Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

DPP-biggenprijs daalt door lagere varkensprijs

De handel in biggen loopt slecht als gevolg van de prijsdaling van vleesvarkens met 8 cent per kilo geslacht gewicht. De DPP-notering voor biggen daalt daardoor met 3 euro naar 31 euro per stuk.
De vaste koppelingen tusssen Nederlandse vermeerderaars en vleesvarkenshouders houden wel stand, maar de toeslagen staan onder druk.
De exportmarkten staan zwaar onder druk. Veel buitenlandse vleesvarkenshouders willen helemaal geen Nederlandse biggen meer kopen. Zij bestellen de dieren liever in Denemarken en België, omdat ze daar veel goedkoper zijn. Biggen uit de subfok gaan daardoor voor 30 euro per stuk naar het buitenland. Gewone Tempo-biggen doen 35 euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  Zoozo , zal me eens een goede ondernemer tonen, mee deze slechte prijzen en overschot aan biggen,gauw een stal voor zulle we zegge 500 zeugen plaatsen?? bijbouwen , wat denken jullie heren slimme ondrnemers !!! of misschien terug nar lagere school en een HEEL klein beetje leren rekenen. ik denk maar zo ik ben veel beter vakman dan de buren !! owowow wat een domme praat

 • no-profile-image

  eric

  Ja de biggen omlaag ,gaan ze dan ook weer omhoog als de vleesvarkens omhoog gaan.want de afgelopen maanden is dit niet gebeurd ,en dat de biggen in Belgie en Denemarken goedkoper zijn is niet correct,heb er deze week nog 330 geleverd aan Belgie terwijl ze normaal in het binnen land blijven ra ra of word toch uiteindelijk kwaliteit beter betaald.

 • no-profile-image

  bambig

  Hallo Kleinboerke,

  Kunt u wellicht uitleggen wat u wilt uitdrukken met uw woorden? Gaarne de Nederlandse taal gebruiken zoals de meeste mensen geleerd hebben op de lagere school.

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  @BAMBIG het is natuurlijk ironisch bedoeld,maar wil bedoelen dat er al jaren niets verdiend wordt gemiddeld genomen,maar je bent volgens de gevestigde orde geen goed ondernemer als je een pas op de plaats maakt wat betreft groeien.nee je moet groeien groeien en nog eens groeien. en rekenen of er wel voldoende afzet voor die groei is nee dat kennen ze niet,die goeie ondernemers. dus is mijn conclusie hoe groter hoe stommer die grote ondernemer.kennen alleen maar luisteren naar die oplichters van voerfabrieken en banken ,want die varen er WEL bij.capice bambig. ps. dat zijn ook zowat de enigen die er een mooie winst van overhouden ow ja niet te vergeten de slachterijen en winkels. maar ik ken nog geen vakantie van mijn heel mijn gestront overhouden.

 • no-profile-image

  johnny

  Op naar 35 biggen per zeug dan kan het nog!!!!!!!Er zijn nogmaals gezegd teveel varkens..

 • no-profile-image

  marktopzichter

  jongens boel goed oppassen en allen een paar zeugen minder houden, alles goed vaccineren en geen minderwaardige overschotten produceren, letterlijk en figuurlijk!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.