Varkenshouderij

Achtergrond 316 x bekeken 41 reacties

Beurs corrigeert niet op Duitse varkensprijs

De beurs corrigeert de prijsverlaging van 1 cent per kilo van enkele weken geleden niet en volgt de Duitse slachterijen met hun onveranderde varkensprijzen. Vleesvarkens noteren op de beurs geslacht € 1,46 en levend € 1,13 per kilo. De beursprijs voor slachtzeugen blijft ook gelijk op € 1,08 per kilo geslacht en € 0,83per kilo levend gewicht. Biggen noteren op de beurs 2 euro lager op 33 euro per stuk. Deze prijsverlaging valt forser uit dan die van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Die verlaagt zijn biggenprijs voor volgende week met 1 euro naar 41 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Varkenshouder overijssel

  Vleesvarkenshouders, het wordt tijd dat wij op de NVV notering een correctie van -5 toepassingen. Deze wordt namelijk kunstmatig hoog gehouden.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Op elkaar zeiken helpt echt niet.
  Samen een blok maken voor een betere prijs voor varkenshouder en zeugenhouder.

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Handelaren snappen jullie niet dat jullie zo geen klanten overhouden? En wat je nu van de biggenprijs afhaalt pas in oktober terug komt? En als je er nu 1 cent bij gedaan had was de markt weer wat vriendelijker geworden.

 • no-profile-image

  Jacobus

  Derk, je staat toch niet op de pay-rol van de NVV? Probeer objectieve journelastiek!

 • no-profile-image

  john

  iedere vermeerderaar die niet minimaal de nvv notering haalt is ten dode opgeschreven... ben je blij met je fokker dan betaal je hem netjes zodat je over 3 jaar daar ook nog biggen af kan nemen. Zie je het niet meer zitten met je vermeerderaar dan bied de kale beurs of kale dpp.. des te eerder een kleiner aanbod aan biggen en uiteindelijk vleesvarkens. Maar dan moet je er niet van versteld staan dat je prijzen als nvv + 4 kwijt bent voor een goede big!

 • no-profile-image

  Slimboerke

  @john,brabant en waar zullen wij mesters die fokker dan netjes van betalen slimmerik.praat zeker voor je eigen winkel.Zo gauw wij netjes door onze afnemers betaalt worden,betaal ik jullie ook netjes.Of denk je dat we nog steeds aan het verdienen zijn?, over eenheid gesproken!. Denkt wel heel sterk aan jezelf.

 • no-profile-image

  boerke

  parrasieten zijn het. de slachters en vleesinkopers. ons langzaam kapot laten gaan door ons helemaal leeg te zuigen. meld je allemaal maar bij farmfocus aan. mischien dat er dan in de toekomst nog eens mooie dingen gebeuren

 • no-profile-image

  varken

  John,ieder mester die nu nog biggen koopt op nvv is dom of doet aan liefdadigheid.Fokkers die nu de allerhoogste prijs willen beuren zijn er dadelijk ook weer als eerste bij als aanbod krapper wordt en zijn binnen 1 maand vergeten dat ze lange tijd boven marktprijs gebeurd hebben!
  Ik kan niet 1 varken verkopen op basis van nvv notering!Slachterijen maken zich ook geen seconde druk of ze volgend jaar nog voldoende varkens krijgen.Het is nu eenmaal een harde wereld die de sector zelf veroorzaakt heeft door maat te blijven groeien terwijl er structureel niks verdiend wordt en er al vele jaren geen sprake meer is van echte varkenshandel maar puur planning.

 • no-profile-image

  bart

  ik koop pietrainbiggen op nvv+5.5 ga er vandaag mee stoppen IS DE NVV GEK GEWORDEN MET ZIJN NOTERING.de fokker mester relatie wordt er op deze manier niet beter op NVV BEDANKT

 • no-profile-image

  john

  die pietrains gaan nog vlot naar duitsland.. Dat is het enige wat nog een beetje loopt.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  @Bart, weet de fokker ook wat je voor de biggen betaald. Neem contact op met hem en laat de handelaar alleen transport doen.
  John heeft wel gelijk, een goede big loopt altijd, ook in slechte tijden.

 • no-profile-image

  leo

  Leuk voor de fokkers welke een nvv biggen prijs ontvangen. Maar om de notering maar gewoon hoog te houden. Omdat de notering aan het einde van het jaar toch weer omhoog gaat! Lijkt mij dat de rekening niet meer wordt gedeeld! Dit kan toch niet. Hierdoor worden vaste contacten tussen fokker en mester stuk gemaakt.

 • no-profile-image

  john

  waarom handelen we eigenlijk nog op een notering? waarom heeft niet iedere fokker zijn af boerderij prijs. bedrijven die een te hoge prijs/kwaliteit verhouding vallen dan eerder af zodat de cyclus weer zijn werk gaat doen. Het varkenshouderij wereldje is een harde wereld. met de dierrechten was er nog een warme sanering maar ook die dingen zijn aardig waardeloos op het moment.

