Varkenshouderij

Achtergrond 224 x bekeken

Biggennoteringen niet van plaats te branden

De biggennoteringen blijven deze week gelijk. DPP houdt de notering op € 34,50. De notering is dit voorjaar niet omhoog te branden. Hij staat al sinds week 8 op dit niveau.

De geluiden uit de markt zijn wisselend. De vraag uit Duitsland is deze week wat minder, als gevolg van de Paasdagen. Spanje was de laatste weken redelijk aan de markt. De vraag vanuit dat land neemt wat af. Export naar Oost-Europa loopt wel door.

De stagnerende biggenprijzen zijn voor de vermeerderaars een dramatische zaak. Normaal is er in het voorjaar sprake van oplopende prijzen. Vermeerderaars moeten dan geld maken. Later in het jaar staan de biggenprijzen meestal onder druk.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.