Varkenshouderij

Achtergrond 10 reacties

Duitse varkensprijs fors hoger

De Duitse Vereinigungsprijs voor vleesvarkens stijgt vandaag met 6 cent naar € 1,56 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw. De forse prijsverhoging is een gevolg van een krap aanbod van vleesvarkens in Duitsland. Op de verkoop van varkensvlees verdienen de slachterijen de prijsverhoging lang niet terug. Verkopers van varkensvlees zullen hun uiterste best moeten doen om Europese supermarkten te overtuigen van de noodzaak van hogere inkoopprijzen voor varkensvlees. Zowel de slachterijen als de varkenshouders hebben die nodig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  @Derk, wat een onzin verhaal, de onderdelen zijn zelfs meer dan + 6. Hammen +5/+7, Ribben +10/+15, schouders+5, middels +5/+7, buiken +5 en de haas zelfs +25/+50. Het lijkt me dat dit meer dan de +6 is en ze hadden van de afgelopen weken ook al wat overgehouden. Derk als journalist moet je een onafhankelijk verhaal moet publiceren en niet het verhaal van de slachterij. Had de indruk dat je de afgelopen week je leven wat had gebeterd maar dit stelt zwaar teleur.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Beste Willy Wolfkamp, waarom begin je zelf geen slachterij als daarmee zoveel valt te verdienen? Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  broo

  Geirriteerd Derk ?
  Of is het de hitte.

 • no-profile-image

  WW

  @ Derk, ik heb het helemaal niet over of een slachterij nu veel of weinig verdiend of soms verlies draait ik heb het over het feit dat jij altijd de klaagzang van de slachterij neerzet terwijl de feiten anders zijn. Dezelfde feiten kun jij ook over beschikken en een eerlijk verhaal neerzetten.

 • no-profile-image

  Jan Slachter

  Nee boertjes, geloof ons nou, we verdienen echt niets. We hebben slechts 800 miljoen euro graaigeld op de bank (NCB/VION/Rendac/Topigs) en breiden nog eens 20% slachtcapaciteit uit (Tonnies). Heb nou eens medelijden.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Het gaat er helemaal niet over of een slachterij wel of niet verdiend. Het gaat erover dat slachterijen op momenten dat het vlees rap wegloopt nog proberen om die boer een sneer te draaien. Hier hebben ze zichzelf een imago mee opgelegd dat ze niet zomaar omdraaien. Feit blijft dat wij onze varkens aan de slachterij verkopen en niet aan de supers. De slachterij zal dus de zwarte piet toegespeeld krijgen als ze de kostprijs niet betalen, en terecht overigens. Wil niet zeggen dat het allemaal zo makkelijk is om vlees verkocht te krijgen maar als je voor jezelf een slecht imago ontwikkelt hebt, zal je ook de kritiek moeten verdragen die over je uitgesmeerd wordt als je geen eerlijke prijs neerlegt.

 • no-profile-image

  varken

  Wat een éénsgezindheid bij elk forum, nou nou nou, hoe komen we in hemelsnaam ooit SAMEN verder, als iedereen elkaar maar afzeikt en we willen SAMEN een vuist maken. Hoe kan dat op zo'n manier!!!!

 • no-profile-image

  varken

  Aanmelden bij farmfocus want daar worden groepen varkenshouders met dezelfde belangen opgedeeld in aparte clusters die wel samen een vuist kunnen maken!

 • no-profile-image

  Boer

  Zo is het varken Limburg, de meeste boeren roepen wel veel, maar doen zelf niets. Verwachten dat rendementen spontaan uit de hemel komt vallen op hun erf.

 • no-profile-image

  yn

  Farmfocus het speeltje van die hyperfokker hoogekamp die slim zijn afzet regelt voor zijn eigentoko die zo een mooi neventak heeft die dik geld opbrengt slim

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.