Varkenshouderij

Achtergrond 198 x bekeken 8 reacties

Duitse varkenshouders winnen het van slachterijen

De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch, de ISN en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders hebben de strijd om de Duitse varkensprijs vandaag gewonnen van Duitse slachterijen. De laatstgenoemden wilden hun varkensprijzen vandaag met 5 tot 8 cent per kilo verlagen, omdat de afzet van varkensvlees slecht loopt. Daardoor daalt de opbrengst van varkensvlees. Varkenshouders wilden de Duitse varkensprijs gelijk houden. omdat zij de afgelopen tijd veel verlies hebben geleden. Uiteindelijk wonnen de Duitse varkenshouders. De Duitse varkensprijs blijft dus gelijk op € 1,62 per kg geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw. Deze prijs ligt 23 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. De kosten zijn nog meer gestegen dan de prijsverhoging.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fricandel

  Slachterijen, retail enzovoort nemen geen enkele verantwoording tov van de varkenshouder die megainvesteringen moeten doen voor milieu en welzijn. Vooral de Supers kunnen zich diep en diep schamen.
  Ik vindt ook dat er een gigantische blokkade moet komen van de distributie als de supers aan blijven sturen op een verlaging. In sommige landen zijn de varkens schandalig duur omdat ze er gewoon niet zijn en hier dreigen ze weer de prijs te verlagen met een normaal aanbod van varkens. Ik vindt dat onze belangenbehartiging aardig in slaap gesust is door de kleine prijsverhoging. Hoelang blijven wij dit pikken. Het vrijkomen van het kleine beetje vlees wat opgeslagen ligt probeert men te gebruiken om een prijsverlaging af te dwingen. Schandalig !!!!
  Hulde voor de ISN dat ze hun rug recht gehouden hebben.

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  En nu de beurs nog zijn rug recht houden
  levend loopt nog goed

 • no-profile-image

  Bart

  Ik wordt gebeld of ik niet een dag eerder kan leveren volgende week maar daar heb ik dus geen zin in met die fabeltjes van al onze kopers. Mijn gewichten lopen de komende weken al terug. Er zijn niet teveel varkens momenteel en Frits van Eerd van de Jumbo en Eric van Loon van VanLoon Vlees moeten dit jaar maar een keertje de Dakar rally overslaan en die paar miljoen dan maar in de vleesinkoop steken. Ratten zijn het !!!

 • no-profile-image

  erik

  hoe zat dat nou mee die 1.70 euro van 2 weken terug ,, of is dat weer voorbij ,, tis geen olie

 • no-profile-image

  Adviseur

  Jullie dachten toch niet dat Frits van Eerd en Eric van Loon hun vlees bij Nederlandse slachters kopen zeker ?? Die gaan in Duitsland shoppen, waar jullie ZO VEEL voor jullie varkens krijgen !! Denk daar maar eens over na, jullie schieten in jullie eigen voeten !! Des te meer meer varkens naar Duitsland gaan, des te minder wordt er voor de varkens betaald. Mijn advies, VOORAL DOORGAAN !! Meer varkens opzetten, stallen vol, gaat lekker !!

 • no-profile-image

  Adviseur

  Die 1,70, die Van Balkom (Vion) heeft geroepen, is slechts met het oog op de vrijkomende PO geroepen. Om te proberen het prijspeil in ieder geval hoog te houden totdat de PO vrijkomt, zodat ze in ieder geval die 100-duizenden tonnen vriesvoorraad tegen een zo goed mogelijke prijs kunnen verkopen. Maar reken er maar op dat richting die vrijgave van de PO de varkens een klap minder waard worden en dat zal gedurende de hele zomer invloed blijven houden op de varkensprijs.

 • no-profile-image

  Fricandel

  Adviseur,
  Jij denkt toch zeker ook niet dat de Duitsers beter zijn dan de Hollanders. Ik denk dat Tonnies de grootste prijsdrukker van de EU is momenteel. Daarom gaan er momenteel ook zo weinig varkens naar Duitsland, maar dat wist jij blijkbaar nog niet.

 • no-profile-image

  Adviseur

  Leuk gekozen naam fricandel. De Duitsers kunnen het gewoon wel beter dan de Nederlanders. Vooral de slachterijen. En waarom, omdat ze 100% capaciteit kwijt kunnen in eigen land !! Voer om na te denken !! Ze slachten echter geen 100%, maar 125% !! Die extra 25% kost hen nauwelijks iets, de vaste kosten zijn gedekt door de binnenlandse (100%) afzet. En waar denk je dat ze die extra 25% voor dumpprijzen leveren ?? Precies, bij jouw supermarkt dus !! Als fricandel zou je dat moeten weten !!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.