 • no-profile-image

  mester

  vanwege de nvv notering ben ik geen lid meer van de nvv,nvv moet onze belangen behartigen en geen wig drijven tussen mesters en fokkers door de biggennotering.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Goede piétrainbiggen op Duitsland brengen nog ver boven de 50 euro op. Met Tempo's, Talenten en andere rommel schiet je gewoon in je eigen voet. Daarvoor is veertig euro eigenlijk nog te dik betaald.

 • no-profile-image

  dalpie vermeerderaar

  Bij wie kan ik dalpie biggen met een zeer hoog gezondheidsstatus leveren voor 50 euro? Ik kan nou nog geen 45 euro beuren?

 • no-profile-image

  john

  wat is de koppelgrote?

 • no-profile-image

  kees

  john heb je niets te doen?heb je geen varkens, niet veel geloof ik

 • no-profile-image

  vermeerderaar

  Vergelijk ook even de gewichten met elkaar he! Duistland betaald boven de 25kg 1 euro per kg meer! Dus 50 euro in duitsland voor 30kg is hetzelfde als 45 euro in nederland 25kg!

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Jacobus uit Meppel. Ik pleeg onafhankelijke journalistiek. Ik geef alleen de feiten weer en geen mening. Groeten, Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  he vermeerderaar
  in duitsland is het als volgt weser ems
  +6,5 +1,5 circoenting is 8
  aanstaande maandag waarschijnlijk -3
  is 42 + 8 = 50 +7%MWST =53,5 euro
  per big 25kg iedere kilo meer 1euro exl

 • no-profile-image

  Dalpie vermeerderaar

  Bij wie kan ik ze leveren?

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Waarom verkopen/ of kopen jullie niet op de Weser Ems. Het slaat toch helemaal nergens op hoe de NVV prijs afgezeikt wordt terwijl de Weser Ems de marktprijs is. Die staat zonder toeslagen net zo hoog of hoger. Waarom zeg je niet gewoon dat de beurs, DPP en Vion gewoonweg te laag staan. Vooral de DPP en Vion prijs is ver weg van de markt. Dat is de prijs van het ondereind en daar ga je toch geen biggen op verhandelen. Als jullie de NVV dan te hoog vinden ga dan handelen op Weser Ems ipv van continu liggen te zeiken over de NVV prijs. NVV en Weser Ems zijn de enigste meest transparante prijzen die we hebben en dat moet je koesteren.
  Ook de NVV varkensprijs is de marktprijs, en niet de beurs die al maanden niet meer mee kan. Zeik daar dan overheen !!!!!!!

 • no-profile-image

  john

  ik heb varkens genoeg. Alleen vandaag een dag ingepland om de boekhouding bij te werken dus aan de computer gebonden.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Alle Nederlandse noteringen zijn van generlei waarde. Duitse Weser Ems (biggen) en Niedersachsen (slacht) zijn de kartrekkers. Alle overige zijn slaafse volgers. Beetje plussen en minnen kun je ook wel aan de peuterspeelzaal overlaten.

 • no-profile-image

  Kees

  Wanneer trekt de NVV de prijs voor de boven en onder kilo's eens recht.. De 70 ct en 50ct voor boven de 25 kilo kloppen nu toch niet meer. In Duitsland krijg je in iedergeval nog 1 euro!

 • no-profile-image

  jan

  een duitse mester heeft veel minder kosten ,geen varkensrechten,minder mest kosten,wil grote koppels.kun je meer betalen voor gezonden grote pietain koppels.en voor export moet de fokker ook de vwa betalen. wel apels met apels vergelijken,dat je de italiaanse biggen prijs niet neemt gr

 • no-profile-image

  pj

  Wat een ondankbare taak om hier als handelaar tussen te zitten,zeker als je jaarafspraken hebt gemaakt op basis van nvv!

 • no-profile-image

  biggenproducent

  Ik volg dit forum al een heel tijdje, maar voor mij zijn de discussies die hier lopen utopies. Jullie willen allemaal in Nederland produceren, accepteren de monopolie van een extreem slechte fokkerij organisatie die door staarten tellen een big geboren laat worden die gewoonweg geen geld waard is. Dan worden er uit Duitsland de meest extreme Pietrain beren gekocht om maar een zeer matig slachtvarken aan de haak te krijgen waar in september dit jaar het masker weer verandert en niet richting vet. Alle andere biggen die geproduceerd worden zijn het verkopen niet eens waard. Wees blij dat er nog mesters zijn die ze afnemen. De mesters hebben naar mijn menig in Nederland gelijk. Waarom zouden ze veel voor een zeer matig big betalen. Jullie fokkers hebben ook niet aan de mesters gedacht toen deze arogante fokkerij organisatie in 5 jaar 5 biggen meer groot brengen. De zeugen zijn allemaal lange smalle dieren waar een mester niks mee kan. Ook niet als er een Pietrain eindbeer gebruikt wordt. Het moet allemaal makkelijk vanzelf en veel biggen zijn. Hoezo wordt er aan de mester gedacht.
  NVV biggenprijs in Nedeerland slaat helemaal nergens op.

