Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Vion blijft in de pas lopen met varkensprijs

Vion doet dseze week ook geen rare dingen met zijn varkensprijs. Het bedrijf volgt zijn Duitse concurrenten, de beurs en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders keurig met een onveranderde varkensprijs (€ 1,51 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij inclusief btw). De afzet van varkensvlees loopt nog niet zo goed als velen hopen. Door het ontbreken van een slachtdag (Hemelvaart) is het aanbod van vleesvarkens ruim voldoende voor de beschikbare slachtcapaciteit en de afzetmogelijkheden van varkensvlees. De Vion-varkensprijs ligt deze week nog maar 1 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Dat is erg triest voor varkenshouders. Hun kosten stegen het afgelopen jaar flink en zij zien dat niet terug in een hogere opbrengst voor hun dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varken

  Zou dit ook nog gelden voor de varkens die vrijdag geleverd worden?

 • no-profile-image

  slaaf van het kapitaal

  92 a 1.45= 133.40
  big = 50,40
  voer = 80,00
  financ.big+
  voer = 9,00
  rente+
  afschrijv. = 14,00
  veearts +
  medic. = 3,00
  mestafzet = 5,00
  energie +
  water = 3,00
  onderhoud= 2,50


  verlies = 33,50 euro per varken per ronde, gaat dit nog goed komen!!!!!?

Of registreer je om te kunnen reageren.