Varkenshouderij

Achtergrond 15 reacties

Duitse varkensprijs verder omhoog

Duitse varkensvleesbedrijven verhogen hun varkensprijzen vandaag met 4 cent naar € 1,62 per kilo. De afzet van varkensvlees loopt goed door het warme weer. Bovendien hielden Duitse varkenshouders hun slachtrijpe dieren vast in afwachting van hogere varkensprijzen. Zij zullen na de verhoging meer dieren gaan leveren. Vion-inkoopdirecteur Peter van Balkom stelt dat de Vion-varkensprijs over 5 weken door de grens van € 1,70 heen gaat. De Nederlandse Vion-notering ligt deze week op € 1,59 per kilo. Dat betekent dat er de komende weken minstens 11 cent per kilo bovenop komt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fricandel

  Dus over 5 weken krijgen we de kostprijs betaald !!!!!!

 • no-profile-image

  varkensboer

  Hoezo kostprijs betaald?? Voer wordt nog steeds duurder....

 • no-profile-image

  varken

  Dus Vion betaald eind deze week 4 ct minder dan Duitsland!

 • no-profile-image

  richard

  Slim is die Peter wel om dit nu te zeggen houden we nog langer de varkens vast komen er weer meer kilo,s op de markt ondertussen kunnen ze het vlees uit de opslagregeling duur verkopen.Dus eerst zien dan geloven of wil hij die prijs alvast garanderen over 5 weken.

 • no-profile-image

  dus

  als ze dit beginnen te zeggen , kun je best zo vlug mogelijk gaan leveren , meestal gebeurt weer iets bijv diox of iets dergelijks in die trend , hoop da ik t mis heb maar t verleden is t zowel vaak gegaan ,, dus kijk uit !!!!!!!

 • no-profile-image

  john

  hoop voor de vermeerderaars dat er overal voldoende plaats is om de biggen vast te houden anders kakt deze prijs ook nog in met dit gespeculeer.. Aan de andere nu rustig doorleveren betekent een verdere stijging van de varkensprijs.. Vasthouden zal de prijs sneller opdrijven maar als de extra kilo's op de markt komen daalt deze dubbel zo hard! Mooi rond de 90 kg geslacht blijven tot de prijs op 1,70 staat en dan vasthouden tot 95 kg. Misschien tikken we dan nog wel de 1,90 aan??

 • no-profile-image

  eerst zien

  denk dan dat duitsland over 3 weken over 170 gaat want vion is de kar trekker niet

 • no-profile-image

  robert varkenskweeker

  Geachte collega-kweekers, nu de varkens aan het stijgen zijn in prijs ,en het goeie weer er is, wordt het eens hoog tijd om wat positiever te gaan worden...anders STOPT er mee! En van nu al dat "gelul" van varkens vasthouden,enz. varkens rijp(110kgmax.brutolevend)verkopen! een mestvarken dat over de 110kg begint te pieken, begint te vreten dat het niet meer normaal,amaai die "voederkost"...

 • no-profile-image

  gerald vernooy

  GEWOON DOOR GAAN

 • no-profile-image

  varken

  Structureel zwaarder leveren zeker niet verstandig bij huidige voer-en biggenprijs en leidt op termijn alleen maar tot meer vlees.Vion leveranciers kunnen juist beter bij andere slachterij varkens vanaf 80 kg gaan leveren,zodat ze een concurrerende prijs neer moeten zetten om nog voldoende zwaardere varkens te krijgen.Varkenshouders kunnen beter regelmatig wisselen van slachterij zodat ze minder zeker zijn van vaste aanvoer en een concurrerende varkensprijs moeten betalen en meer moeite moeten doen om vlees duurder te verkopen.Mensen met goeie varkens die willen speculeren kunnen beter einde week op duitsland leveren want deze betalen dan al nieuwe prijs.Verder in oudere stallen wat dunner opleggen zodat technische resultaten verbeteren en niet te hard voeren(beide zeer belangrijk bij huidige voerprijs).
  Zeugenhouders met krappe biggenopvang kunnen ook beter wat minder zeugen gaan houden,waardoor veel betere technische resultaten in fokkerij+mesterij+minder antibiotica nodig+dalend biggenoverschot

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Ja dit verhaal klopt als iedereen meedoet, niet meer maar beter is al 30 jaar oud, alleen diegene die niet maximaal vol en beter draaien zijn er al lang niet meer of zijn koeboer!!

 • no-profile-image

  jopie snel

  duitsers houden de varkens niet vast, ze zijn er gewoon niet

 • no-profile-image

  Piggy

  Dat vasthouden heeft helemaal geen nut. Als ze er niet zijn moet je gewoon doorleveren en zorgen dat je die week erop niet meer kilo`s gaat leveren, maar zorgen dat die week erop minder kilo`s aangeboden worden. Een vlak leverpatroon zal uiteindelijk de meeste winst geven.

 • no-profile-image

  al,toe-geslagen??

  nu de prijzen oplopen,ga ik er ook vanuit dat de toeslagen oplopen,we lopen namelijk altyd een weekje achter!.
  dus mijn vraag: lopen de toeslagen op of wordt daar niets aan gedaan door jullie.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  toeslagen lopen altijd op bij tekort aan varkens maar trouwe leveranciers die rechtstreeks bij slachterij leveren beuren deze verhoging niet

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.