Varkenshouderij

Achtergrond 240 x bekeken

Afzet biggen loopt slecht door te groot aanbod

De handel in biggen loopt slecht door een geringe oplegcapaciteit bij vleesvarkenshouders. Die leveren niet al te veel slachtrijpe dieren af. Zodoende komt er ook weinig ruimte vrij voor biggen in hun stallen.

Het aanbod van biggen is bovendien groot. Daardoor staan de prijzen onder druk. De meeste noteringen blijven nog met zeer veel moeite onveranderd. De DPP-biggenprijs blijft € 27,00 per stuk.

Zeer grote koppels Piëtrain-biggen gaan weg voor € 37,00 per stuk. Veel vleesvarkenshouders vinden deze dieren te duur en kopen liever kleinere koppels biggen voor onder € 30,00 per stuk. Zij hopen daarmee financieel beter uit te komen dan met duurdere biggen.

Prognose: prijs gelijk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.