Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Duitse varkensprijs stijgt niet verder

Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen voor de komende dagen onveranderd op € 1,49 per kilo geslacht-gewicht. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar. Varkensvlees levert niet meer geld op dan vorige week. Dat houdt een prijsstijging van vleesvarkens tegen. Het aanbod van die dieren is klein in Duitsland. Daarom heerst er wat strijd tussen de slachterijen in het land. Met hun prijsverhoging van 7 cent per kilo hebben zij hun kruit vorige week vrijdag al verschoten. Die prijsverhoging verdienen zij niet terug op de verkoop van varkensvlees. De Duitse varkensprijs ligt deze week 16 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Vleesvarkenshouders hebben een verdere prijsstijging nodig om hun gestegen kosten te dekken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  als vleuten vanavond maar wat verhoogd, die liggen in verhouding te laag op de vion noptering tov 2010. vleuten, laat maar eens zien dat je bestaansrecht hebt. dan gaat duitsland volhgende week ook boven de 1.50

 • no-profile-image

  econoom

  Geloof maar niet dat de varkens duurder worden omdat de graanprijzen aan het zakken zijn en zelf de marges behouden nu!!

 • no-profile-image

  mester

  Dat kon je wel eens goed hebben Econoom...

 • no-profile-image

  Boer

  Klopt, graanprijzen van de week 20 euro gezakt! Maar vandaag is het weer 20 euro gestegen dusss..........

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  derek volgende week worden ze duurder je moet schrijven dat de andere kant de vleesinkoop er nog aan moet wennen dat het tij nu keert je moet ze ook niet iedere proberen omlaag te praten maar omhoog

 • no-profile-image

  Piggy

  Hoe geweldig moet je jezelf wel niet voelen als slachterij zijnde, dat je al jaren de kostprijs van een varken niet kan of niet wil betalen aan je leveranciers.
  Verder moeten wij aan de inkoopkant ook flink gaan knippen, met name op voer en vooral op de mestafvoer prijzen. Dat is ook nog een zijde waar voor producenten wat te halen is !!!

 • no-profile-image

  Blije klant

  Over de voerleveranciers geen kwaad woord Piggy. Ze bieden ons boeren gratis vreet- en zuipbijeenkomsten aan, zwarte cross, beurs Venray, Den Bosch, Hardenberg, elk jaar een nieuw voerconcept, allemaal een eigen tijdschrift vol reclame, advertenties...... Wat zijn we door hen verwend.

 • no-profile-image

  john

  mij rest nu een grote vraag waarom kan tonnies 4 miljard euro winst maken en blijft er bij de vion maar een schamele 10 miljoen over??? Liggen de kosten bij vion zoveel hoger dan bij tonnies? doordat de vion zo'n hoge kosten heeft kan er niet meer betaald worden voor de vleesvarkens en hoeven de andere slachterijen maar aan te sluiten. VION op de fles en een herstart met een gezonde financiering zodat ze weer concurerend worden met de rest en ook hogere prijzen kunnen bieden lijkt me de beste oplossing.

 • no-profile-image

  Der Bildzeitung

  Hallo John,
  Weleens gehoord over het schandaal van Tonnies. Lees de bildzeitung.
  Eigenaar Tonnies verdacht van : Weegfraude, Klassificatiefraude, Varkens gaan aan de voorkant in de vriezer, en komen er als rundvlees achter uit de vriezer??. Gehakt met en te hoog vet%. enz. enz. Geen wonder om veel winst te maken. Snap niet dat je als boer hier erg blij mee moet zijn.

 • no-profile-image

  ynit

  In nederland moet alles kloppen
  1loonkost
  2mest
  3slacht
  4maatschapelijk
  5 voor al bij de bedrijven van goedewil
  6maar we laate de rommellaars hun gang gaan niemand durft niet de rvv aid gemeente ze zijn bang om door te pakken

 • no-profile-image

  Robert Bodde

  Ik hoor het in het veld zoemen naar aanleiding van de opmerking van John, Brabant dat Tönnies een winst van 4 miljard euro zou realiseren en Vion slechst 10 miljoen. Volgens de website van Tönnies is de omzet in 2010 4,3 miljard geweest en zal die groeien naar 4,5 miljard in 2011. http://www.toennies.de/index.php?MODUL=news&DO=details&NID=42&BEREICH=presse

  Vion realiseerde in 2009 een omzet van 9 miljard en een winst van 62 miljoen (cijfers 2010 volgen ergens in mei 2011). Omdat de jaarverslagen niet op de Vion-site staan (foutje...) deze link http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3057417/vion-ziet-winst-stijgen-gematigd-positief-voor-2010

 • no-profile-image

  john

  heb inderdaad winst en omzet door elkaar gehaald.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.