Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Duitse varkensprijs 4 cent omhoog

Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag met 4 cent naar € 1,55 per kilo geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is niet al te groot in Duitsland. Duitse slachterijen willen de dieren graag hebben, omdat zij er kennelijk goed aan verdienen. Zij zeggen dat alle onderdelen van het varkenskarkas, behalve nekken, niet meer geld opleveren. Door het mooie weer in komend weekend zullen de barbecue-artikelen goed van de hand gaan. De Duitse varkensprijs ligt deze week 23 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  derk zijn commentaar bevalt me iedere
  week beter nog even en we zijn er

 • no-profile-image

  Eric

  Weet iemand wat de onderdelen momenteel doen? Volgens mij zijn die al dusdanig hoog dat er voldoende ruimte is om de varkensprijzen bij de huidige onderdelenprijzen, veel verder te verhogen. Het is niet voor niets dat men de onderdelenprijzen niet meer openbaar maakt.

 • no-profile-image

  Piggy

  Het interreseerd me eigenlijk helemaal niet in een marktcommentaar wat de prijs een jaar geleden was. Nu lijkt het net of de varkens duur zijn tov een jaar geleden maar qua kostprijs is de prijs onveranderd. Maw: nog steeds niet kostprijsdekkend dit jaar !!!
  Ik blijf erbij dat wij dit jaar gemiddeld € 1.70 moeten kunnen maken en dat we anders tekort komen kijkend naar de laatste 4 jaar.
  Er is dus nog ontzettend veel werk aan de winkel voor de slachterijen enzovoort om varkenshouders tevreden te stellen.

 • no-profile-image

  Producent

  We zullen het zelf moeten organiseren! Een varkenshouder maakt zich eerlijk gezegd ook niet druk over zijn leveranciers, of die nou wel of niet wat verdienen. Een slachterij idem, ziet de varkenshouder puur als grondstof leverancier. Klinkt misschien hard, maar feitenkennis is belangrijk.

 • no-profile-image

  BOER

  @ producent Twente. Daar ben ik het niet helemaal mee eens want ik zou niet weten wat de kostprijs van hun is maar andersom is dat wel zo, elke tak boven of onder ons in de bedrijfskolom weet wel wat onze kostprijs is. Inderdaad, dan zouden ze moeten weten wat wij nodig hebben maar door hun 'macht' staan wij als (gehele) agrarische sector machteloos.

 • no-profile-image

  gemengd bedrijf

  piggy brabant heeft helemaal gelijk alleen ik denk dat we niet aan die 1.70 toekomen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.