Varkenshouderij

Achtergrond 223 x bekeken 26 reacties

Duitse varkensprijs valt tegen

Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,55 per kilo geslacht-gewicht. Dat is een forse tegenvaller voor veel varkenshouders en -handelaren. Zij rekenden op een prijsverhoging, omdat varkensvlees meer geld oplevert. Duitse slachterijen vinden de prijsverhoging van vorige week voldoende. Zij missen volgende week twee slachtdagen (Witte Donderdag en Goede Vrijdag). Zodoende hebben zij dan ruim voldoende vleesvarkens voor de slachtcapaciteit. Nederlandse slachterijen zullen hun varkensprijzen ook onveranderd houden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piggy

  Met andere woorden: ze blijven ons voor de gek houden in de EU.
  De opmerking van Jan Bakker vond ik de laatste week de meest passende. Misschien moeten de vleesprijzen wel in èèn stap naar het plafond van de kostprijs gebracht worden, of de supers dat willen of niet. We worden genaaid als ratten en met die paar cent verhoging van de laatste weken proberen ze de actie`s bij de distributie te voorkomen komende week. Ik vind dat die door moeten gaan. Wat mij betreft voor de brabanders gaat Veghel zowieso plat met de distributie van Jumbo en Emtè. Veghel is makkelijk plat te leggen. Als anderen dan de AH en overigen doen hebben we allemaal iets gedaan, want als we binnen de EU niets doen blijven we genaaid worden.

 • no-profile-image

  jan

  MAFFIA de hele slachterijen en railteel en de bbq beginnen overal te branden alle maal 2weken niet leveren

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  waarom geeft vion de mutaties cq prijzen
  van de onderdelen godverdomme niet meer
  bekend kan mij dit iemand nondeju vertellen
  misschien derk wel

 • no-profile-image

  broodvechter

  Duur voedsel brengt miljoenen mensen onder de armoedegrens.
  Staat hier ergens beschreven en is zelfs groot nieuws in de Telegraaf.
  Hoe is dit alles toch mogelijk.
  1 euro 60 is zeker al teveel

 • no-profile-image

  Piggy

  Welke armoedegrens ?
  3x per jaar op vakantie, vaak uit eten, pilsje van dik 2 euri`s en een nieuwe BMW of Audi, en 5 cent per varkenslapje extra zou dan teveel zijn. We worden nog steeds beduveld en dat moet gewoon afgelopen zijn. In Afrika, daar is een armoedegrens !!!!

 • no-profile-image

  boer

  wat een afgeproken werk weer van de slachters, ik lever er volgende week fors minder als opgegeven. indien mogelijk raad ik dat iedereen aan, of niets leveren is zelfs nog beter. je helpt er de slachters mee, want die hebben er kennelijk te nog te veel om de prijs te verhogen, je helpt je erzelf mee, omdat ze de week erop miniaal een stuiver duurder worden. denk niet, wat ik doe maakt niet uit, samen staan we sterk. de tijd van praten is voorbij

 • no-profile-image

  booy

  Europa islamiseert, dan zijn er minder varkens nodig! Europa veganiseert, dan zijn er minder varkens nodig.
  Trek uw conclusie. Dat heeft niets met de feestdagen te maken.

 • no-profile-image

  john

  boeren maken varkens 10 kg zwaarder, er zijn minder varkens nodig... zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 • no-profile-image

  logica

  het aanbod van de varkens is minder, vraag naar vlees is goed. maar dat is niet relevant, want de slachtdagen bepalen de prijs, en als er daar geen gaten in zitten wilen de vleesinkopers weer niet betalen, het is vaak wat, van mij krijgen ze er volgende week niet meer als er hoogstnoodzakelijk weg moeten. wie volgt?

 • no-profile-image

  nog steeds

  Als de beurs vanavond levend niet stijgt neem ik ze niet meer serieus er is veel vraag oa van polen en er worden weer toeslagen betaaldt Dus een handelaar kan er weer meer geld van maken en aan transporteurs[handelaren die alles iedere week naar het zelfde slachthuis brengen] moeten we gewoon geen varkens leveren .

 • no-profile-image

  jou

  beurs +1 levend geslacht onv ik kom maandag een volle wagen halen gr

 • no-profile-image

  gemengd bedrijf

  aan jou handelaar, jij komt helemaal niks halen want onder 1.60 euro netto wordt er niks geleverd.!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Hans

  Een vloek mist ieder doel, zag net een reactie waar iemand aan God vroeg of hij hem wou verdoemen. Bidt God of je een plaatsje mag krijgen in de hemel ipv van de verdoemenis.

 • no-profile-image

  Patrick

  Als oa.VAEX de weg per frigo naar Hongarije bespringt is alvast één handelaar blij mee lagere prijzen want anders geraak je de frigoriques van Vion onderweg niet voorbij.En de uitspraken van Hongaarse vleesmaffia's die pochen dat ,, Hollanders" karkassen dumpen aan prijzen lager dan de levende prijs alhier wel dat plaatje word ,,helemaal"rond en het kleurt nog Bordeaux ook... .

