Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Vion wijkt niet af van Duitse varkensprijs

Vion houdt zijn Nederlandse varkensprijs deze week, net als Duitse slachterijen, gelijk. In Nederland noteert Vion € 1,56 inclusief btw en in Duitsland € 1,55 per kilo exclusief btw. De classificatie pakt in Duitsland wel anders uit dan in Nederland. Alleen vleesvarkens met een hoog vleespercentage (Piëtrain-bloed) scoren in de classificering goed bij Duitse slachterijen. Daarnaast krijgen vleesvarkens binnen bepaalde Vion-concepten in Nederland nog een toeslag bovenop de basisprijs. Dat maakt een vergelijking tussen Nederlandse en Duitse varkensprijzen moeilijk. Vleesvarkens zonder een hoog vleespercentage kunnen beter in Nederland blijven volgens diverse handelaren. De Vion-varkernsprijs ligt deze week 24 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. De kosten liggen ook veel hoger ten opzichte van vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Is toch maar mooi 22 euro per varken x 200 per week=4400 euro. Biggenprijs ligt ook minstens 5 euro lager dan vorig jaar. Hoeveel is het voerpakket per varken duurder geworden? Het wordt tijd dat ik ook plannen maak om een volautomatisch schuurtje van 3200 varkens te bouwen. te bouwen

 • no-profile-image

  simpele ziel

  Nou akkerbouwer, niemand houdt je tegen. Als je dan zo goed in rekenen bent, reken die investering dan maar eens door. Ervan uitgaande dat je de laatste 3 jaar ook varkens gehad hebt of ben je die jaren soms vergeten? Reken je maar rijk. Valt vies tegen denk ik. Eerst geld bijvragen voor de mest en dan nog eens even in de wielen komen rijden ook. Schoenmaker blijf bij je leest.

 • no-profile-image

  Piggy

  Dat vermelden dat de prijs 24 cent hoger ligt dan een jaar geleden begin ik een beetje beu te worden, Derk. Daar krijg je dit soort knullige reactie`s op zoals die van AKKERBOUWER, NOP. Wat heb ik aan een hogere prijs als de kostenkant harder gestegen is?

 • no-profile-image

  john

  ben blij dat de prijs gestegen is... die 20 euro extra voor een varken gaat nu wel op aan duurder voer maar voor hetzelfde geld zouden we nu geen verhoging hebben en 20 euro extra op een varken toe moeten leggen. Zoek de kritieke opbrengstprijs van de beste 20% op.. dit is ongeveer de prijs die betaald gaat worden in een overschot markt. de beste 20% is met deze vleesvarkensprijzen dik tevreden!

 • no-profile-image

  boerke

  en de andere 80 % kan de boomen in!

 • no-profile-image

  uithuilen

  Helaas waar, hooguit 1000 varkenshouders hebben nog een beetje toekomst, wanneer ze elkaar opzoeken. De anderen kunnen beter proberen de bank de boel in de schoenen te schuiven.

 • no-profile-image

  fricandel

  Je moet toch altijd het uitgangspunt hebben om bij de beste 20% te horen. Als 80% afvalt houden we die 1000 varkenshouders ook niet over op termijn. Ook de beste 20% is niet tevreden met de prijzen van de laatste 4 jaar.

 • no-profile-image

  johnny

  Akkerbouwer, als je 3200 varkens gaat houden ben je in ieder geval zeker van drijfmest, dit waardevol produkt kan wel eens schaars worden in de toekomst , je blijft dan wel loonslaaf van de bank. Succes!!! Vermeld je ook waneer het niet goed gaat?

 • no-profile-image

  x

  Op zich best een goede optie om naast akkerbouw wat varkens te gaan houden.
  Varkensrechten zijn nu niet duur.
  Heb je zelf de drijfmest voor de grond en graan voor de varkens.
  Echt duurzaam bezig.
  Alleen waarom zou je het werk en risico op je nek gaan halen, als je met alleen akkerbouw ook een goed inkomen hebt.

 • no-profile-image

  Piggy

  De akkerbouwer verdient de laatste jaren meer met mest aanvoeren dan de varkenshouder waar de mest geladen is. Lijkt me dus niet slim om varkens te gaan houden als akkerbouwer met een opbrengstpost waar je niets voor hoeft te doen. De varkenshouder moet aan de mestverwerking om in leven te kunnen blijven op termijn. Dat is pas duurzaam, een inkomen uit je bedrijf kunnen halen ipv een negatieve marge !!!!!!

 • no-profile-image

  guillaume

  Reactie,zolang er een verdringingsmarkt is de laatste 12 jaren.Zal het europees gezien de aankomende jaren toch fors ingegrepen moeten worden in de productie van varkens.
  Het is weer tijd voor een warme sanering voor de stoppers in "exporterend Nederland".
  We kunnen ook deze groep ,genoemd door "Uithuilen en Opnieuw beginnen", de 1000 houders van varkens de beste20% laten doorgaan en de 80 laten saneren door de bank en overheid. Dan is de schade en het overschot sneller opgelost en het andere deel v/d varkensh.(volgens Uithuil en opn.)in bedrijf houden.Dit is veel simpeler en sneller en makkelijker uit te voeren voor iedereen. Voor grote varkenshouderij kun je beter gaan Emigreren naar Canada en vs en produceren voor massa kassa stunprijs en je bent daar welkom voor de werkgelegenheid en hoef je niet meer in de stal te werken en manager spelen ook heb je ruimte voor de berekende, intelligente Hollandse varkenshouder."Wie de schoen past, trekt hem aan".
  Zo krijg je vanzelf weer een regionale verdeling v/d mest En samenwerking van alle! nederlandse boeren.
  Zo ga nu even van de zon genieten.

 • no-profile-image

  guillaume

  Die 80 is 80% van de 1000 blijvers??=800 bedrijven.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.