Varkenshouderij

Achtergrond 22 reacties

Van Rooi Meat verhoogt varkensprijs

In tegenstelling tot de overige Nederlandse varkensslachterijen verhoogt Van Rooi Meat zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar € 1,43 per kilo geslacht-gewicht. Bij de overige vleesbedrijven blijft de varkensprijs deze week onveranderd. Vleesvarkenshouders hopen dat Duitse slachterijen hun varkensprijzen morgen verhogen. De stemming in de markt is iets beter.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Ik neem aan dat alle andere noteringen met een correctie komen. We worden bestolen als raven. Het commentaar wat Jan Bakker gaf op 30 mei op Agrifutures raakt helemaal kant noch wal. Is die man in dienst van de slachterijen of waar is hij mee bezig om een belangenbehartiger die voor de boer opkomt af gaan liggen te kraken. De NMA actie van de NVV is zeer gegrond en terecht. Blijkbaar heeft de heer Bakker nog een 13e maand als hij de termijnmarkt negatief kan stemmen !!!!

 • no-profile-image

  Jonas

  Jan Bakker heeft nu idd zijn werkelijke gezicht laten zien. De koude sanering onder de varkensboeren kan hem blijkbaar niet snel genoeg gaan!

 • no-profile-image

  Veehandelaar

  Heren, ik ben het grotendeels met jullie eens maar....... Je kunt het lot ook gedeeltelijk in eigen hand nemen; vrijdagavond is de ZMP en de beursprijs bekend. Het staat je vrij om de varkens tot zaterdag vast te houden en ze vervolgens te verkopen. Je weet dan wat je (niet) krijgt. Niet piepen als je ze een week voor een rotprijs "weg moet geven" of ze helemaal niet kwijt kunt......

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Ben het met je eens veehandelaar.oosten.
  We moeten gaan stoppen met het opgeven van varkens. Vooral het lang vooraf opgeven van varkens zoals bij Vion moet je per direct mee stoppen als varkenshouder. Ze spelen hier al weken van te voren op in.
  Handelaren moeten zelf maar weer bellen om varkens !!!!! De mentaliteit bij de varkenshouder moet om en terug naar de basis zoals we dat 15-20 jaar geleden deden. Varkens verkopen en niet zoals nu, meegeven zonder dat je weet wat je beurt, zoals bij Vion.

 • no-profile-image

  varken

  De grotere varkenshouders en de kleinere die bang zijn dat de handelaren teveel in hun zak steken,hebben de regie over de varkensprijs allang afgegeven aan de slachterijen door voor zelfde prijs als handelaar aan slachterij te verkopen en deze de varkenshouder de verplichting oplegd om iedere week vast te leveren en tijdig op te geven.
  Inmiddels hebben de slachterijen de meeste varkens vast waardoor ze niet de hoogste prijs hoeven te betalen omdat deze vaste varkens toch wel komen.Liefst hangen ze er nog een conceptje aan en dan is de binding helemaal kompleet.Kortetermijnvisie!

 • no-profile-image

  WW

  @ veehandelaar, oosten. Probeer je ons nu bang te maken of moeten we het heft werkelijk in handen nemen. Je noemt jezelf nog handelaar dus ik kan ze aan je verkopen of geef jij ze ook door aan de varkenshoudersslachterij?

 • no-profile-image

  guillaume

  Gewoon leveren,voer kost teveel geld!marktberichten(stemming) kun je ook al van te voren schrijven.Een voordeel,de biggen kosten geen drol en deze (markt)is,overvol.Nu worden de schuur(tjes) in het oostblok volgelegd,en over 4mnd nog steeds geen prijs!Tijd om de sleutel aan de bank te geven of contractmester te worden v/d voerfabriek.

