Varkenshouderij

Achtergrond 233 x bekeken 33 reacties

Vion volgt Duitsers met forse prijscorrectie

Vion verlaagt zijn varkensprijs deze week met 8 cent naar € 1,55 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het bedrijf zijn Duitse concurrenten met een forse prijscorrectie. Vleesvarkenshouders wisten een prijsdaling vorige week nog te voorkomen, ondanks lagere opbrengsten van varkensvlees. Ook deze week gaat dat vlees tegen lagere prijzen weg. De slachterijen pakken hun verlies deze week zodoende dubbel en dwars terug ten koste van vleesvarkenshouders. Zij hebben vorige week minder varkens geslacht en schuiven die door naar deze week. Zodoende is het aanbod van de dieren veel te groot voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Bovendien komt er nog wat varkensvlees uit particuliere opsalg. Dat bevordert een prijsherstel van vleesvarkens niet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  De Belgen roepen al langer dat de prijs nog uitsluitend door de Duitse slachterijen bepaald wordt. Vervolgens volgen NVV, Beurs, VION en anderen. Wat zij doen kan in feite de plaatselijke peuterspeelzaal ook.

 • no-profile-image

  varken

  Vion bepaald ook in duitsland(samen met tonnies) de prijs!!

 • no-profile-image

  boer

  nog 3 x 5 cent erbij en we zitten op de door VION beloofde € 1,70. Ik moet wel gek zijn om nu veel te leveren met zo'n vooruitzichten!!!

 • no-profile-image

  boerke

  laat zeggen dat er nog 100.000 ton vlees in de po zit. die vertegenwoordigd een waarde van 150 miljoen euro. stel dat er wekelijks in europa 3 miljoen varkens worden geslacht. die op dit moment met 25 euroverlies/varken weg gaan. dit is 75 miljoen verlies/ week. als de europese varkenshouderij die 100.000 ton nou een opkoopt, en gratis aan de allerarmste landen geeft. dan zitten de varkens zo aan de 1.90 euro, en zijn veel problemen opgelost.eigenlijk moet de zlto met een plan komen, want die zijn voorstander geweest van het instellen van de po regeling. die overigens al 60 miljoen aan europees geld heeft gekost, en nu wekelijks 75 miljoen voor de europpese varkenshouders. zlto bedankt. ik zou zeggen, laat eens wat van je horen

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Er wordt links en rechts op wat site`s beweerd dat er forse aantallen varkens worden geslacht. Ik kan dat niet thuisbrengen als bij mij de chauffeurs vertellen dat ze al langere tijd mindere varkens rijden omdat ze er niet zijn, en daar komt nog bovenop dat er nog wat varkens bijgekocht worden internationaal. We worden genaaid als brugman en onze belangenbehartiging zit wat mij betreft aan de zijlijn toe te kijken. Waar is de Wien van de Brink van anno 2011 gebleven ?????

 • no-profile-image

  Om de gvd nie!

  Varkenshaas jou constatering is juist. Ik hoor hetzelfde verhaal. Er moet het een en het ander aan de gang zijn tussen slachterij en de retail. Er zou gewoon meer betaald moeten worden voor het vlees want;
  1) er zijn momenteel niets te veel varkens, slachterijen slachten niet op volle capaciteit
  2) grondstoffen in het algemeen zijn duur en moeten bij schaarste zeker doorberekend worden
  3) tijd van het jaar
  4) goed barbeque weer
  5) lage stand euro= goed voor export buiten europa
  6) PO kan nu met gemak leeggehaald worden met een uitstekende marge voor de slachterijen, dit moet overigens wel terugvloeien naar de varkenshouders.
  Bovenstaande in acht nemende kan er maar 1 ding aan de hand zijn en dat is dat de supermarkten en andere afnemende partijen de prijs niet willen betalen die betaald moet worden. Dus misschien moet de sector weer een laten voelen hoe het erbij staat. Ik zeg distributiecentra even blokkeren door te werken in ploegendiensten zodat de supermarkten droog komen te staan! kijken wie het het langst volhoudt.

 • no-profile-image

  boerke

  zouden er in nederland nog buitenlandese varkens geslacht worden? op welke site zou je dit kunnen opvragen, en hopelijk dat we erdan ook achter komen welke slachterije dit doen. dit mag best, maar zit dan niet te zeuren dat je het varkensvlees aan de straatstenen niet kwijt kunt, zoals de inkopers van vion aan het rondbazuinen zijn

 • no-profile-image

  Realist

  Vooral niet leveren !! Distributie van supers blokkeren !! en vervolgens ................................................................................................................. volgende week weer 5 cent minder beuren !! Kennelijk snappen we het nog niet, we produceren in Europa gezamenlijk TEVEEL. Onze kostprijs moet naar beneden, daar kunnen we zelf iets aan doen, aan de verkoopprijzen veel minder. Als we gezamenlijk (biggen, voer, mestafzet) gaan inkopen en aantallen op elkaar afstemmen, kunnen we iets bereiken.

