Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Kleine slachterijen wijken af van Vion met varkensprijs

De middelgrote en kleine varkensslachterijen verhogen hun varkensprijzen deze week met 4 cent per kilo geslacht-gewicht. Daarmee wijken zij af van Vion, die er gisteren 3 cent per kilo bij deed. De afzet van varkensvlees loopt dermate goed dat de concurrenten van Vion een prijsstijging van 4 cent op reéel vinden. Bij een te geringe prijsstijging houden vleesvarkenshouders hun dieren langer vast. Dat geeft later weer problemen met de afzet van varkensvlees.
Op de Duitse internaetveiling Teleporc steeg de varkensprijs vandaag met 6 cent naar € 1,68 per kilo. Dat geeft aan dat de afzet van varkensvlees in Duitsland beter loopt. Duitse slachterijen zullen hun prijzen komende vrijdag dan ook verder verhogen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  naarmate de slachterije later in de week de prijzen bekent maken is het iets makkelijker om de prijs meer te verhogen als vion, zeker als de varkens volgende week weer duurder worden. ik ben benieuwd hoe lang vion het nog volhoud om op maandag de prijzen bekent te maken en de rest lekker kan afwachten wat vion doet en de markt? overigens vind ik dat vion afgelopen maandag best meer had kunnen verhogen, want ze weten zelf ook wel dat de varkens bijna wekelijks stijgen doordat de vraag goed is en het aanbod magertjes

 • no-profile-image

  case

  Kijk naar de beurs, die heeft het lef om op vrijdag uit te komen voor de komende week.
  Die gaf al aan +4
  Hulde !

 • no-profile-image

  Fricandel

  De -2 vandaag van Teleporc geeft weer aan dat supers niet voor welzijn en milieu willen betalen. Wel een pilsje voor een dikke 2 euri`s in de kroeg betalen en € 1.40 voor een litertje brandstof, maar de kostprijs van een levend produkt wil men in de EU niet betalen. We zijn letterlijk en figuurlijk genaaid voor de Pasen om actie`s af te houden. Ik vindt dat alsnog de distributie van de supers geblokkeerd moet worden !!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.