Varkenshouderij

Achtergrond 231 x bekeken 5 reacties

Vion volgt Duitsers met varkensnotering

Vion volgt zijn Duitse concurrenten deze week trouw met zijn Nederlandse varkensprijs. Die stijgt zodoende met 6 cent naar € 1,57 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij inclusief btw. Het aanbod van vleesvarkens is krap. Varkensvlees levert niet zoveel meer op als de stijging van de varkensprijs volgens de slachterijen. Sommige vleesvarkenshouders en -handelaren betwijfelen dat. Zij zeggen dat vlees goed van de hand gaat door het mooie weer voor de barbecue. Dat vlees komt meestal uit de diepvries en is dus niet vers. De Vion-varkensprijs ligt deze week 5 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Dat is niet voldoende om de forse stijging van de kosten goed te maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Dat zeg je goed Derk. "zeggen de slachterijen". Als ik varkens in moest kopen zou ik ook niet zeggen dat er veel te weinig varkens zijn deze week. Geeft meteen aan dat het marktcommentaar vaak afkomstig is van reactie`s van slachterijen. Dat is op deze site zo, maar ook de reactie`s van Jan Bakker (agrifutures) zijn daar duidelijk op gebaseerd.

 • no-profile-image

  boereke

  Kijk daarom is het goed dat de nma eens onderzoek naar de varkensprijsnotering gaat doen

 • no-profile-image

  john

  wij willen als boeren toch zelf ook handelen op een 'gemiddelde' notering en met toeslagen en/of minder kortingen ons onderscheiden van de collegas. Wie dat laatste goed op orde heeft scoort bovengemiddeld en zit bij de blijvers. Misschien moeten we als boer zelf ook eens roepen 'dit is mijn prijs: en betaal je dat niet, dan zoek maar een ander'. Eens hoelang het duurt voordat je varkens voor je eigen prijs opgehaald worden. Maar wil je zoiets doen dan moet je toch zeker ruimte hebben (in de stal en financieel) om 4 weken niet te leveren. Maar door het streven naar een maximale bezettingsgraag is dit niet mogelijk en zijn we overgeleverd aan de slachthuizen.

 • no-profile-image

  maarten

  Heer Klein Kranenbrink

  Ik lees veel kritiek over uw schrijven, dat kan ik best begrijpen maar wat ik vooral mis in uw stukjes, wel een gemiddelde opbrengstnotering maar GEEN gemiddelde KOSTPRIJSNOTERING. Dus geen persoon kan bij lange na een snelle vergelijking maken met zijn collega's en met voorgaande jaren.
  Groeten uit droog West-Oekraine

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  We moeten er onderhand eens vanaf dat gemiddeld niet goed genoeg is, elk ander bedrijf of werknemer dat gemiddeld presteerd verdiend een boterham. En wij accepteren dat we de gemiddelde bankroet gaat en de rest matig inkomen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.