Varkenshouderij

Achtergrond 30 reacties

Duitsers verhogen varkensprijs niet ondanks goede afzet

Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag niet, ondanks iets betere afzetmogelijkheden van varkensvlees. Door de mooie weersvoorspellingen gaan varkensnekken en -schouders beter van de hand. Bovendien is het aanbod van vleesvarkens niet erg groot. Duitse varkensvleesbedrijven willen hun marges eerst iets verbeteren in plaats van hun varklensprijzen te verhogen. Vleesvarkenshouders smachten naar een hogere varkensprijs, omdat het geld bij hen op is door grote verliezen in de afgelopen jaren. De Duitse varkensprijs ligt deze week 8 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Die hogere prijs is lang niet voldoende om de gestegen kosten te dekken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Geen woorden

  Gaan we weer vanuit de luie stoel schelden of ondernemen?

 • no-profile-image

  Bart

  Nondeju !!! Hadden wij maar marge, hè.

 • no-profile-image

  buurman

  ik heb gehoord dat ze na de volgende week 5 cent verlagen

 • no-profile-image

  econoom

  Klopt buurman dat deden ze vorig jaar ook in de voetbaltijd toen -15

 • no-profile-image

  varken

  Dus gewoon doorleveren en voorlopig niet meer opleggen totdat slachterijen of voerleveranciers kostprijs + marge willen garanderen op papier!

 • no-profile-image

  Zwijn

  Bedankt Varken, ga er vanuit dat je ook woord houdt en niet enkel roept. Woestijnroepers hebben we al genoeg.

 • no-profile-image

  boerke

  een beetje kalm aan met leveren volgende week. wat weg moet, moet weg. maar ik denk dat de slachterije de week erop iets van het gestolen geld van ons terug moeten geven. ik ga dadelijk tenminsten 10% van de opgegeven varkens afbellen, als iedereen dat doet zijn ze vrijdag zo klaar met slachten

 • no-profile-image

  ieder voor zich

  ik heb al vijf weken 20% minder geleverd, voor volgende week een dubbele combinatie opgegeven. Alles wat we individueel doen lost ons gezamenlijk probleem niet op.

 • no-profile-image

  WW

  Ik ga volle bak leveren, waarom zouden de slachterijen weer geen -8 doen volgende week vrijdag. Deden ze de vorige keer toch ook toen het vlees uit de opslag kwam. Klinkt pessimistisch maar we willen ons toch organiseren dus dit is ons lot. We wensen ons zelf nog een jaar slechte prijzen toe omdat we allemaal denken dat we alleen meer kunnen dan samen.

 • no-profile-image

  john

  varken limburg, wel of niet opleggen maakt ook geen verschil. de biggen zijn er nu eenmaal... wie ze afmest. interessert de slachterij helemaal niets ze komen toch wel. wat wel zin heeft.. 10 % van de biggen die je koopt meteen naar het slachthuis brengen.

 • no-profile-image

  down under

  Ik heb ook al 20% terug getrokken. Wie doet er nog meer mee?

 • no-profile-image

  André

  Julius Ceasar had het al in de gaten verdeel en heers

 • no-profile-image

  zal

  hoop wat ik hier allemaal lees van next week x aantal centen eraf dat da nie waar is want als t wel zo mag zijn ,, dan bekijk t maar onderhand ,, blijf me nie voor de gek houden

 • no-profile-image

  varken

  Wat een grote verdeeldheid weer vandaag!Volgens mij moeten we onmiddelijk stoppen met reageren op dit forum want we worden tegen elkaar uitgespeeld.We weten niet wie er achter de berichten zitten,zeker niet allemaal varkenshouders.Beter op een besloten forum als farmfocus gaan corresponderen
  met strenge selectie zodat hier zeker alleen maar varkenshouders opzetten die alleen onder naam kunnen reageren.

 • no-profile-image

  trotse boerin

  Erg slimme actie, niet opleggen. Dan weet je tenminste zeker dat je een moment hebt dat je geen varkens kunt leveren omdat je ze simpelweg niet hebt. Goed voor je inkomen en je resultaten zeker als de varkensprijzen in die week net een keer redelijk zijn. Een andere optie is je eigen biggen fokken dan weet je zeker dat je ze goedkoop in het hok hebt of niet soms. Volgens mij creeren mesters zelf de varkenscyclus. Buiten staanders weten als ze dit forum lezen precies wanneer ze in paniek zijn en spelen er handig op in. Ik heb het een aantal weken geleden ook al eens geschreven maar herhaal het nog maar eens. Het is beter dat wij fokkers en jullie mesters samen tegen de supermarkten strijden in plaats van elkaar hier af te kraken en elkaar het droge brood uit de mond te praten. .

 • no-profile-image

  griezel

  Ga toch lekker door het begint net leuk te worden!

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Heb nog nooit een boerin gezien met zoveel wijze woorden we Denken dat we het allemaal langer volhouden dan de buurman ,maar ondertussen worden we zelf ook steeds armer

 • no-profile-image

  trotse boerin

  Worden we ook. Maar we worden ook niet rijker van schelden op een collega of zeugen niet bij de beer doen.

