Varkenshouderij

Achtergrond 13 reacties

Beursprijs varkens fors omhoog

De beursprijs voor geslachte vleesvarkens stijgt voor volgende week met 6 cent naar € 1,52 per kilo. Daarmee volgt de beurs de Duitse slachterijen, die hun varkensnoteringen vanmiddag met 6 cent verhoogden naar € 1,56 per kilo. Levende varkens noteren op de beurs 5 cent hoger met € 1,18 per kilo. De beursprijs voor biggen blijft onveranderd op 33 euro per stuk. Slachtzeugen noteren op de beurs geslacht 2 cent hoger op € 1,10 en levend 1 cent hoger op € 0,84 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  fors omhoog? ze hebben drie weken terug al een euro per verken van ons afgepakt dus hadden ze wel 7 centen erbij mogen doen!!!

 • no-profile-image

  john

  het is wel weer duidelijk: de beursprijs volgt of de kostprijs van een mesterij of de kostprijs als gesloten bedrijf (net welke van de twee het gunstigst is.

 • no-profile-image

  Excel

  Wiskundig zijn na de bekendmaking van Niedersachsen en Weser Ems alle andere noteringen te berekenen. Grappig dat alle poppetjes van Beurs, NVV, DPP zo gewichtig doen en er geld in steken. Ook grappig dat ze wekelijks reacties uitlokken.

 • no-profile-image

  kees

  als de beurs de kostprijs volgt dan waren ze nu veel duurder,wat een onzin weer.

 • no-profile-image

  Bart

  Maar de beurs staat nog wel steeds een paar cent onder de markt, of zijn de toeslagen aan het oplopen op de geslachte beursprijs.

 • no-profile-image

  piet

  Dat is niet waar Bart. Vanaf het moment dat Vion de nieuwe notering heeft is het verschil met de beursprijs meestal 6 cent, maar ook met enige regelmaat 4 of 5 cent zelden 7 cent. Dus denk ik dat Vion onder de markt staat. Verder is het denk ik, in hoevere de beurs onafhankelijk is, het goed is dat er niet alleen slachterij noteringen zijn.

 • no-profile-image

  boertje

  Jhon een gesloten bedrijf wil het werk voor de big ook betaald krijgen dus verdienen nu dus ook niets min toch wel 50 eurotjes. Maar een ex chv voorlichter !!!

 • no-profile-image

  john

  in de zomer wordt de kritieke opbrengstprijs van een geslotenbedrijf aangenomen ( 1,50 per kg 5 jarig) in de overige 3 seizoenen de kritieke opbrengstprijs van gespecialiseerde mesterij. Met andere woorden: de dure biggen in het voorjaar worden niet vergoed en van de goedkope biggen wordt flink geprofiteerd. De grote vraag is wel mechanisme zit hierachter???

 • no-profile-image

  denk eens na

  john als er 10 % minder slachtvarkens komen betalen ze ons VEEL meer dan de kostprijs en als we allemaal maar dom door fokken/mesten en op vaste dag leveren blijven ze nog LANG onder kostprijs

 • no-profile-image

  john

  en hoe wil jij die 10 % minder gaan bereiken?????

 • no-profile-image

  john

  10 % minder in nederland is 0,1 % minder varkens op de wereld. Lijkt me niet een bepaald grote verandering aan de aanbod zijde.

 • no-profile-image

  Bart

  10% minder varkens in NL doet niets op de prijs. Het enigste wat we daar mee bereiken is een kostprijsverhoging in NL en meer vleesimporten. Als je daarin iets wil bereiken moet heel de EU 10% terug. oftewel tijdelijk de slachtgewichten 10 kg omlaag zetten binnen de EU. Zie dat maar eens voor mekaar te boxen.

 • no-profile-image

  boertje

  Maar nu is de kostprijs toch wel even wat hoger langjarig heb ik niets aan ieder jaar wat verdienen wel.
  Al dat lang jarig er niet was haden de meeste nu geen enkel probleem. en stopten er niet zo veel.
  Een bedrij wat niet voldoed en nu al rond 1700 euro zit zeug stopen word nooi wat.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.