Varkenshouderij

Achtergrond 32 reacties

Ontbreken slachtdag houdt stijging varkensprijs tegen

Het ontbreken van een slachtdag (Hemelvaart) houdt een stijging van de varkensprijs tegen in Duitsland. Het aanbod van vleesvarkens is in dat land niet groot. Door de sluiting van de slachterijen op aanstaande donderdag hebben zij minder varkens nodig. Daardoor hebben zij geen haast om hun prijzen te verhogen. Die blijven vandaag gelijk op € 1,50 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. Varkensvlees gaat iets beter van de hand dan vorige week. De Duitse varkensprijzen liggen vandaag nog maar 2 cent per kilo hoger dan een jaar geleden, terwijl de voerkosten voor vleesvarkenshouders wel veel hoger liggen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Vorige week wilde Tonnies niet verlagen en hebben alle slachterijen toch 4 cent verlaagd. Houdt in dat de marge afgelopen week 4 cent hoger was (dan noodzakelijk). Deze week plakken de slachterijen er nog even achteraan. Waarom? Omdat het kan.

 • no-profile-image

  boer

  Waar het om gaat is; Waarom zouden de slachterijen verhogen?, de varkens worden evengoed wel aangeleverd. Iedere boer die een slachterij zou hebben zou precies hetzelfde doen. Zolang wij het systeem niet veranderen zullen wij altijd de lul blijven.

 • no-profile-image

  johnny

  En daarom boer brabant bouw ik er geen varkensstal bij, men speelt met de producent.

 • no-profile-image

  guillaume

  Marktbeeld wk.27...Marge genoeg voor de slachterij,handel. Vleesvarkenhouder,je blijft net in leven. O ja ,mestbiggen zijn ook genoeg want deze kosten ook geen drol ,marge voor de mester blijft gelijk,fokker kan naar weer de bank of voerfabriek. Gesloten bedrijven,dubbel drama!

 • no-profile-image

  we hebben macht

  Hadden we gisteren en vandaag geen varkens geleverd was er 5 cent bij gekomen maar we leveren toch wel voor alle prijzen.
  ALLEEN NEEM IK AAN DAT DE BEURS [handelaren] WEL VERHOGEN MET MIN EEN CENT WANT 3 WKN TERUG LIEPEN ZE OOK EEN CENT VOOROP.

 • no-profile-image

  john

  allemaal een leveringstermijn aan onze varkens plakken. Uit voorraad leveren is leuk met producten die in een warenhuis opgeslagen kunnen worden. Voor ons product: een varken is dat anders!Collectief een brief rondsturen aan de slachterijen, handel etc dat vanaf week 26 onze varkens 1,70 kosten (90 kg geslacht, 56% vlees) en dat ze mogen aangeven hoeveel ze er willen hebben in die week! Alleen op deze manier kunnen wij weer een prijs gaan maken i.p.v. andersom.

 • no-profile-image

  guillaume

  He we doen net als de fokkerijgroeperingen ,die bereken ook alles door.Zie fokgeltenprijzen!

 • no-profile-image

  Snap

  Als er niets verdient wordt waarom worden er dan nog steeds nieuwe stallen gebouwd en gefinancierd ??

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Ook VION en AH hebben de kleinere spelers overleefd. Boeren hebben vaak boter op hun hoofd, kunnen niet zien dat iemand verdubbeld en schelden op grote firma's. Ondertussen gewoon zaken blijven doen met monopolisten als VION, Topigs, Schippers en de kleinere de strot dichtknijpen.

 • no-profile-image

  vleeseter

  Ook ik kan als je al deze verhalen leest niet begrijpen, hoe het kan dat de ene na de andere grotere mooiere stal uit de grond gestampt wordt. Eigenlijk wordt er volgens jullie verhalen al ruim 3 jaar niets verdient, je hoeft de reportages maar te lezen, en natuurlijk zijn er veel boeren bezig om de stallen aan te passen voor 2013 maar uit alle verhalen komt naar voren dat het aantal zeugen of vleesvarkens ook uitgebreid is, verklaar u nader

 • no-profile-image

  boertje

  Snap er niets van, wel eens van ammoniakreductieplan gehoord, men bouwt niet alleen om groter te worden maar om misschien in de toekomst varkenshouder te blijven, en aan de ammoniak eisen te voldoen, dat kan vaak alleen uit door meer varkens te houden

