Varkenshouderij

Achtergrond 11 reacties

Vion-varkensprijs stijgt niet

De varkensprijs van Vion blijft voor de derde week op rij € 1,57 per kilo geslacht gewicht franco slachterij inclusief btw. Het aanbod van vleesvarkens is deze week nog ruim voldoende om het benodigde varkensvlees voor klanten te produceren. Dat vlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand. De temperatuur is niet hoog genoeg om consumenten te verleiden om hun barbecue massaal tevoorschijn te halen.
Vleesvarkenshouders leveren meer slachtrijpe dieren af, omdat een prijsverhoging voor deze dieren uitblijft. Bovendien misten slachterijen vorige week een slachtdag (Twee Pinksterdag), waardoor zij varkens hebben doorgeschoven. Zuid-Duitsland viert donderdag Sacramentsdag. Dat stimuleert de vraag naar vleesvarkens in dat gebied niet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  Derk, doe mij een plezier, en stop met je marktcommentaar. Eerst is de consument bbq moe door het lange mooie weer, en nu zou de bbq niet in de tuin kunnen vanwege het slechte weer. Dit heeft niets met journalistiek te maken. Alleen een leuter berichtje overnemen van een pr miep van Vion kan iedereen. Ga een vak leren !!!!!!!!!!!!1

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Knor of Jan uit Deurne. Graag je echte naam op internet. Dat zou wat sportiever zijn in plaats van anoniem schelden. Derk

 • no-profile-image

  ooit wordt het beter

  knor heeft wel gelijk er is altijd wel iets volgens de geleerden (VION) OM DE PRIJS niet te verhogen

 • no-profile-image

  a mulders

  nou derk,ik durf mezelf wel bekend te maken hoor!.maar ik vind wel dat knor een punt heeft.
  het zijn altijd dezelfde praatjes,die de slachterijen verkondigen en die praat iedereen na,ook jij.mischien een tip ga eens aan onderzoeks journalostiek doen en laat je ook informeren door ander partijen ook in het buitenland.
  als dat teveel werk is laat dan de "marktberichten"maar achterwege.

 • no-profile-image

  varken

  Kop van artikel klinkt toch al een stuk positiever dan vrijdag(prijs daalt niet)
  Het komt nooit meer echt goed als we voor wereldmarktprijs blijven produceren en vion de varkensprijs blijft bepalen en buiten de meerkosten niks extra's voor de varkenshouders eruit weten te slepen voor de stardeelnemers zodat onder aan de streep voor deze deelnemers alles bij het oude blijft en minimaal 4 maanden niks anders kunnen dan aan vion leveren ook al zou hun basisprijs 5 ct te laag staan

 • no-profile-image

  Bart

  Ik keur misschien wel de manier waarop Knor zijn commentaar geeft af, maar hij heeft wel gelijk. De commentaren van Boerderij en Agrifutures zijn rechtstreekse kopieën van de verkopers van de slachterijen. Nooit eens een commentaar dat boeren nu voor het 5e jaar op rij te weinig rendement halen, wel dat een slachterij een week geld bij moet leggen. Bij agrifutures kan ik dat nog wel snappen omdat daar een commercieel belang bij zit, maar van Boerderij als blad voor de boer kan ik het helemaal niet meer snappen. Misschien eens tijd om een echte expert marktcommentaar te laten schrijven, en ook op momenten als de varkens er nioet zijn zoals laatste jaren ook wel eens voorgevallen is.

 • no-profile-image

  Jonas

  Tja, doordat steeds meer boeren hun abonnement op het peperdure blad "Boerderij" met linkse journalisten opzeggen, moeten ze hun inkomsten elders vandaan halen. Als je de marktcommentaren leest hoef je niet lang te raden wie die grote sponsor is!

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  het is nu toch wel overduidelijk wie de
  varkensprijs maakt ,wordt geschreven 1
  slachtdag minder en dergelijke de bbq staat
  niet aan
  allemaal gelul in de ruimte
  op feestdagen eten mensen ook vlees of
  gaat het inderdaad over hoeveel varkens er
  geslacht worden , conclusie gaat de varkensprijs omhoog gaat men gewoon minder
  slachten en gaat de prijs weer naar onder ,
  zo reguleren de slachterijen de prijs de consument eet gewoon door vrije dag of niet

 • no-profile-image

  john

  we moeten het zoeken bij de lui de contracten voor langere duur tussen slachterij en retail maken. Hierin is een prijs afgesproken voor een jaar of half jaar. Alles wat de slachterijen onder de prijs inkopen is winst, worden de varkens duur dan leggen ze geld bij. De prijs van een varken is dan gebaseerd op 1,50 dit blijkt ook de grens te zijn waartegen we met zijn allen vechten. Dus wij moeten onze pijlen gaan richten op de slachterijen met contracten! weekje of twee droogleggen, dan leren ze het misschien wel!

 • no-profile-image

  alex flamand

  Hallo collega's!; Wanneer gaan jullie eindelijk eens beseffen dat we die klootzakken van vion en alle andere maffia voedseldistributeuren enkel kunnen kloten door er gewoon minder te produceren! zolang dat niet gebeurd ZAL HET NOOIT VOOR ONS BETER WORDEN!!!!!!! Ik weet het,dit doet pijn om te horen,maar het is de enige,harde realiteit! maar,...DAN BEPALEN WIJ WEL DE PRIJS EN NIET ZIJ!!

 • no-profile-image

  Ex varkenshouder

  Iedereen wordt op de wenken bedient, er stopt dit jaar nog zeker 20% van de varkenshouders.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.