 • no-profile-image

  ynit

  in 6 jaar 4000000 biggen er bij
  Wie heef er naar gevraagt of bestelt
  gewoon over de grens jagen en kijk wat er van komt (een volle markt??)

 • no-profile-image

  varkenshaas

  En dan gaan we met z`n allen Deense duroc of Tempo insemineren met >850 gram groei. Is ook 5% meer vlees en ook nog eens de slachtgewichten omhoog brengen 92-93 kg ipv 84 kg 12 jaar geleden. Is ook 8-10% meer vlees. Dat telt nog harder aan dan die 4000000 biggen want in de EU zijn op sommige plaatsen ook zeugen geruimd.

 • no-profile-image

  Boer

  En de voerleverancier brengt je met een big smile een doos gebak wanneer je 30 biggen draait. Productiejunkies, dat zijn we geworden met steun van de graaiers.

 • no-profile-image

  cb

  @ boerke evne kijken op
  www.mijnpve.nl

 • no-profile-image

  boertje

  En de ergste prijs val moet nog komen nog -/- 20 eraf word verwacht en de biggen nog +/- 8 euro dus maak je brost maar nat. En waarom on die po die is er met 1,20 in gegaan en nu snel alles weg a 1,50 is toch lekker voor iedereen behalve de boeren ZLTO BEDANKT
  Ps heb zelf varkens en hoop dat ik ongelijk heb.

 • no-profile-image

  boer

  Ik stel voor dat jij voortaan alleen je mening geeft als je nuchter bent, Boertje.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Ik ben heel nuchter dan. Komende maand +15. Alvast bedankt Vion.

 • no-profile-image

  harm

  met zelfs top produktiecijfers en nog geen fuck verdienen, de sector is door en door verrot, en mede door linkse anarchi politici naar de klote geholpen!!!!

 • no-profile-image

  kleinboerke

  Als ik mijn kinderen smorgens vraag ga eens de boeren langs voor een emmertje verstand,, dan komen ze savonds laat thuis met een lege emmer.owowow wat is dat jammer dat niemand een verstand heeft nog meer bouwen, want de prijzen zijn slecht omdat er te veel zijn .een econoom die niet heeft kunnen slagen voor diploma,ken nog wel zeggen dat alleen zulke gvd.. stomme boeren die nooit genoeg hebbben , ikke ikke ikke nog meer bouwen er staat weeer zone sukkel op pagina met reportage trots dat ik boer ben , jaha nun stomme boer bende da wel en nun hele grote BOUWENNNNN >>>>>>>>>>>>>>nun boer en un zog hebbe nooit genog .BLO er

 • no-profile-image

  veluwsboertje

  Vroeger haden de domste boeren de dikste aardappellen nu hebben de domste boeren de grootste varkensschureren

 • no-profile-image

  Bart

  Ik ken hier bijzonder rijke industrieèlen die de lagere basisschool nooit afgemaakt hebben. Komt het dus toch nog goed met de varkenshouder !!! Er zijn overigens wel veel varkenshouders die geen goede ondernemer zijn, maar heel veel groeien uit tot een goeie ondernemer waar andere sectoren iets van kunnen leren. Die steek je toch maar mooi in je zak, varkenshouders.

 • no-profile-image

  Iemand die het weet

  In Groenlo en Druten worden varkens uit Belgie geslacht !!!!
  Boemaars rijdt ze er naartoe!!!!

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Is ook bekend wat voor varkens. Als deze van een Hollander af komen die in Belgie vleesvarkens heeft heb ik er geen probleem mee, wel als ze doodgewoon bijgekocht worden in Belgie. Misschien weten onze Belgische collega`s dat ?

 • no-profile-image

  Grote boer

  Constant klagen dat Vion een grote boef is, en als Duitsland een half centje meer betaalt Vion voorbij rijden, en dan nu klagen dat Vion genoodzaakt is om varkens uit België te halen. Wat een lef !!

 • no-profile-image

  Jonas

  Goed lezen grote boer! Het gaat erom dat de slachterijen klagen dat ze het vlees niet kwijt kunnen, en dan toch varkens van het buitenland importeren. Dan klopt er iets niet!