 • no-profile-image

  man met pet

  is het niet zo, hoe meer varkens je hebt hoe meer je verliest?begrijp het ook niet het is toch niet zo als je meer varkens gaat houden dat je dan er wel aan verdient.zo zeggen verdubbel dan maar

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Als de beurs een leidende rol wil spelen zullen ze min 3 cent levend er bij moeten doen lopen allang 2 cent achter

 • no-profile-image

  vleeseter

  Als je met de dag armer wordt
  lijkt het me beter vandaag nog te stoppen

 • no-profile-image

  Jan

  De Beurs een leidende rol ?? laat me niet lachen,, die lijden met een lange ij. Als de prijs van de internetveiling op woensdagmiddag bekent is en de Duitse prijs op vrijdag, weet iedereen waar het naar toe gaat. VION maandag onveranderd. De prijsvergadering door de bobo's kan worden afgezegd.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Wat een gezwets over al die noteringen. Kijk eens nuchter naar het verloop binnen een jaar. Het is ene grote correctie op correctie poppenkast. Duitsland zet de toon, NVV en beurs spelen een kleuterspelletje met wat plusjes en minnetjes. Wel een hoop gezever en gezeur om voor de bühne nog wat voor te stellen.

 • no-profile-image

  varkensboer

  ik zeg volgend jaar komt de prijs boven de 2 euro uit! en het voer stijgt nog verder

 • no-profile-image

  Toekomst?

  @ vleeseter:Je hebt makkelijk praten en deze site van Boerderij geeft geen reeel beeld van de werkelijkheid. Misschien is het een idee voor Boerderij om ook eens reportages te maken over stoppende boeren en boeren die het financieel of vergunningtechnisch niet kunnen bolwerken. Reportages over die nieuwe stallen zijn leuk maar geven een vertekend beeld van de sector. Andere kant van de medaille is dat als er geen reportages over nieuwe stallen zijn er weer net gedaan wordt over de sector niets aan welzijn en milieu doet. M.a.w. wat we als varkenshouders ook doen het is nooit goed voor de burger! Gratis tip aan de burger, ga eens iemand anders in zijn laarzen pissen want de boeren zijn het kotsbeu en dat komt de wil om wat extra's te doen voor de burger niet ten goede!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Als we nu eens stoppen om vrijdagmorgen door te geven hoeveel varkens we hebben voor de week erop dan wordt het voor de slachter wat ondoorzichterder. en de handel wordt misschien zenuwachtig. Lever zelf vrijdags en mijn slachter krijgt vanaf nu pas woensdag te horen hoeveel varkens ik vrijdag breng. IK BEPAAL

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Varkens boer limburg de varkens worden dit jaar nog 2 euro als we als sector de handen in een slaan, Als we dit niet doen worden ze nooit 2 euro alleen we laten ons steeds opjutten dat er goude tijden aankomen en dat al meer dan 10 jaar, hoeveel jaar nog?
  En vlees eter ik kan niet stoppen want mijn bedrijf is minder waard dan mijn hypotheek en mijn hele leven hard werken en dan nog met schuld blijven zitten zie ik niet zitten. Ik kan mijn hypotheek niet betalen met gaan werken en als de varkens toevallig een keer duurder worden komt het misschien nog wel een keer goed. {heb nog wel iedere dag genoeg eten en dat is in principe genoeg]

 • no-profile-image

  varken

  Varkensboer limburg,je kunt ze van mij komend jaar allemaal kopen voor 1,80(met bankgarantie)
  Varkensboer brabant,heel goed idee om varkens pas begin vd week op te geven.Veel beter dan wat de trouwe vion leveranciers met stront in hun ogen doen door 3 weken van tevoren al op te geven tegen een bonus van 30 ct per varken wat uiteindelijk voor alle boeren leidt tot een korting!Zorg wel eerst allemaal voor genoeg ruimte in stal zodat je ten alle tijden 2 weken kunt schuiven indien nodig.Slachterijen denken dat je amper 1 dag kunt schuiven en maken hier misbruik van.Afdeling 1 week leeg laten liggen is trouwens ook nog veel beter voor gezondheid hele bedrijf

 • no-profile-image

  hans

  we moeten beginnen met de varkens laat opgeven. en geen 3 weken van tevoren via farmingnet voor die 30 cent die je denkt dat je ermee verdient

 • no-profile-image

  john

  varken limburg, Hoeveel vleesvarkens lever je op jaarbasis af??

