Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken 8 reacties

Duitse varkensprijs 2 cent omhoog

Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag met 2 cent naar € 1,51 per kilo geslacht-gewicht exclusief btw. De prijsstijging is een gevolg van een krap aanbod aan vleesvarkens in Duitsland. Duitse slachterijen voeren daarom een gevecht om de dieren aan de haak te slaan. Sommige varkenshandelaren lopen over van de ene naar de andere slachterij. Die toestanden kende Nederland ook voor de sanering van de slachtcapaciteit in 2002. De Duitse varkensprijs ligt deze week 18 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Varkenshouders hebben de hogere prijs hard nodig om stijgende kosten te dekken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  zie je derek ik heb het toch gezegd
  nu komt er een krap aanbod en nou
  niet te snel de varkens afgeven blijf nu
  maar eens aan dat touw trekken en niet
  loslaten

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Je hebt inderdaad gelijk Brabantsduitserke. Nu maar hopen dat de varkensprijzen flink doortrekken. Derk

 • no-profile-image

  john

  lekker de varkens 90 kg blijven leveren tot de prijs op 1,70 staat.. Als het zover is de varkens in een week of 4 naar de 95 kg laten kruipen. De prijs zal dan doorstijgen naar 1,80 of misschien wel meer. De varkens nu al 95 kg maken is precies wat de partijen boven ons willen. Is toch even 5 % varken meer. Maar de markt is vrij dus ieder zijn keus. De productie voor het komende jaar ligt al vast het enige wat we nu nog kunnen doen is op tijd biggen euthaniseren of slachten en corrigeren met de slachtgewichten. Dit om de prijs in de benen te houden.

 • no-profile-image

  Piggy

  Voor 2002 hadden wij inderdaad nog handel in varkens. Daarna is het rendement in varkens houden alleen maar gedaald. Gelukkig vinden die Duitse handelaren nu weer de macht om een keer van slachterij te switchen. Nu de NL handelaren nog. Laat die ook maar eens wakker worden en zorgen dat die prijs inderdaad naar 1.70 gaat. Zolang we dat niet bereikt hebben hoeven we niet in een juichstemming te zijn!!!!

 • no-profile-image

  boerke

  als de heren van vleuten nu maar eens 3 cent geslacht erbij doen. ze liggen vanaf nieuwjaar te laag tov vion en van rooi, dat kan best wel eens een weekje, maar geen 3 maanden. dus handelaren, laat maar eens zien of je voor de slachters, of de boeren bent?

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Beste Boerke Brabant, de heren van Vleuten bepalen de beursprijzen niet meer. Dat kunnen 400 handelaren doen via een electronisch systeem. Een computerprogramma berekent daaruit een gemiddelde. Groeten, Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  boerke

  dat weet ik derk, maar met de mannen van vleuten bedoel ik de handelaren, de mijne zal er ook wel tussen zitten. maar daar moet ik het ook al niet meer van hebben, als ze zo door gaan steld die prijs over een tijdje ook niks meer voor, en worden daar geen varkens meer op verkocht, wel jammer

 • no-profile-image

  jiepie

  krap aanbod, dan maar 2 ct doen, jiepie a jee, bij overschot gaat het 10 voudige er in een keer af. geloof mij de slachthuizen hebben de karkassen verkocht voor € 1.60 nemen nu verlies maar die hebben ze een paar weken terug al verdient. het zal wel iets stijgen maar die € 1.70 wordt niet betaald

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.