Varkenshouderij

Achtergrond 365 x bekeken 5 reacties

Weinig spanning op laatste varkensbeurs

Op de laatste varkensbeurs in café De Posthoorn in Monfoort was er vanavond weinig spanning te beleven. De beurscomissie hield alle verwachtingsprijzen onveranderd. Levende varkens noteren € 1,05 tot € 1,007 en geslachte dieren € 1,36 tot € 1,38 per kilo. De beursprijs voor biggen blijft 32 euro per stuk.
Vierhonderd handelaren kunnen vanaf volgende week vrijdag hun verwachtingsprijzen via de computer opgeven. Daaruit berekent een computerprogramma een gemiddelde. Dat komt vrijdagavond op de website www.beursprijs.nl. Daarmee komt er een einde aan de zestigjarige historie van de varkensbeurs, die in Utrecht begon, daarna naar Vleuten verhuisde en uiteindelijk in Montfoort belandde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wimpy

  He he het einde van een nutteloze sigaren/mercedesclub ,heren bedankt

 • no-profile-image

  broodvechter

  Wimpy doe eens vertellen wat ik kan beuren in Nederland voor de volgende week zonder die sigarenrokende Sterfanaten.
  In Nl dan wel en voor de komende week???

 • no-profile-image

  op vleuten

  ze zullen van de slachthuizen nog wel een afscheidsetentje en weet ik wat al niet meer gehad hebben. als ze de prijs maar niet verhogen. de slapzakken. gelukkig dat ze opgedoekt zijn, maar wat er voor terug komt of dat beter is weet ik ook niet?

 • no-profile-image

  Patrick

  Als we zien dat onderzoek in Belgie heeft aangetoond zijnde supermarkten de prijzen kunstmatig hoog houden en ook die reportage gisteren in het Laatste Nieuws rondom de overname van Delhaize die in een klap marktleider word in Zuid Oost Europa door een astronomische overname dan vrees ik dat we in geheel Europa geen beurs meer nodig hebben want enkel het beursaandeel van die hypergoepen is wat nog telt na de hypermarkets worden nu overkoepelende groepen gevormd en dat word volgens mij nog falikanter voor de producent

 • no-profile-image

  john

  hoe groter de groep des te meer betrouwbaarheid er van de leveranciers verwacht wordt. Daar moeten wij gaan profiteren net zoals een grote fokker profiteert van een grote mesterij!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.