Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijzen voor tiende keer op zelfde niveau

De biggennoteringen blijven deze week wederom gelijk. Het is nu de tiende achtereenvolgende week dat de DPP-notering op € 34,50 per big staat.

Uit de handel komen geen opwekkende signalen dat het allemaal goed loopt. De reacties variëren van slecht, tot matig. Grote koppels goede Pietrain-kruislingen, geënt tegen mycoplasma en Circo zijn relatief goed af te zetten, ook in Duitsland en België. Het andere uiterste: kleine koppels Tempobiggen. Ze zijn nauwelijks af te zetten buiten vaste relaties om. Ze waren voorheen nog wel eens af te zetten in Spanje, maar die markt is voorlopig volledig stilgevallen. In Spanje en in veel Oost-Europese landen is het sentiment om biggen op te leggen nog steeds klein. Dit is een rechtstreeks gevolg van de hoge voerprijzen en de in verhouding te lage varkensprijs.

Prognose: stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.