 • no-profile-image

  varken

  John,genoeg om nog altijd een goede boterham te hebben.Geef verder geen antwoord meer op persoonlijke vragen!!!

 • no-profile-image

  john

  varken limburg, jij vraagt om een vaste prijs. dan hoort er ook een vast aantal bij! 1,50 is nu de prijs. jij wil 1,80 dus voor 80 % van de productie die je nu draait is 1,80 best mogelijk..... maar ik geloof niet dat je 20 % mionder gaat draaien als je nu een boterham verdient.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Net als mij zitten er wat stiekemerds anoniem op internet hun gal te spuwen. Bijeenkomsten worden nauwelijks nog bezocht of zijn eenzijdig door het bedrijfsleven ingevuld. Dat is ons grote probleem als varkenshouders, we organiseren niks, helemaal niks. Komen niet verder dan wat gefrustreerd schelden op alles en iedereen. Of denk je werkelijk dat een internetforum als deze er ook maar een millimeter toe doet? Doe wat of stop er mee!

 • no-profile-image

  varken

  Zoek het allemaal maar uit,trek mijn eigen plan wel zonder belangenbehartiging!

 • no-profile-image

  john

  inderdaad varken limburg: iedere boer boer heeft zijn eigen visie en plan en moet zich daar ook aan houden. 3000 kikkers in een emmer stoppen schiet niet op en als 2900 inzitten kunnen de overige 100 alle vliegen vangen. Daarom is farmfocus zo slecht zo niet zoek boeren op met dezelfde visies en plannen voor de toekomst. Door een goed netwerk te ontwikkelen is het makkelijker om zoveel mogelijk uit de markt te halen. Wij varkenshouders hebben gewoon een zeer beperkt netwerk. willen we succesvol blijven dan zullen we dit uit moeten breiden.

 • no-profile-image

  Robert DE MELKER

  Goeiemiddag aan de varkenskweekers,er wordt hier enorm veel meningsverschillen geuit tegenover elkaar...ik ben zelf een melkveehouder en zie de realiteit onder ogen...Terwijl de meeste varkenshouders staan te klagen en zagen op hun erf...gangt er wel een bouw-aanvraag aan de "bedrijfs(fabriek)poort"...AANVRAAG TOT BOUWEN VAN (let op) 600 ZEUGEN en 3000 mestvarkens... en ze hebben er al voor zoveel eerder gebouwd!!!?? voorwat dan staan KLAAGEN??? Melkveehouders hebben meer VERSTAND!!!

 • no-profile-image

  Altijd baas

  Klopt Robert, hier wordt net een melkveebedrijf van 1200 koeien de grond uitgestampt om straks voor een kwartje per liter te kunnen vol melken.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Nu lig ik helemaal in de deuk. Varkenshouders praten over inkomens verbetering door verminderd aanbod, productie regulering en zelfs quotering! Varkenshouders hebben door dat de reden van slechte inkomsten ligt aan teveel productie die niet gestuurd kan worden door een ongeorganiseerde en verdeelde sector. De melkveehouderij daarintegen heeft alles waar de varkenshouders jaloers op zijn, en die geven hun sterke positie op. Wie heeft er dan meer verstand??

 • no-profile-image

  boerke

  de nieuwe pater van den elzen is opgestaan, volgens mij heet ie jhonny hogenkamp. meld je massaal aan bij farmfocus.nl. het is vaak gratis, en vandaaruit gaan we voor iedereen vrijblijvend clusters vormen om een weerwoord tegen de slachterije te hebben, zo is de zlto ook ontstaan, die hebben goed werk geleverd, en nu is het tijd om die beginselen opnieuw op te pakken, overigens is farmfocus een kennisuitwisselings site. maar ook een site waar clusters gevormd kunnen worden, voor hele kleine dingen(bv inkoop pipeten ed) maar ook het echte werk(voer/varkens). niets moet, alles mag, meld u nu aan, samen staan we sterk, denk niet, wat ik doe maakt niet uit

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.