Varkenshouderij

Achtergrond 15 reacties

Vion volgt beursprijs varkens niet

Vion houdt zijn poot in Nederland ook stijf ten aanzien van de varkensprijs. Hoewel varkensvlees minder geld oplevert, houdt het bedrijf zijn varkensprijs deze week overeind op € 1,63 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij inclusief btw. Duitse en Nederlandse vleesvarkenshouders dwongen Duitse slachterijen afgelopen vrijdag al om hun varkensprijzen gelijk te houden op € 1,62 exclusief btw. De laatstgenoemden wilden hun prijzen met 5 tot 8 cent per kilo verlagen. Dat lukte hen niet onder druk van de varkenshouders. Ook de Nederlandse Vakbond Varkenshouders droeg bij aan dit positieve resultaat door mee te strijden met zijn Duitse collega's. Slachterijen leggen deze week dus wat geld toe op hun marges. Het is te hopen dat zij die later niet terughalen en hun uiterste best blijven doen om supermarkten te dwingen meer geld voor varkensvlees te betalen. De varkensprijs moet op minimaal € 1,70 per kilo komen om de kosten te dekken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  Ok Vion

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  kun de net zien wat voor eikels er in beurscommisie zitten of hoe het dan tegenwoordig werkt

 • no-profile-image

  y v t

  Ok en nu rustig naar 1.70 ja
  vion is goed op koers

 • no-profile-image

  realist

  de onveranderde prijzen voor deze week zijn slechts uitstel van executie !

 • no-profile-image

  vleesvarkenshouder

  Goed marktbericht van Derk.

 • no-profile-image

  boerke brabant

  Bekijk even de prijzen van de afgelopen weken. Vion liep nog een cent achter t.o.v. de beursprijs. Dus degene die verkoopt op beursprijs heeft de laatste weken wel een cent meer ontvangen voor een kilo vlees, en dit is vaak het geval, beurs stijgt vaak een week eerder en zakt vaar een week later.

 • no-profile-image

  Jonas

  zo horen marktberichten idd geschreven te worden!

 • no-profile-image

  boer

  Het is met dat "nieuwe" uitbetalingssysteem van Vion bijna niet meer te zegger wie voor of achter loopt op wie. Verder vind ik het niet zo'n best stuk van Derk. Het is negatief nieuws in een positief jasje.

 • no-profile-image

  boer

  Het is toch als ondernemer in de varkenshouderij totaal niet meer te volgen hoe de varkensmarkt werkt!! Vion heeft zijn voorspelling voor de komende maanden nog maar net uitgesproken en zie wat er nu gebeurt.
  Komt er nog een heldere verklaring van de verschillende marktanalisten?????

 • no-profile-image

  Realist

  Of het nu aan de overproductie ligt, aan de lage consumptie, of aan de macht van de slachthuizen in Duiitsland, veel maakt het niet uit. De gedroomde 1,70 gaan we niet halen. Voor volgende week wordt een giga-prijsdaling van minimaal 8 centen verwacht voor de varkens. Ik doe mijn kooi dicht, aangezien over 2 weken ook de PO vrij gaat komen !! Dit komt deze zomer niet meer goed.

 • no-profile-image

  boer

  Die 8 cent die is vorige week door 1 slachterij in de markt gezet met als doel dat iedereen er alvast kan wennen. Inmiddels heeft iedereen het over die verlaging en zijn we dadelijk blij met een verlaging van 5 cent. Met andere woorden: 1 iemand gooit een balletje op en we lullen elkaar allemaal na, waardoor de slachterijen alleen nog maar de daad bij het woord hoeven te voegen.

 • no-profile-image

  arie van bommel

  boer, ik had het niet beter kunnen verwoorden. maar wat doen we eraan?

 • no-profile-image

  omhoog houden

  Mijn slachterij gaat de prijs verhogen met 8 cent.

 • no-profile-image

  boer

  Ja ik hoor die geruchten ook overal.

 • no-profile-image

  rieks

  the final countdown is in werking, er is geen marktwerking meer, m.a.w. de slachtereijen en superketens hebben het voor het zeggen, de sector is slaaf geworden van deze machtsblokken , er is geen cent meer te verdienen voor de varkenshouders.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.