Varkenshouderij

Achtergrond 207 x bekeken

Biggennoteringen blijven deze week weer gelijk

De biggennoteringen blijven deze week wederom gelijk. Het is de elfde week dat de noteringen op dit niveau staan.

De geluiden uit de biggenhandel en export worden er niet vrolijker op. Biggen die via vaste koppelingen en relaties worden afgezet lopen goed weg. Vrije biggen zijn steeds moeilijker af te zetten. Het aanbod is ruim. Duitse afnemers zijn kritisch. Zodra er maar iets aan de dieren mankeert, haakt de Duitse koper af.

In de Oost-Europese landen was de vraag als gevolg van Pasen en 1 mei ook minimaal. Dat kan misschien iets aantrekken. De Spaanse markt haakt ook af. Biggen die nu worden opgelegd zijn na het toeristenseizoen slachtrijp.

Prognose: stabiel tot lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.