Varkenshouderij

Achtergrond 11 reacties

Tarwezetmeel goedkoper en aardappelproducten duurder

Bonda verlaagt zijn prijzen van diverse tarwezetmeelproducten voor varkens deze week. Zo daalt zijn notering voor Bondatar, Tarwemix Corami en Optimaalmix voor regio Zuid met 10 cent naar respectievelijk € 2,55, € 2,55 en € 2,69 per procent droge stof. De prijs van Bondamix zakt met 7 cent naar € 2,51 per procent droge stof. Boerenbrood noteert bij Bonda 10 cent lager op € 2,75 per ton.
Duynie verhoogt zijn prijzen voor aardappelkroketten en voorgebakken aardappelproduct in dubbele container met € 3,00 naar respectievelijk € 58,50 en € 74,00 per ton. Aardappelstoomschillen Duynie-SUVA noteren 10 cent hoger op € 2,40 per procent droge stof.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varken

  Onbeschaamd van Duynie om de schillen weer te verhogen tot een niveau van 218% tov prijs jaar geleden in huidige slechte situatie in varkenshouderij!!!
  Allemaal aandeel zoveel mogelijk terugzetten of er helemaal mee stoppen!
  Vraag voerleverancier naar alternatieven.

 • no-profile-image

  brijboer

  De directeur van Duynie riep pas op om de rotte appels uit de sector te royeren. Nou de eerste heeft zich gemeld: Duynie, een schaamteloze rotte aardappel met een giga plaat voor de kop.

 • no-profile-image

  henri

  duynie is een arrogant bedrijf geworden.die denken dat wij hun produkten niet kunnen missen

 • no-profile-image

  Erpel

  Als er ontzettend weinig Ass/friet is, dan is dit toch de enigste oplossing. Ipv te klagen moet je gewoon stoppen met Ass dat is de bedoeling van Duynie zo lijkt het. Ook voor dit jaar moet er nog veel gebeuren om met de nieuwe oogst ruimer in deze producten te zitten.

 • no-profile-image

  boerke

  ik doe met duinie ook liever geen zaken, eerst proberen om zo veel mogelijk pruduct af te zetten, en daarna roepen dat er veel vraag is en de prijs verhogen, ook vind ik ze een beetje arogant

 • no-profile-image

  roy

  Volgens mij snapen jullie niet helemaal hoe de markt inelkaar zit,de fabrieken rekenen de kosten gewoon door aan duynie en die op hun beurt aan de boeren.
  Dat doen de mengvoer fabrieken toch ook de prijs van brok gaat ook iedere maand omhoog omdat de grondstoffen duurder zijn geworden.

 • no-profile-image

  g

  er komt een tijd dat wij [varkensHOUDERS] aan de goede kant staan

 • no-profile-image

  varken

  Denk dat Duynie meeste schillen gratis heeft omdat Duynie bij diverse fabrieken geinvesteerd heeft in de volledige opslag.
  Duynie is trouwens een zusteronderneming van Aviko en het is altijd Duynie die voorop loopt met prijsverhogingen.
  Schillen kosten nu 218% tov vorig jaar en mengvoer +- 150% !!
  Sastapro en Hamino zijn ook meer gestegen in vergelijking met andere Tgc en Tzm sinds deze producten alleen nog maar via Duynie op de markt gezet worden.
  We moeten eigenlijk niet klagen maar gewoon minder ervan gaan voeren zoals Vion doet met slachten van aantal varkens,dan zakken prijzen vanzelf!

 • no-profile-image

  varken

  Wel voorop lopen met prijsverhoging schillen maar niet meegaan met prijsverlaging Tzm Bonda!!

 • no-profile-image

  Erpel

  Bonda heeft teveel Bondatar, dus ook hier werkt het marktmechanisme. Bonda is juist commercieler dan Duynie. Alleen Duynie is erg afhankelijk van de aardappelen en deze zijn er nu eenmaal niet veel.

 • no-profile-image

  WW

  Het lijkt me het juiste moment om Duynie met zijn produkten te laten zitten.
  Laat de appel maar ff een paar weken rotten en zie hij zal moeite doen om weer gezond te worden. Heren afnemers zoek elkaar op en spreek met elkaar iets af. De mogelijkheid daartoe is via Farm Focus. Hier in Salland zoeken de afnemers elkaar al op.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.