Varkenshouderij

Achtergrond 273 x bekeken 13 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht niet hoger

Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen vandaag onverwacht onveranderd. Dat is een forse tegenvaller voor vleesvarkenshouders. Zij hadden een prijsverhging met 2 tot 3 cent per kilo verwacht. Het Duitse aanbod van vleesvarkens is niet groot. Desondanks hebben Duitse slachterijen hun strijdbijl begraven. Die strijd laaide vorige week op door de overstap van de Duitse varkenshandelaar Josef Venneker van Tönnies naar D&S Fleisch. Daardoor stegen de Duitse varkensprijzen toen met 2 cent per kilo. Varkesnvlees leverde echter niet of nauwelijks meer op, zodat de Duitse slachterijen marge inleverden. Daardoor blijft een verdere prijsverhoging deze week uit. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 19 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  @ Derk, de noteringen voor het vlees waren maandag ongeveer 2ct hoger. De vraag naar varkens is goed maar ze worden niet duurder. Dat betekent maar een ding en dat is dat wij de strijdbijl maar weer eens ter hand nemen. Praten heeft helaas blijkbaar geen nut, dan maar weer actie.

 • no-profile-image

  jiep

  geloof mij die vette worden niet duurder misschien van de zomer als er nieuwe conctacten worden gesloten met de supermarkten, vorige week krap aanbod en dan plus 2 ct nu krap aanbod en geen verhoging als er actie komen doe het dan bij de goede firma's, inkoop org. supermarkten zij zijn de mafia die samen spannen en bepalen wat wij de komende tijd weer in ons hand gedrukt krijgen

 • no-profile-image

  john

  je ziet wel wat er gebeurt als er één slachterij (in dit geval tonnies) drooggelegd wordt > stijgende prijzen. Als we actie gaan voeren moet het die kant op.

 • no-profile-image

  van duitsland

  Wat een geluk dat dhr venneker zijn schietpartij vorig jaar heeft overleeft, misschien moet hij maar weer eens oppassen. Omhoog met die prijzen

 • no-profile-image

  jan

  als je aktie wil doen is het nu tijd er voor ,als we nu met de duitse meters 2 weken niet leveren dan kunnen ze voor de passen de retail niet bevoorraden en ze mogen geen vlees uit de p.o. regeling halen [min. 3maanden opslag ] dan hebben we gelijk 2 te pakken maar dan wel met ze allen anders heeft het geen zin. en dan moet de zmp voor ons onde handelen min plus 17c 4weken vast het is maar een idee zo gaat het ook niet of ben ik de enige gr

 • no-profile-image

  jos

  De varkensprijzen liggen toch 25% hoger dan vorig jaar. We hebben wel meer voerkosten. Maar een verdere verhoging kun je toch niet afdwingen, de markt moet zijn werk doen, de marktprijs volgt altijd de kostprijs. Dus belangrijker is om de kostprijs te verlagen, ga de prijzenslag aan met de leveranciers.

 • no-profile-image

  mooi

  jaaaaaa daaaaaaaaag jos

 • no-profile-image

  Jonas

  Je spreekt jezelf tegen Jos: als je de prijzenslag met de leveranciers aangaat daalt je kostprijs, dus ook de marktprijs zoals je zelf aangeeft, verdien je dus nog geen klote. De prijzenslag moet je met je afnemers aangaan, niet met je leveranciers.

 • no-profile-image

  schoolmeester

  Vind ik ook Jonas, als voerleveranciers verdienen we vele malen meer aan jullie dan de slachterijen en dat willen we graag zo houden. We houden jullie wel zoet met wat gezellige schoolreisjes wat peptalk.

 • no-profile-image

  Jonas

  Als het idd zo is dat de voerleveranciers vele malen meer verdienen dan de slachterijen, dan is het bewijs daar dat je de prijzenslag aan moet gaan met je afnemer, en niet met je leverancier.
  Voerleveranciers krijgen de prijs voor hun voer die ze vragen aan hun afnemers. Slachterijen krijgen dat niet voor elkaar, of doen er niet eens moeite voor. Die gaan de strijd aan met hun leveranciers (de varkenshouders).
  Als ze dan vele malen minder verdienen dan voerleveranciers zijn ze dus de prijzenslag aan de verkeerde kant aan het voeren.

 • no-profile-image

  Raymond

  Meneer Tonnies wil in 2011 4,5 miljard winst maken (2010 4,3 miljard winst). Hierdoor kan de varkensprijs niet omhoog. Mijn conclusie is aktie bij de slachterijen want die verdienen veel aan de varkens

 • no-profile-image

  jos

  Als de afnemer, lees supermarkten, het vertikken om meer te betalen hoe wil je ze dan dwingen? Niet afleveren. Dan snijd je jezelf in de vingers want dan moet er meer duur voer in wat je niet terugbetaald krijgt. De supermarkt laat zo een lading komen uit het verre oosten of zuid amerika. Kijk maar naar de groenten die in de supermarkten liggen.

 • no-profile-image

  varken

  1 week duur voer weegt niet op tegen een prijsstijging van 2 ct of meer.Je bereikt wel dat slachterijen nerveus worden doordat de slachthaken niet gevuld worden en hun moeten het al jaren hebben van de aantallen ipv marge per varken.Ze hebben juist niet de marge om 1 tot 2 ct uit eigen zak te betalen en zullen meer moeite moeten doen om meer te beuren voor het vlees.Omdat slachterijen ook sructureel
  te weinig marge hebben per varken doen ze er verstandig aan om met de varkenshouders samen te werken ipv het slaafje te spelen van de supermarkten want het zal geen maanden meer duren dat het aanbod dusdanig lager wordt dat het onmogelijk wordt alle slachthaken te vullen en het ook voor hun zeer moelijk zal worden om de vaste kosten te kunnen te betalen.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.