Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

DPP-biggenprijs volgt NVV en beurs

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op € 34,50 per stuk. Daarmee loopt de DPP-noteringscommissie in de pas met de prijzen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en de beurs. De export van gewone Tempo-biggen loopt erg moeilijk. Vaak zijn er helemaal geen kopers voor. Alleen grote koppels Piëtrain-biggen gaan weg voor 46 tot 48 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  econoom

  Waarom zakt die biggenprijs niet was vorig jaar toch ook?

 • no-profile-image

  boer

  Dit is een suggestief bericht. De biggenhandel loopt deze week inderdaad niet goed, maar dat komt grotendeels door de feestdagen. Vorige week ging het nog redelijk tot goed en volgende week zal dat waarschijnlijk ook weer het geval zijn als de vleesvarkens weer een mooie stijging laten zien.

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Als de biggenprijs veel zakt zullen er nog veel meer fokkers stoppen. Kostprijs ligt minimaal 5 € hoger als vorig jaar.

 • no-profile-image

  john

  Leg de richtprijs van nu en de nvv prijs van 17 weken geleden maar eens naast elkaar.. Deze klopt nog steeds! En met de verwachte slachtprijzen is deze biggenprijs nog steeds realistisch! Gelukkig hoeven er niet veel biggen naar de exportplaats anders was de biggenprijs al lang flink gezakt.

 • no-profile-image

  nog even

  Er stoppen in brabant veel zeugenhouders zal in rest van nl niet veel anders zijn Dus als de mesters wat gaan verdienen binnenkort stijgt de biggenprijs einde van de zomer en krijgen de fokkers nog een goed najaar, een omgekeerde prijsgrafiek dit jaar.

 • no-profile-image

  boerin uit limburg

  Nu mogen jullie mij eens uitleggen hoe het kan dat vanaf week 11 de vionprijs bij de mestvarkens 13 eurocent zijn gestegen en de biggen staan vanaf week 11 nog steeds het zelfde.
  Volgens mij denken ze dat bij ons de biggen leven van water en brood en dat wij niet te maken hebben met hoge voerkosten etc. Een ongelijke strijd voor gezinsbedrijven die langzaam allemaal aan het verzuipen zijn.
  Boerin uit limburg8tygk

 • no-profile-image

  jorlan manders

  beste boerin uit limburg de vion biggenprijs is 37.50 plus gem 7 euro toeslag is 44.50 euro ,en de richtprijs is deze week 42.48 dus nog steeds in het voordeel van de fokker met andere woorden alles wat wij meer betalen als de richtprijs (richtprijs is de prijs die wanneer de verdeling tussen fokker en mester gelijk is) is in voordeel van de fokker veel succes en zowel hoge biggenprijzen als vleesprijzen .

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.