 • no-profile-image

  Boer

  In Duitsland worden varkens uit Nederland geslacht. Heb het zelf gezien.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Het laatste jaar wordt er meer varkensvlees uit Duitsland geimporteerd dan varkens geexporteerd. Ben maar blij dat we af en toe Vion een keer voorbij kunnen rijden, Grote Boer, als dat ook nog wegvalt is het gebeurt met de varkenshouderij in NL. Maar als jij ze supergraag naar de NL slachterijen wil brengen moet je dat zeker blijven doen. Daar hoor je mij niks over zeggen. Ik doe dat ook als ik de prijs beur.

 • no-profile-image

  Grote boer

  Door aan kornuiten als Tönnies varkens te verkopen, schieten we in onze eigen voeten. Tönnies dumpt i.d.d. het vlees weer in Ned. voor een prijs waar onze slachterijen het niet voor kunnen doen. Tönnies kan het wel, omdat die reeds het grootste deel van zijn vlees tegen mega-marges kan verkopen in eigen land, zijn overschot gaat dan (tegen alle prijzen) naar de dichtsbijzijnde buurlanden. Vevolgens kunnen onze slachterijen ons geen faire prijs betalen. Productiebeperking en gezamenlijk voer inkopen, mest afzetten, etc. zal eerder tot een beter rendement leiden.

 • no-profile-image

  vleeseter

  Kijk je naar de grafiek, denk je het zal wel meevallen de prijs ligt immers en stuk hoger dan vorig jaar, de voerkosten zullen dan inderdaad een stuk hoger liggen.

 • no-profile-image

  boertje

  Boer ben nuchter en we zullen zien ik hoop dat ik ongelijk krijg wand ze moeten omhoog of gelijk ipv naar beneden.

 • no-profile-image

  L.N. utrecht

  valt me op dat er veel op varkenslachterijen, veevoerleveranciers, supermarkten etc gevloekt wordt, het zou een schande zijn als Vion levende varkens uit het buiteland haalt; ligt het aan mij of weten jullie niet dat NL duizenden varkens/biggen levend exporteert... we zijn deels er afhankelijk van... hoe moet de lokale boer in buitenland zich voelen als dat Nederlandse boertje TEVEEL varkens fokt/mest, mega stallen bouwt en lokale markt verpest door zijn overaanbod!!! By the way, ga is googelen en onderzoeken hoeveel varkensvlees NL nodig heeft en hoeveel wij teveel produceren... zolang heren dit niet op de rit is zul je NOOIT de prijs beuren... wie kan dit tegenspreken, wie durft naar cijfers te kijken > overproductie... Wij hebben gewoon teveel varkens!!

 • no-profile-image

  varken

  Er wordt inderdaad veel te veel gevloekt op alles en iedereen in de sector terwijl ondanks dat de sector al vele jaren afhankelijk is van export van varkens en vlees,de kostprijs in nederland hoger is dan in andere landen,de laatste 10 jaar al stuctureel te weinig verdiend wordt,toch door een groot aantal ondernemers fors geinvesteerd is in schaalvergroting en aankoop van veel te dure varkensrechten.
  Er wordt ook veel te veel naar overheid en voorlichting geluisterd door om aan de nieuwe ammoniaknormen te voldoen door forse uitbreidingen op een veel te dure luchtwasser zodat de gemiddelde uitstoot dan wel klopt.Dit is toch de omgekeerde wereld.Waar zijn we nu toch met zijn alleen mee bezig??
  Ik heb al diverse keren opgeroepen om zsm met deze kostprijsverhogende investeringen te stoppen en gezamelijk hier tegen te procederen tegen de overheid.
  Hierop is op deze site nog geen enkele reactie gekomen.Blijkbaar denken de meeste varkenshouders dat we in NL op een eiland wonen waarop we het ons kunnen permiteren om allerlei kostprijsverhogende investeringen te doen en deze door kunnen berekenen aan de slachterijen etc...
  Mensen,steek jullie energie eens om te vechten tegen de oneerlijke regelgeving van de overheid om te komen tot een gelijk speelveld met de andere europese landen!!

 • no-profile-image

  Boer

  Vanuit Limburg is de grens naar Duitsland niet ver. Daar produceren waar de kosten het laagst zijn. Opbrengsten verschillen door geheel Europa nauwelijks. Kostprijs maakt het verschil tussen leven en dood.

 • no-profile-image

  varken

  Goed bekeken boer brabant!
  Niet meer investeren in NL

 • no-profile-image

  Freddie

  Varken limburg....je slaat de spijker op zijn kop.
  Maar ik vrees dat het te laat is.
  Teveel mensen hebben hier al in geinvesteerd.
  En de regelgeving zal nooit meer teruggedraaid worden.

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.