 • no-profile-image

  veehandelaar

  Willie Wolfkamp, ik kóóp varkens. ik schuif niet door. Iedereen die geld durft te vragen mag me bellen, wel/niet akkoord geven voor het gesprek is beëindigd, ik ga 't bed niet opmaken voor een ander... Feit is wel dat ik selectief ben in mijn relatiebeheer. Mensen die één keer een fabriekspoort (ook nog eens de verkeerde) bezetten en daarna terug in hun schulp kruipen krijgen 't bij mij moeilijker.
  Mensen die een zeer eenzijdig rapport laten opstellen waaruit blijkt dat die varkenshandelaar eigenlijk niet deugt of dat de varkensshouder "te lief" is voor de handelaar om vervolgens dezelfde organisatie ook nog weer te laten bellen voor een donatie, snappen 't ook niet helemaal.....
  Ik heb al eerder geschreven;
  NIEMAND HOEFT VARKENS TE PRODUCEREN EN NIEMAND HOEFT ZE TE LEVEREN.
  Als je er toch voor kiest om in Nederland te produceren ken je, als 't goed is, de kostprijs en de marktvoorwaarden, staat dit je niet aan, ga dan wat anders doen of produceer varkens op een andere plek.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Willie houd moed! Grootsprekers als onderstaand doen me denken aan die generaal in Irak die voor de pers riep dat er niets loos was. Ondertussen stortte op de achtergrond Bagdad in elkaar. We staan aan de vooravond van een nieuwe Wende, waarbij er voor de graaiers geen plaats meer zal zijn. Zij die dit tijdig inzien, gooien het roer nu al vast om.

 • no-profile-image

  econoom

  Juist, ze komen binnenkort knielen voor varkens en dan zullen ze al het graaigeld weer uit hun sokken moeten halen!

 • no-profile-image

  boerke

  inderdaad, de maat is vol bij de varkenshouders, via farmfocus zijn we ons al aan het verenigen. de handelaars mogen dan onze varkens transporteren naar een sl;achterij die niet meer om ons heen kan, en gewoon een eerlijke prijs moet betalen. iedereen moet de kost kunnen verdienen, de transpotreurs, de slachters, maar wij ook.de nieuwe pater van den elzen is opgestaan

 • no-profile-image

  varkenshaas

  De NVV heeft er in alle marktcommentaren dus verreweg het kortste bij gezeten de laatste weken. Korter dus als Jan Bakker en overigen. De slachterijen hebben het dus heel hard nodig om aangeklaagd te worden bij de NMA, en dan nog niet over de supers gesproken. Graag snel naar de site van de NMA zodat je je klacht ingediend hebt. Jij mag dat ook Jan Bakker. Kun je ook iets voor de boer doen en je 13e maand zul je wel al gehad hebben !!!!

 • no-profile-image

  boer

  Ja ze hebben het ontzettend bij het rechte eind. Vooral die biggenprijs he!!!!! Welke NVV-er wil aankomende week biggen van me kopen voor de kale NVV prijs?

 • no-profile-image

  Bart

  Als je goeie biggen hebt kun je ze toch ook op Weser Ems verkopen. Met de nadruk op goeie biggen...........Er worden nog voldoende biggen op Weser Ems of NVV afgerekend.

 • no-profile-image

  Jan

  Biggenprijs is een afspiegeling wat goede gezonde en circo en Myco geënte piëtrainbiggen opbrengen in duitsland (liefst geen topigs 20 als moederdier).
  En zeg nu eerlijk, welke prijs zit het dichtste bij de werkelijk betaalde prijs?
  DPP en beurs of NVV ?

 • no-profile-image

  Handelaar

  Op Weser Ems of NVV met flinke toeslagen is het goed piétrainbiggen verkopen uit een Dalland, PIC of Hyporzeug. Tuurlijk kun je veel Tempo's uit een 20 of Durocs uit een Danbred maken, voldoende geschikt voor DPP en Beurs. Het is maar waar je voor kiest.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  wanne klets.topigs 20 maal goede pitrainbeer
  uit duitsland is goed te verkopen in
  duitsland Hypor een stuk minder
  vette buiken zo worden ze hier genoemd

 • no-profile-image

  Handelaar

  Dat je illegaal en goedkoop de 20 binnen kunt smokkelen, heeft niets met kwaliteit big van doen. Ik zie het er niet aan af tenminste.

