Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

Vion-varkensprijs op niveau vorig jaar

Vion houdt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week onveranderd op € 1,57 per kilo geslacht gewicht franco slachterij inclusief btw. Daarmee komt deze prijs precies op hetzelfde niveau als een jaar geleden. De Vion-varkensnotering lag de afgelopen weken boven het peil van dezelfde week een jaar eerder. Dat is nu niet meer het geval. Voor varkenshouders is dat een trieste situatie. De kostprijs van een vleesvarken is het afgelopen jaar flink gestegen, terwijl de opbrengst deze week niet hoger ligt dan half juni 2010. De financiële positie bij varkenshouders verslechtert daardoor. Het aanbod van vleesvarkens is bovendien niet eens zo groot. Alleen door het ontbreken van een slachtdag (Tweede Pinsterdag) hebben slachterijen al snel voldoende vleesvarkens voor hun afzetmogelijkheden van varkensvlees en hun slachtcapaciteit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  De onderdelen zijn van 0 tot +4

 • no-profile-image

  stoppertje

  Er word per maand nog 3500 ton de eu binnen gebracht dus ze hebben ons niet echt nodig

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  blijft toch voor sommige onderdelen +4 .
  Denk dat de vion bobo"s al zijn begonnen om rendement van 2011 te verbeteren.

 • no-profile-image

  belg

  komt zeker nooit meer goed met die varkens?

 • no-profile-image

  guillaume

  De oude "coveco" mentaliteit komt weer naar boven,contract werk,zo verdien als(boer) nooit wat /'Vion' en andere kartel collega's wel,en wie als slachterij niet verdient wordt op een zwak moment toch opgeslokt!Vleesvarkens hadden allang moeten plussen,de marktberichten over aanbod,onderdelen is voor de boer niet meer te vertrouwen.Het gevolg van regie uit handen( moeten) geven en graaicultuur!

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Met die graaicultuur moet ik je wel helemaal gelijk in geven. Als wij de regie van het varkensaanbod niet zelf in handen nemen gaat het hier helemaal mis en blijven alleen de `industrieëlen" over.

 • no-profile-image

  guillaume

  Bedankt, hoe gaan we dat doen,ACTIE,met of zonder de industrieelen(deze beuren altijd een paar centjes meer) en voelen de pijn niet zo?) of samen.De "adviseurs" voorspellen 10 tot 15% minder boeren door de(Alweer zo'n berichtje op een juist moment)Als de industrieelen zich beheersen, is de krimp al gauw gerealiseerd in Nederland, de tweedeling in de varkenssector is(al) reeds begonnen.Gezinbedrijf versus industrieel?Bij Hogenkamp's showroom kunnen er max. duizend( boeren) in,zullen er als het zo doorgaat er wel max. overblijven.Sociaal plan(Bleker.ea, of actie ijskoud saneren.De fin.adviseur zitten er in ieder geval weer langs,rendement uit het verleden zijn geen garantie meer!15% is te positief,Helaas hoop doet zo. niet (over)leven.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.