Het is echt aan de boerenproducenten zelf aktie te ondernemen. Domweg produceren en minimaal de kostprijs eisen op een meer dan verzadigde markt en daarbij ieder ander de schuld geven getuigd van slecht ondernemersschap!!!!! Als ik het mis heb, wat zomaar zou kunnen, dan zou ik zeggen heren varkenshouders de koppen bijelkaar en ga het gehele traject van zaadje tot karbonaadje tot op het bord van de consument beheersen. Succes.

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Kern van 'Waarheid',Ik draai de kleine (vanaf 1990) in aantal hobby vermeerderings bedrijf leeg(was al begonnen),wachten op betere tijden.Dit kost elke dag geld(vooral als kleine vermeerderaar,scherpere prijs kan ik ze al jaren niet meer aanbieden a/d mesters).Dat is ook ondernemerschap,ga me in ieder geval niet laten inpalmen door de voerfabriek en slachterij en bank.Had dit scenario al jaren in het vizier en heb bewust niet geinvesteerd en dik 30biggen gedraait.Ga alleen verder als de massa kassa gedachte geexporteerd is over de Nederlandse grens en of de samenwerking onder boeren in vergevordert stadium is en vruchten afwerpt en dik geld opleverd.Niet alleen de schuld van de grote periferie want we hebben ze zelf de kans gegeven in onze schaalvergrotings,oogkleppen en drukken elkaar de markt uit.Ga de tijd steken in wat nog wel kan voorlopig is dit voor mij het beste scenario.Zoek nog medestanders?

 • no-profile-image

  Boer

  Boeren werken niet samen. Zeggen volgende week tegen ForFarmers dank je wel met de Zwarte Cross voor honderdduizenden euro's investering (uit eigen zak). Zeggen dank je wel tegen de standhouders op de beurs in Den Bosch en Hardenberg (binnen 2 weken) voor 6 miljoen investering (uit eigen zak). Smeken op de knieën of het bedrijfsleven wil sponsoren voor Big Challenge (uit eigen zak). Het zit fundamenteel niet goed en dat komt door de grote luiheid van ons zelf (niet als boeren willen samenwerken).

 • no-profile-image

  john

  wat onze leveranciers wel doen vergeten wij: PROMOTIE. Als al die miljoenen die onze leveranciers uitgeven gebruikt worden voor reclame campagnes voor consumenten blijft er veel meer over.

 • no-profile-image

  guillaume

  gewoon doorwerken totdat je er bij neer valt

 • no-profile-image

  guillaume

  Hee,dubbelganger? Gewoon egaal(niet te hard) doorwerken tot je >80,en dan er neer-vallen.(let op de punten komma's en hoofdletters)is ook een levenswijze!Grapjurk!

 • no-profile-image

  miep

  hallo derk
  ben je op vakantie dat we geen marktprijzen meer doorkrijgen
  zo ja prettige vakantie en uitgerust weer terug.

 • no-profile-image

  jaap

  wat heeft vion gedaan deze week? volgen ze netjes duitsland?

 • no-profile-image

  jonge

  Nee......Vion zou Vion niet zijn als ze de prijzen niet gelijk hadden gehouden......waarom zou je verhogen...Vion is typisch gevalletje van : STRONT WIE HET OE GEDRETTEN oftewel : DE KOE DIE IS VERGETEN DAT IE OOIT KALF IS GEWEEST... vroeger van de boeren nu tegen de boeren.... Altijd al het boerengeld er door heengebrast..
  Vleesverkopers aldaar maar een keer ontslaan.. want je maakt mij niet wijs dat de vleesverkopen nu al weken lang gelijkblijven....

 • no-profile-image

  hans

  de laatste 2 jaar doet vion zomaar 4 tot5 cent met de vakanties verlagen en de vion klanten pikken dit zo maar ........ de star varkens zijn toch wel 4 cent verhoogt... varkens die je met farmingnet twee weken van tevoren opgeeft moet je wel leveren hoor anders mis je 30cent per varken

