Varkenshouderij

Achtergrond 460 x bekeken 14 reacties

Beursprijs levende varkens hoger

De beursprijs voor levende varkens stijgt volgende week met 1 cent naar € 1,17 per kilo. Geslachte varkens noteren daarentegen onveranderd op € 1,50 per kilo en volgt daarmee de Duitse prijzen, die vanmiddag op € 1,55 bleven. Kennelijk loopt de export van varkens beter dan de afzet in het binnenland. Zeugen noteren op de beurs onveranderd (geslacht € 1,15 en levend € 0,99 per kilo). De beursprijs voor biggen blijft ook gelijk op € 41,50 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  opdoeken dat balleclubje

 • no-profile-image

  boertje

  Weg met die club zijn dat onze handelaren

 • no-profile-image

  boerke

  handelaren? zetbazen van de slachters zul je bedoelen!

 • no-profile-image

  Boerka

  Varkenshouders? De meeste zijn inmiddels ook zetbazen.

 • no-profile-image

  w t te haarle

  je moet niet klagen over de beurs want die zet een keurige prijs neer. en kan een verhoging ook niet afdwingen door op vrijdag te vehogen met de wetenschap dat er 2 slachtdagen minder zijn de komende week. je moet zorgen dat je een vrije boer blijft dus geen beren mesten geen concepten als welfare best sweine met leverings plicht. want hoe meer beren mesters er komen hoe minder je er voor ontvangt.

 • no-profile-image

  ben ook

  liggen jullie toch allemaal te mopperen we houden er nog steeds een skonne cent aan over , ik heb niks te klagen

 • no-profile-image

  mester

  groot vleestekort komende weken door prachtig barbeque weer,week vasthouden om volgende week 20 cent te stijgen.

 • no-profile-image

  Dom blondje

  Moet ik ze nog langer vasthouden? De eerste hebben hun verjaardag al gevierd!

 • no-profile-image

  Waarheid

  Nu gaan we het beleven, boeren die zelf voor afzet gaan zorgen!!!!! Misschien iets voor Yvon Jaspers "bedrijfsblinde varkenshouders met overproduktie, zoeken met spoed slachters/afnemers met een gat in hun hand" Kunnen ze weer meer produceren, en nog harder schreeuwen.

 • no-profile-image

  varkensboer

  op dit forum reageren ook al mensen die helemaal geen verstand van zaken hebben, of licht aan het dementeren zijn.de vraag naar varkens is goed, wat wij dan willen is de kostprijs en een beetje meer. ook de onzin dat er steeds meer stallen bij komen slaat nergens op. er zijn in nederland rechten om varkens te houden, en meer komen er niet bij! en het gros van de varkenshouders waaronder ik wil dat zo houden

 • no-profile-image

  gerald vernooy

  mensen ,als jullie die er geen naam bij zetten , nou eens van dit forum af gaan dan wordt het al een stuk duidelijker

 • no-profile-image

  Ard Hoornenborg

  Even een reactie op WT te Haarle: Als ik met een minimale binding duidelijk meer voor de varkens kan ontvangen kan ik, zeker op dit moment, deze meeropbrengst niet laten liggen. Blijkbaar kunnen, willen of mogen handelaren niet meer voor vrije varkens betalen. Blijft de vraag naar de taak van de handel in de toekomst, anders wordt dit alleen transport.

 • no-profile-image

  .,

  Volgens mij heeft wt ook geen meerwaarde kort lichte,zware varkens bb en beren net zo hard als een ander dus heb je er varkenshouder niks aan vroeger kon je daar goede afspraken over maken En zolang als handelaren aan 1 fabriek leveren en boeren jaar in jaar uit aan zelfde handelaar komt de handel nooit meer terug.

 • no-profile-image

  robert varkenskweeker

  Geachte collega-varkenskweekers, een boer heeft het "recht" van klagen,wij moeten gehoord worden! wij hebben meer dat recht dan gelijk welke andere zelfstandige...want wij staan boven de wet, iedereen en alles...iedereen is "verplicht" van naar"onze" klaagzang te luisteren! al kopen wij landbouwgrond van 75000euro de hectare,tractors van 110000euro, voor enkele honderdduizenden euro's zonnepaneeltjes,nieuwe stalletjes van 800zeugjes,voor honderd-duizenden euro's beton en mega afsluitingen met automatische poorten met cijfercode's... want dat is "ons" probleem; en daar moet een "buitenstaander" zich zeker niet in moeien!!! of we gaan BETOGEN en het land lam leggen...

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.