Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Varkensprijsverschil met Duitsland blijft 1 cent

Vion verhoogt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 2 cent naar € 1,52 per kilo geslacht-gewicht inclusief btw. Daarmee blijft het prijsverschil met de Duitse Vion-prijs en de varkensprijzen van Duitse slachterijen 1 cent per kilo. Duitse slachterijen verhoogden hun prijzen afgelopen vrijdag met 2 cent naar € 1,51 per kilo franco slachterij exclusief btw. De prijsverhoging is een gevolg van een krap aanbod van vleesvarkens. Daardoor moet varkensvlees de komende tijd meer geld opleveren. Zeker als de temperatuur komende weekend stijgt, zullen consumenten de barbecue weer massaal tevoorschijn halen. Dat zal de verkoop van varkensvlees (vooral nekken) stimuleren. De Vion-varkensprijs ligt deze week 20 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Varkenshouders hebben een verdere stijging hard nodig om hun flink hogere kosten te dekken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  Het varkensvlees is gisteren ook met 2 cent gestegen dus betaalt deze verhoging zichzelf. Als we kijken naar komend weekend moet de prijs toch zeker weer met 2 cent naar boven kunnen want vraag en aanbod bepalen toch de prijs, tenminste dat word ons voor gehouden

 • no-profile-image

  Piggy

  Zeker weer 2 cent naar boven,@WW.
  Ik heb een vermoeden dat we voor de Pasen aan het lijntje gehouden worden met de dreiging van actie`s van de distributie centra. Ik blijf er achter staan dat dit laatste moet gaan gebeuren ongeacht welke prijsverhoging dan ook als we geen € 1.70 beuren. Kostprijs is Kostprijs en daar valt niet mee te sollen, al denken de supermarkten daar anders over.
  Dicht met de distributiecentra............

Of registreer je om te kunnen reageren.