 • no-profile-image

  Grensboer

  Hebben we nog het geluk dat ook de Denen net als ons een waardeloze marktleider hebben. Op het gebied dan van zeugen fokken die geschikt zijn om goede pietrainbiggen te maken.

 • no-profile-image

  pj

  Lach me ook rot over de tegenovergestelde meningen op deze site van collega varkenshouders.
  Een belangenbehartiger voor alle varkenshouders lijkt me dan ook niet zinvol en belangenbeharting van LTO heeft al helemaal geen zin want dan nog veel meer tegenovergestelde meningen ivm meerdere sectoren op 1 hoop.
  Wat dit betreft is Farmfocus op de goede weg met het selecteren van groepen varkenshouders met dezelfde visie.
  Uit deze site blijkt ook dat er zeer grote verschillen zijn in biggenprijs,begin nu te snappen waarom een aantal zeer hard kan groeien terwijl anderen al jaren niks verdienen.Vraag me wel af hoe lang mesters deze hoge toeslagen nog kunnen betalen want bomen groeien niet tot aan de hemel!

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  pj in limburg wat betreft de mesters in nederland niet. mesters in duitsland hebben een hele andere uitgangspositie dat weet de handel maar als te goed ,dat is weer negatief voor de nederlandse fokkers

 • no-profile-image

  boereke

  Wat een gezeik weer over nvv notering; niemand is verplicht om er op te handelen, maar de mesters hoor je niet klagen over duur voer/mest en DAT DE BEURS TWEE WEKEN TERUG EEN EURO EXTRA VAN EEN VARKEN PAKT OMDAT ZE DEZE WEEK NIET TERUG GEVEN HOOR JE NIEMAND. Ga anders zelf biggen maken voor onder de 50 euro met deze voer/mest prijzen terwijl in noord oost drenthe/groningen dit jaar niks bijbetaald is voor de mest. De nvv heeft ook 2 euro per vleesvarken meer op gebracht.
  Goede biggen brengen in duitsland veel op dus zal er hier ook goed betaald voor moeten worden Wat hypocriet dat de slachterijen meer aan de verkoopkant moeten halen ipv inkoopkant

 • no-profile-image

  Boerinnetje

  Nvv staat toch voor nederlandse vereniging voor varkenshouders. Dat zijn toch alle varkenshouders. Wat jammer dat de verschillende soorten varkenshouders, vermeerderaars en mesters niet een vuist maken. Hier valt vandaag te lezen dat ze elkaar nog geen droge boterham gunnen. Wat verwachten we dan nog van slachterijen en de burgers die ons vlees afnemen. Wat een gekat. De jaren dat het goed ging was er geen betere en eerlijke prijs dan de nvv prijs. Wij zijn zeer recentelijk overgegaan, op verzoek van onze mesters, op nvv. Reden: dat was een eerlijke prijs. Nog geen zes weken later, is het blijkbaar weer een slechte prijsnotering.
  Mesters klagen over voerkosten. Wat denken jullie nou dat bij ons, vermeerderaars, de varkens niet vreten. Dat ons voer goedkoper is. Ook wij moeten in 2013 voldoen aan de eisen. Het is niet zeuren en ondernemen of stoppen en gaan werken. En ook daar heb je zeikerts die als het goed gaat ze niets zeggen en als er maar iets tegenzit klagen. Natuurlijk is het geen rooskleurige tijd maar dat geld voor beide takken. Samen in overleg met de supermarkt dat is volgens mij de enige optie.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  @Biggenproducent, welke zeug is dan volgens jou de juiste. In Nl heb je buiten Topigs: Pic, Seghers, Parvak, Danbred enzovoort. Zit daar dan helemaal niets bij wat goed is !!!!

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  topigs20 is een prima zeug ik vindt de beste
  zeug om mee te fokkken voor goede pitrainbiggen
  het probleem in ned is gewoon dat de ki geen
  verstandt heeft van eindberen
  ga in duitsland maar eens winkelen daar weten ze dat beter
  danbred is veel te duur

 • no-profile-image

  john

  bij welke pietrain kom ik dan uit? db77 of een meister?? of zijn er in deze populaties ook nog selecties te maken om het beste uit de zeug te halen?

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  top genetik np van nort

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Als groep met 11000 zeugen, allen PIC en Hypor gedekt met DB77, leveren we jaarlijks 30.000 biggen op de Duitse markt voor Niedersachsen + € 8 + BTW. De Niedersachsenprijs staat jaarlijks gelijk aan de NVV. We delen heel veel informatie, minstens net zo belangrijk is dat we de kostenkant beheersen en 400 zeugen per medewerker verzorgen, 1040 kilo zeugenvoer voeren en slechts 39% zeugen vervangen. Op deze wijze is de kost nog te verdienen.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  dan draaien jullie slecht 11000 zeugen
  30000 biggen bedoel je soms 300000
  biggen

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Dank voor de correctie, uiteraard 300000 biggen. Er wordt bewust 5% uitgeselecteerd als slachtbig (15-20 euro), waarna 27-28 biggen voor de hoofdprijs gaan.

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.