Varkenshouderij

Achtergrond 13 reacties

Van Rooi Meat verhoogt varkensprijs

In tegenstelling tot zijn concurrenten verhoogt het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar € 1,43 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee neemt het bedrijf een voorsprong op de verwachte stijging van de Duitse varkensprijzen voor aanstaande vrijdag. Die verhoging is volgens de slachterijen alleen een gevolg van een krapper aanbod van vleesvarkens. Varkensvlees levert volgens hen niet meer geld op. De varkensprijs van Van Rooi Meat ligt deze week 22 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Van Rooi neemt zijn verantwoordelijkheid. Als slachterijen vrijdag (of misschien uiterlijk maandag) hun prijs bekend zouden maken zou dit niet gebeuren. Nu is de grootste hoop al geslacht voordat we de prijs weten. Gelukkig lever ik morgen en kan ik nog enigszins ingrijpen.......

 • no-profile-image

  knor

  Dit had dus de beurs afgelopen vrijdag al moeten doen, stelletje prutsers !!!

 • no-profile-image

  john

  boer brabant, zou jij niet liever 12 maanden van te voren weten wat de varkens op gaan brengen zodat we vooraan in de cyclus in kunnen grijpen??

 • no-profile-image

  boerke

  de beurs kan net zo goed stoppen, daar zitten handelaren in die varkens inkopen op beursprijs en verkopen op slachthuisnotering, mag je raden hoe graag ze hebben dat ie relatief laag staat tov de slachthuisprijzen. ook beweren bozen tongen dat er ook slachters zijn die meerdere malen een prijs door mogen geven! ik ga binnenkort met mijn handelaar om tafel en dan worden mijn varkens niet meer op beurs notering afgerekend! wat ik overigens wel betreur

 • no-profile-image

  varken

  Alle lof voor v.Rooi om niet zoals in 50 vd 52 weken de beurs te volgen,maar te kijken naar de lange termijn en strijden voor een betere varkensprijs zodat op langere termijn de slachthaken ook nog vol komen.Eigenlijk zou dit initiatief van Vion moeten komen,ontstaan uit de vroegere boerenorganisaties om de varkensprijs te verbeteren.Tegenwoordig lijkt het erop dat Vion er alles aan doet om de prijs zo laag mogelijk te houden

 • no-profile-image

  geen fan van

  ik ben antie vion, maar ik moet wel toegeven dat vion er de prijs dit jaar in verhouding tov van van rooi goed op heeft staan.nietemin vind ik dat ze afgelopen maandag best een beetje hadden mogen plussen, want van de slapzakken van de beurs hoeven we het niet meer te hebben

 • no-profile-image

  broodvechter

  Van Rooi staat al weken 2 cent onder Hilckman??????????
  Doe hij even 2 centen corrigeren is het opeens een heilige.
  Doe eens vertellen wat zijn toeslag is.
  Dan weet ik ofdat ik afscheid moet nemen van die Beurs die er volgens hier geen zak van kan.
  Ik heb wel een paar wagentjes voor Mark, en ook volop plek in mijn portemonnee.

 • no-profile-image

  van

  6.5 cent broodvechter doe je voordeel ermee
  en kijk ook even naar de vaste kosten
  succes

 • no-profile-image

  varken

  v.Rooi is zeker geen heilige maar keiharde zakenman want had het anders niet zo ver geschopt.Het gaat om opbrengst onder de streep.Basisprijs zegt niks.Als werkelijk waar is dat v.rooi al weken netto 2 ct minder betaald dan hilckmann dan zitten de handelareren die bij rooi leveren te slapen en verdient v.Rooi deze lof dus niet.Prijs v.Rooi vergelijken met Vion heeft geen enkele zin als je zijn toeslag niet weet

 • no-profile-image

  Jansen

  Zorg dat jezelf bij de 25% beste varkenshouders hoort, verdien je ook geld. Wat heeft het voor zin om het hele rijtje andere ondernemers te benoemen. De één vindt van Rooi een boef, de ander een heilige. Nou en?

 • no-profile-image

  varken

  Je hebt gelijk,beter geen slapende honden wakker maken

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Wat een gezever over een 2 cent hogere notering . Wat maakt dat nou werkelijk uit als je de toeslagen en kortingen niet weet . De een heeft een hogere toeslag en de ander weer meer of minder kosten . Er zal links en rechts wel weer een correctie achteraf komen als er werkelijk verschillen zijn . Als het zo zou zijn dat er een was die werkelijk altijd het meeste betaalde dan had hij alle varkens en of bestond hij niet meer , Want ze willen allemaal verdienen en ze kennen elkaar allemaal beter dan wie dan ook , En geven dus niet meer geld uit dan nodig is .Je moet dit meer zien als een spel met de leveranciers . Hier door wordt het moeilijker om te vergelijken ,want dan worden de toeslagen weer aangepast . Achter af vergelijken van prijzen is wat makkelijker op jaar basis . Maar is nooit 100% betrouwbaar want niet elke boer levert in dezelfde periode evenveel varkens af . Langs prijs kan er ook nog stuk service in de prijs zitten . Door bv zelf wel of niet mee te laden . Dit kan de handelaar of slachterij in de toeslag verwerken . Hoe moeilijker te vergelijken hoe makkelijke het is voor de handel en slachterij om prijs verschillen per klant te kunnen maken . Die 2 cent spelen geen rol het gaat om totaal bedrag wat uiteindelijk netto per kilo betaald wordt . Prijs + toeslagen - kosten

 • no-profile-image

  varken

  Keutelboer,je neemt me de woorden uit de mond.Je bent wel erg slim voor een keutelboer!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.