Varkenshouderij

Achtergrond 175 x bekeken 4 reacties

Recordprijs voor varkensbrok

De LEI-prijs van varkensbrok stijgt vandaag met 75 cent naar €28,30 per 100 kg. Daarmee is het oude record van €27,90 in 2008 overschreden. Tenzij de graanprijzen als gevolg van tegenvallende oogsten opnieuw escaleren, denkt veevoerbureau Stigevo dat de top van de mengvoerprijzen in zicht is.
Een eerdere prognose van het bureau van €28,50 als top, kan mogelijk met een paar dubbeltjes worden overschreden.
Op basis van de huidige vervangingswaarde en de huidige LEI-notering van de brok, liggen de marges nu op een redelijk niveau, hoewel een ruimere marge uiteraard altijd welkom is. Omdat ongeveer 70% van de varkensbrok uit graan bestaat, is de verdere ontwikkeling van de graanprijzen doorslaggevend voor het prijsniveau van brok.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jos B.

  Zolang er elders in dit land ( en enkele andere landen ) geen andere veranderingen plaatsvinden blijft dit prijzennivo zeker gehandhaafd, helaas.

 • no-profile-image

  tijd voor

  En net als for farmers record winsten halen
  volgens mij moeten we volgende week maar eens bij de meelmakers aktie gaan voeren ipv winkelbedrijven.

 • no-profile-image

  Boer

  Boeren maken hun leveranciers stinkende rijk en gaan vervolgens bij hen op de knieën voor sponsoring en betalingsuitstel.

 • no-profile-image

  harm

  voer is altijd super goedkoop geweest en is het eigenlijk nu nog , ga je eigen voer zelf maar eens verbouwen , dat red je niet voor 28,5 cent kg, dan zit je al gauw op het dubbele, dat we niets verdienen zit hoofdzakelijk in de opbrengstprijs, laten we massaal de distributie centra,s blokkeren, en voor de toekomst een reele prijs eisen, varkenshouders verenig u , en laat u horen en zien!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.