 • no-profile-image

  ik wil ook op vakantie

  { Tendenz für den deutschen Markt: Auch für die kommenden Tage bleiben die Anmeldungen von schlachtreifen Schweinen hinter den Bestellungen der Schlachtbetriebe zurück. Teilweise werden bereits Partien vorgezogen, um die Nachfrage der Schlachtunternehmen komplett bedienen zu können. Auch wenn die Urlaubszeit in vielen europäischen Regionen den Fleischabsatz nicht unbedingt belebt, erwarten viele Marktbeteiligte für die kommenden Wochen eine fortgesetzt positive Marktsituation } bron: http://www.schweine.net/list_eu_preise.html . Dus als de prijzen hier achterblijven het wel heel erg duidelijk dat er een taak voor de Nma ligt. En anders maar met de puptent, inclusief een bbq en badmintonsetje, een week voor de poort van de retail (bijkomend voordeel: hebben we toch nog het gevoel op vakantie te zijn, immers voor vele onder ons is dit een vorm van luxe die we dit jaar moeten overslaan :0(

 • no-profile-image

  john

  vion krijgt blijkbaar varkens genoeg.. ik ga ook echt niet meer betalen voor het voer als 4 bulkwagens voor de poort staan te wachten als ik er maar 1 of 2 nodig heb. Oplossing = minder varkens naar Vion. Vion tevreden zodat ze bij een tekort weer kunnen verhogen.

 • no-profile-image

  herman

  Waar blijft de NVV, Wien we missen je!!!!!

 • no-profile-image

  Gerard

  Herman, wat doe je zelf? Zowel NVV als LTO vakgroep kunnen amper aan bestuurders komen. Iedereen roept wel wat, maar doet ondertussen niets.

 • no-profile-image

  weet

  weet iemand wat teleporc duitsland vandaag heeft gedaan toevallig ,, dank u

 • no-profile-image

  limburg

  Kregen net een fax plus 3 cent

 • no-profile-image

  Jan

  Derk is met vakantie denk ik; terwijl hier de pleuris uitbreekt.

 • no-profile-image

  Jan

  Nederland wil geen varkens (of niet betalen) Duitsland moet ze hebben.

 • no-profile-image

  john

  het vlees gaat naar de de landen waar dit voorjaar minder of geen biggen heen zijn gegaan. het oostblok dus. Duitsland ligt gunstigeren om die landen te beleveren met vers vlees of levende varkens. De eerste maanden hebben ze daar kunnen teren op voorraden en huidige productie maar nu moeten ze de markt op voor vlees en varkens, en misschien biggen als de oogsten meevallen.

 • no-profile-image

  tipgever

  Zou de NMA bij de slachterijen en reed buissines binnengevallen zijn????

 • no-profile-image

  vakantie

  lijkt wel of iedereen op vakantie is

 • no-profile-image

  adviseur

  Voor de meeste varkenshouders ook beter wanneer ze eens langdurig op vakantie gaan. Beter nog een jaar sabbatical. Hier op dit prijzenforum wordt het echt niet verdient.

 • no-profile-image

  guillaume

  Als het zo doorgaat krijgen we vanzelf sabbatical.@adviseur ,hoe moet je het dan verdienen.Eerst de zaak opdrijven en de boeren met de zorgen laten zitten of samenwerken met een lege knip?(wel minder adviseurs nodig)De adviseurs hebben zeker niet bijgedragen aan het stimuleren van het overschot.Als je weet het wel moet doe het dan zelf maar eens.Genoeg aanbod!Een gesprek met een bank zal verhelderend werken.Zoals het spreekwoord luidt: De beste stuurlui staan aan wal.

 • no-profile-image

  diezel

  Adviseurs worden betaald op omzet wat ze draaien. Zij vertellen een verhaal , jullie gaan er mee acoord en betalen . Ha Ha
  Wederom Geef niet af op anderen kijk naar je zelf !!!! Als ik van elke verkoper die aan de deur komt ga geloven dan ben ik zo plat zak !

 • no-profile-image

  Benzine

  Alle mogelijke kennis zit verspreid onder de boeren. Adviseurs fungeren enkel als goed betaalde koeriersdienst.

 • no-profile-image

  guillaume

  Als je b.v. geen grote omzet maakt zie je ze toch niet meer.Dus krimpen,kunnen ze naar huis.De echte komen dan vanzelf bovendrijven.Ook minder kennis uitdragen en je goede cijfertjes weglaten voor ze helpt ook.Zelf rekenen.Doe dat al heel lang,maar dan praten ze niet voor je.Maar een goed product verkoopt zich zelf,vooral als er niet teveel is.Massa is ook geen kassa meer.

 • no-profile-image

  miep

  nord west onv.
  slachterijen dld € 1.56

Laad alle reacties (51)

Of registreer je om te kunnen reageren.