 • no-profile-image

  john

  er zwerft hier ergens een artikel (abn amro visie) rond over een teler die zijn prijzen vastgezet heeft, voor het seizoen mogen klanten bestellen voor een bepaalde prijs. aan de hand daarvan maakt hij zijn teeltplan. na de oogst koopt tekorten bij en vernietigt de overschotten. De teler heeft een doelstelling en dat is de opbrengstprijs en kwaliteit op peil houden. Ik denk dat wij die kant ook op moeten als sector. Mijn biggen kosten 45 euro zeg maar hoeveel er over 7 maanden geleverd moeten wordenl, mijn vleesvarkens kost 1,60 per kg zeg maar hoeveel er over 11 maanden geleverd moeten zijn... Dit kan alleen geregeld worden in een goede keten met een regiseur met verantwoordelijkheid. De slachterijen hebben inmiddels wel bewezen dat ze deze taak niet op zich kunnen nemen! Voerfabrieken hebben maar een doel en dat is zoveel mogelijk tonnen voer omzetten dus die vallen ook af. Dan blijven er enkele goede onafhankelijke handelaren over die de kar zullen moeten trekken. Handelaar sta op als regiseur en laat ons niet meer varkens maken als noodzakelijk!

 • no-profile-image

  boertje

  Marge word gewoon slecht verdeeld kunnen we allen via harde actie iets aan doen. Er zijn er nu niet te veel het vlees gaat goed weg voor betere prijzen en toch geen verhoging

 • no-profile-image

  leverancier van rooi

  ik ga van rooi volgende week wat helpen, ik lever ook 10 % minder als ik in eerste instantie heb opgegeven, dan kan ie tegen zijn afnemers zeggen dat er weinig varkens zijn, en als ze niet meer willen betalen dan moeten ze ook maar genoegen nemen met wat minder vlees! als een ieder dat doet op het moment dat de markt eigenlijk omhoog moet, zal dit mischien deze week bij van rooi al wel gebeuren. verwachting van rooi deze week + 1 of 2, duitsland volgende week vrijdag minimaal +5. denk niet wat ik doe maakt niet uit, samen staan we sterk!

 • no-profile-image

  ieder voor zich

  De extra combinatie die ik volgende week lever, gaat naar van Rooij. Ik had immers al vijf weken 20% minder geleverd. Geloof toch niet dat samenwerking bestaat uit dit soort individuele acties. Gemiddeld blijft alles gelijk. Je denkt alleen maar dat je ook wat doet. Samenwerking is geen los zand en vraagt investering. Als je dat niet wilt, zorg dan dat jouw buurman snel het loodje legt.

 • no-profile-image

  C

  @ ieder voor zich,ben ik benieuwd wat het verschil in opbrengst is,je kunt het nu naasr elkaar leggen,succes.

 • no-profile-image

  gijs

  We moeten de varkens in regie laten slachten(zo goedkoop mogelijk) en dan de karkassen terugnemen verwerken tot ingeblikt honde en kattevoer.Deze blikken verkopen voor 1.75 per kg als minimuumprijs (bodem in de markt) Zodra de notering boven deze prijs raakt gaan we zelf karkassen of onderdelen verkopen. We zijn lang genoeg voor de gek gehouden. Macht hoort niet bij grootgrutters maar bij de producent.Basta

 • no-profile-image

  boer

  Ik begrijp dat Gijs uit Deurne voor een paar cent per kg varkens wil slachten en vlees wil inblikken en ditribueren etc. Ik zou zeggen strart zsm en die slachterij komt wel vol lijkt me

 • no-profile-image

  Brabant

  Misschien moeten we wel net als wat Gijs zegt inblikken en zo de druk van de ketel halen.

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  Lees in het blad varkensbedrijf dat in china de slachterijen minder verdiendt hebben door gestegen inkoopprijzen en dat de varkenshouders juist meer winst hebben gemaakt Hoe komt het dat hun dat wel lukt en wij hier niet.

 • no-profile-image

  profeet

  Boeren in NL vinden het 30e big belangrijk en steken daar veel energie in. Op het gebied van rendement zijn ze aartslui. De meeste geloven in het sprookje dat anderen hun dat gaan brengen. Blijf dromen.

 • no-profile-image

  het is nog

  Profeet ik weet niet waar je heen wilt met deze voorspelling. Ik voorspel je: na eindeloos discussiëren met oa. farmfocus wordt het wat Gerrit Braks al voorstelde, minder varkens in Nederland. Owowowow wat waren we slim om zo tegen de overheid te zijn, die in Den Haag weten er niks van!

 • no-profile-image

  profeet

  Trouwe overheidsdienaar, Den Haag zal het een worst zijn. Belasting betalen varkenshouders toch niet. Wereldwijd worden die paar Nederlandse varkens echt niet gemist. Grote bedrijven worden uitgekotst, dus inderdaad zullen er nog wel een paar kinderboerderijen overblijven.

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.