Varkenshouderij

Achtergrond 13 reacties

Duitse veilingprijs varkens gelijk

Van de 1.850 aangeboden vleesvarkens werden vandaag 1.670 stuks verkocht op de Duitse internetveiling Teleporc. De dieren brachten € 1,59 per kilo geslacht gewicht op. dat is 4 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  't is maar

  Van de 1.850 aangeboden vleesvarkens werden vandaag 1.670 stuks verkocht op de Duitse internetveiling Teleporc. De dieren brachten € 1,59 per kilo geslacht gewicht op. (Dat is 4 cent per kilo meer dan een jaar geleden.)-verwijderen en toevoegen- En dus eigenlijk 20 cent te laag.

 • no-profile-image

  tja

  hoorde net weerbericht ,, en ja hoor de bbq kan aan , ben benieuwd wat voor smoes ze nu weer verzinnen

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Las vandaag over een afnemend aanbod de 2e helft 2011, dus met de BBQ erbij zal dat dan +10 worden Vrijdag, of niet Derk ???

 • no-profile-image

  dirk

  Eieren brengen momenteel rond de 2 tot 3 cent op,veel lager als 50 jaar geleden!Dit terwijl er geen overschot is ,al willen handelaren je dit wel laten geloven!Er heeft zich iets tegen voedselproduktie gekeerd waarvan ik de omvang nog niet overzie!Boeren zijn de paria's van de maatschappij geworden!Niks maar dan ook niks doen we goed.Er komt weer regelgeving aan waar ieder normaal denkend mens van gaat rillen!Alles wordt verzonnen om ons uit te roeien,ik ben bang dat er al mensen zijn waar de sector heel erg voor moet uitkijken,dat heeft de varkenssector jongstleden al moeten ondervinden,erg triest!Mijn advies is beveilig je erf,enkele honden schrikken enorm af.

 • no-profile-image

  alex flamand

  paria's van de maatschappij??? neen, wij leven gewoon in een verkeerde maatschappij!

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Varkenshaas, waarom reageer je niet onder je eigen naam? Dat is wel zo sportief en netjes of durf je dat niet. Dan kunnen we elkaar recht in de ogen kijken. Groeten, Derk

 • no-profile-image

  varkenshaas

  @Derk,Ik geef geen marktcommentaar bij Boerderij, maar alleen een reactie daarop, vandaar. Het viel me op dat je niet over de BBQ praat terwijl de zomer binnen een paar dagen in aantocht is. Of praten de slachterijen nu niet van de prijs omhoog omdat het volgende week zomer is. Ik hoop dat je snapt waarom boeren zo reageren want dat is af en toe zeer terecht.

 • no-profile-image

  Hans

  Dirk NL, Alex Flamand heeft het helemaal bij het goede eind. Zeg nou zelf is: "Zou jij je eigen kinderen willen aansporen om dik geld te lenen, daar een grote varkenschuur van te bouwen, en ze de rest van hun leven als Rabo/Vion/Forfarmers slaaf willen laten werken"? En ze dat ze dan ook nog is worden uitgemaakt voor vervuiler en dierenbeul, en er zo goed als geen sociaal leven op kunnen nahouden?
  Dat wens je je ergste vijand niet toe, maar waarom dan wel jullie eigen opvolgers? Er zijn zoveel landen in de wereld waar je als boer wel welkom bent, en gewaardeerd wordt

 • no-profile-image

  Bart

  Als je je zaakjes in NL op orde hebt is het "social live" nergens beter dan in NL. Ben ook internationaal rondgereisd, maar als je boeren wilt combineren met "" social live",
  moet je nooit gaan emigreren !!! Alleen als je echt wilt "boeren" met als gevolg een minder sociaal leven dan ben je beter af in het buitenland.

 • no-profile-image

  dirk

  Het klopt Hans, Brasil dat niemand nog boer wil worden,dat zie je al jaren aankomen.Alle agrarische onderwijsinstellingen zijn gedecimeerd of al opgedoekt!Dus iedereen die ons hier verwenst wordt op den duur tevredengesteld,over 1 generatie zal NL hooguit nog zelfvoorzienend of minder zijn.

 • no-profile-image

  Hans

  Bart brabant, als je de zaakjes op orde hebt, kun je overal wel een goed "social live" hebben. Maar als je "social live"wilt combineren met boeren, dan moet je daar boeren, waar Boeren nog Boer kunnen/willen zijn. En da's voor Boeren buiten Holland een statement, en voor boeren binnen Holland een utopie.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  mijn sociaal leven is alleen maar beter
  geworden van immigreren ik zeg dat is de beste beslissing die ik in mijn leven gemaakt hebt een sociaal leven moet je overegens zelf
  maken dat heeft niks met je beroep te doen

 • no-profile-image

  Allochtoon

  Dat de helft van de forumbezoekers uit het buitenland komt, geeft aan dat ze nooit echt geëmigreerd zijn. Vergelijk het maar met veel moslims in Nederland, ze wonen met het lichaam hier, maar met de geest nog in het moederland.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.