Varkenshouderij

Achtergrond

Notering gelijk door optimistische verwachting varkensprijs

De biggennoteringen blijven deze week gelijk.Dat heeft vooral ook te maken met optimistische verwachtingen voor de varkensprijs. De meest optimistische verwachting voor de Duitse notering gaat uit van plus 8 cent aanstaande vrijdag.

Gezien dat optimisme is er op het ogenblik geen animo om de biggennotering te verlagen.
De biggenhandel loopt niet echt hard. Er is vraag uit Oost-Europese landen en ook gaan er biggen richting Italië en Spanje. De export naar Duitsland loopt gewoon door. In het binnenland is er gezien de stijgende varkensprijs wat meer animo om biggen op te leggen. De DPP-biggennotering ligt € 6,50 beneden het niveau van vorig jaar.

Prognose: stabiel tot stijgend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.