Varkenshouderij

Achtergrond 226 x bekeken 4 reacties

Tarwebijproducten varkens goedkoper

Diverse leveranciers van tarwezetemeel en tarwegistconcentraten voor varkens verlagen hun prijzen met ingang van deze week. Die prijsverlaging is een gevolg van de daling van de graanprijzen. Die zakten vorige week met zo’n €15 per ton. Varkenshouders moeten kiezen of zij granen of tarwebijproducten aan hun dieren voeren. Daarbij hebben zij meestal een voorkeur van granen als die relatief goedkoop zijn. Leveranciers van tarwebijproducten proberen hun marktaandeel te houden. Daardoor dalen de prijzen van Amidyn, Grainpro en Sastapro met 10 cent naar respectievelijk €2,60; €2,20 en €1,80 per % droge stof.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  ik ben benieuwd of er gisteren bij farmfocus nog plannen zijn gemaakt om de prijs naar een eerlijk nivou te krijgen, ik ben voorstander om een afnamestop in te voeren, de eerste week een dag, de volgende week 2 dagen achter elkaar, wij hebben wel alternatieven in droogvoer, wat maar een beetje meer kost, maar de kosten gaan voor de baten uit, en als er 2 dagen geen bijproducten van de fabrieken weg kunnen, dan komen de baten snel

 • no-profile-image

  ik was er

  Als je zo benieuwd bent, waarom was je dan niet aanwezig? Het cluster wordt opgezet, maar dit zullen we wel zelf moeten organiseren. De tijd van geduldig afwachten en hopen op betere tijden is voorbij. Meld je dus aan bij FarmFocus en doe mee!

 • no-profile-image

  boerke

  volgens mij hoef ik aan jou geen verantwoording af te leggen waarom ik er niet was, ga er maar vanuit dat ik er een heel goede reden voor had!

 • no-profile-image

  Brijboer

  Ik was er gisteravond ook en heb me reeds opgegeven op www.farmfocus.nl . Ik ga er niet van uit dat er een kantklare oplossing ligt, maar samen komen we een heel eind.

Of registreer je om te kunnen reageren.