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Als men werkelijk denkt de slachterijen en de inkopers van supermarkten er onder te krijgen , Dan denk ik dat we nog een lange weg te gaan hebben . Er wordt veel gepraat en over gedacht . Maar vergis u niet deze jongens kennen de markt veel beter dan wie ook . En bij een tekort aan varkens zullen de slachterijen weer gaan saneren en de inkopers gaan dan het vlees wel in een ander land kopen . Dit als niet anders is buiten de EG. Het draait alleen maar om geld . Vlees concepten worden gebruikt voor marketing van het vlees en de varkenshouder is meteen gebonden aan de slachterij . Dus slachterij zeker van varkens aanvoer en zekerder van afzet vlees . Varkensboer klein plusje in de prijs en de slachterij waarschijnlijk ook extra prijs die meer is als de toeslag van de boer . Willen we allemaal meer voor onze varkens zullen de slachterijen elders naar varkens gaan zoeken of gewoon sluiten . En de geslachte varkens van elders goedkoper kopen en hier verwerken .De macht die men vroeger had toen er nog kleine particulieren slachterijen waren die soms moesten vechten om varkens te krijgen . Heeft men weg gegeven toen de coöperatieve slachterijen begonnen deze slachterijen over te nemen en later te fuseren met elkaar . De andere grote slachterijen hebben ongeveer dezelfde weg bewandeld . Nu zijn er nog maar een paar partijen die elkaar niet meer bestrijden . maar gewoon Duitsland volgen . De zogenaamde coöperatieve slachterij is en werkt het zelfde als de rest . Wordt tijd dat de ZLTO leden in Best op de tafel gaan slaan en hun macht op eisen . Anders maar opnieuw beginnen , maar het niet zo groot laten worden dat anderen de macht weer overnemen . En met dikke salarissen hun zakken vullen en de leden met aalmoes afschepen .

 • no-profile-image

  Wijze

  De ZLTO kan het met hun 800 miljoen euro NCB geld morgen gaan regelen. Alle VION diknekken eruit en nog alleen loon laten slachten. Dan heb je pas echt de markt in handen. Nu wordt je als financier van VION/NCB/Rendac/Topigs gewoon keihard uitgelachen. Zij spelen met jouw geld en jij mag in de hel knarsetanden en wenen. Wie staat er eindelijk eens op om de onheilstijding te keren? Van LTO en NVV verwacht ik het niet meer, de redder komt zeker niet uit het zuiden.

 • no-profile-image

  boerke

  ik denk dat de redder uit dalfsen komt. meld u massaal aan bij farmfocus

 • no-profile-image

  varken

  Juist,de veroorzaker van de structurele slechte marges in de sector is de ZLTO door al 20 jaar particulieren slachterijen voor veel geld over te nemen met het doel deze te saneren en het beleid te laten bepalen door zogenaamde topmannen met veel te hoge salarissen.
  Hebben de zlto-leden en de trouwe met cooperatieve overtuigingen Vion leveranciers dit nog steeds niet in de gaten of geloven ze nog steeds het fabeltje van vion dat ze door het grote marktaandeel een vuist kunnen maken tegen de supermarkten terwijl ze deze vuist in werkelijkheid alleen maar gebruiken om vrijdags de duitse prijs al zoveel mogelijk te drukken via vion duitsland en dan op maandag te zeggen dat ze niks anders kunnen dan de duitse prijs volgen.ZLTO kan hun slachterijen beter verkopen aan v.Rooi want die heeft geen overbetaalde topmannen nodig om het beleid te voeren en kan door zijn keiharde zakelijke beleid tov personeel,leveranciers en afnemers nog steeds groeien terwijl andere slachterijen verlies draaien.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.