 • no-profile-image

  boer

  Kan dat eeuwige gekanker over de slachterijen eens ophouden. Voor wie het nog steeds niet doorheeft, geen ene slachterij denkt aan de boer. Zo werkt dat in deze economie. Sterker zelfs, iedere boer die zelf een slachterij zou hebben, zou precies hetzelfde doen. Stelletje simpele zielen zijn jullie. Ik wed dat iedereen die zo klaagt zelf zijn stallen vol houdt. En maar hopen dat de buurman minder varkens gaat houden.En maar hopen dat de prijs omhoog gaat. IJdele hoop, zo laten de prijzen zien. Laat iedereen een vent zijn en minder varkens gaan houden, zodat wij (weer) de macht krijgen, alleen zijn de meeste varkensboeren daar te stom voor. Zo zijn we bezig om elkaar af te maken. Zo is het altijd geweest in de varkens en zo (mits we de koppen bij elkaar steken, wat overigens in de industrie heel normaal is, maar ja, die zijn dan ook wat slimmer) zal het ook altijd blijven.

 • no-profile-image

  Piggy

  Ik neem aan Boer dat jij nu al minder aan het opleggen bent, want het begint bij jezelf. Oh ja, zijn er teveel varkens dan, buiten de dioxinetijd varkens die opgeslagen liggen.

 • no-profile-image

  john

  LEVERTIJD VARKEN + 12 MAANDEN dat is de tijd van zaad tot karbonaad.. eerst verkopen die varkenslap en dn pas insemineren.. Een voortrekkersrol voor de nvv hierin! Alle boeren leveringsvoorwaarden dan komt het goed!

 • no-profile-image

  boer

  ik denk met het slachthuis mee, ze hebben kennelijk te veel varkens om de varkens te verhogen, dan laat ik de mijne lekker nog een weekje liggen, ze worden eerderr duurder,als goedkoper. iedereen tevreden toch?

 • no-profile-image

  varken

  Denk ook dat prijs aantrekt na de paasweek maar dat schuiven naar de paasweek niet veel effect zal hebben omdat in duitsland vrijdag al 1 slachtdag wegvalt en paasmaandag beide landen.
  Indien mogelijk schuiven naar de week na pasen lijkt me wel verstandig.
  En zeker niet meer uitbreiden als structureel niet verdient wordt en zeker geen bestaande stallen aanpassen met luchtwassers als je niet tot de beste 25% ondernemers behoort!

 • no-profile-image

  WW

  De prijzen van de onderdelen zijn als volgt, week 15, hammen +0.04, ribben +0.05, procureurs +0.09/0.15, schouders 0, middels +0.04, buiken +0.03 wangen +0.05, trimmings +0.05, haas +0.10/+0.25. Week 16 ribben +0.10, procureurs +0.10, wangen +0.05, haas +0.15 de andere onderdelen onveranderd. Conclusie, deze week had op die basis de prijs met €0.06 kunnen stijgen en deze week met ruim € 0.01.

 • no-profile-image

  Piggy

  Conclusie is dat de slachterijen pakken wat ze pakken kunnen. Waar blijft de NMA nou, ik heb allang een klacht ingediend bij de NMA en nu hoor je niets meer. Ik roep iedere varkenshouder op de site van de NMA te bezoeken en een klacht in te dienen. Er moet een bepaald aantal klachten zijn alvorens de NMA een onderzoek instelt. Werk aan de winkel dus voor de varkenshouderij !!!!

 • no-profile-image

  robert varkens

  Geachte varkenskweekers(nieuwe mega stallen-bouwers-zonnepanelen)... stop met klagen en zagen en stop met die mege stallenbouw, jullie bouwen allemaal voor miljoenen euro's op jullie erf (fabriek) p.s.:welke andere zelstandige moet dit doen...gelijk jullie??? zeker geen slager of bakker!!! wie is dan de "grootverdiener"??????

 • no-profile-image

  Fricandel

  De varkens worden niet onder de kostprijs betaald omdat we megastallen bouwen. Ze worden onder de kostprijs betaald omdat we de macht over de uitbetaalprijs verloren hebben.

 • no-profile-image

  dick

  @piggy, de NMA is er voor de belangen van de consument. Blokvorming aan de inkoopkant is geen probleem zolang de prijs niet opgedreven wordt.
  Robert heeft wel een beetje gelijk! Momenteel wordt er elke week een nieuwe stal in gebruik genomen. Hoe valt dat te rijmen met de slechte marktsituatie. Bestaat er geen varkenscyclus meer.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Op naar het producentendebat 10 mei.

 • no-profile-image

  Piggy

  De Nederlandse Mededingingsautoriteit:

  -ziet toe op alle sectoren van de Nederlandse economie
  -ziet toe op naleving van de Mededingingswet
  bestrijdt kartels, bijvoorbeeld in de vorm van prijsafspraken, marktverdeling, of productiebeperkende afspraken
  -bestrijdt misbruik van economische machtsposities
  -toetst fusies en overnames
  -reguleert de energie- en vervoerssectorLaad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.