Varkenshouderij

Achtergrond

VS-export varkensvlees stijgt

De uitvoer van varkensvlees door de Verenigde Staten is in februari van dit jaar uitgekomen op 172.000 ton. Dat is een stijging met 4,2 procent ten opzichte van janauri van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.
De stijging van de Amerikaanse uitvoer van varkensvlees is een gevolg van de daling van de koers van de dollar ten opzichte van de euro in februari van dit jaar. Zo steeg de koers van de euro tussen week 2 en 9 van dit jaar van $1,29 naar $1,38.
De dure euro ten opzichte van de dollar maakt de uitvoer van Amerikaanse producten gemakkelijker. Dat bemoeilijkt de positie van Europese exporteurs. Cijfers daarover zijn nog niet bekend, maar zullen niet gunstig zijn.
In de eerste twee maanden van dit jaar exporteerden de Verenigde Staten 337.200 ton varkensvlees. Dat is 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Mexico blijft de belangrijkste koper van Amerikaans varkensvlees met een afname van 94.900 ton. Japan nam met 74.500 ton 19 procent meer van Amerika af. Door de tsunami zal het land in maart van dit jaar minder bestellen. China kocht bijna 20 keer zoveel Amerikaans vlees als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.