Varkenshouderij

Achtergrond 721 x bekeken 12 reacties

Duitse Teleporc-varkensprijs hoger

De 1.100 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag op de Duitse internetveiling Teleporc € 1,54 per kilo op. Dat is 1 cent per kilo meer dan vorige week woensdag. Ondanks die prijsstijging zullen de Duitse prijzen voor vleesvarkens komende vrijdag waarschijnlijk niet stijgen. Varkensvlees levert niet meer geld op dan vorige week. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 18 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  de slachters moeten maar een een prijsverhoging afdwingen. als er te veel varkens zijn dan moeten ze overal maar een paar varkens laten liggen. de prijs moet omhoog, putten vol en geen euros op de bank. als jullie volgend jaar nog varkens willen hebben moet je nu voor ons vechten. ook de beurs moet vrijdag zijn tanden maar eens laten zien. ze staan al geruime tijd te laag tov vion en van rooi

 • no-profile-image

  jaap

  bah bah bah wat een stemming makerij

  schaam je diep derk!!!!

 • no-profile-image

  boeren klagen

  derk heeft nog nooit positief geschreven denk dat het handlanger van slachterij is of hij gelooft al het gejank. Mijn handelaar klaagt ook altijd maar prik er wel doorheen.

 • no-profile-image

  klagende boer

  boeren klagen vaak, maar de grootste klagers zijn slagers geworden

 • no-profile-image

  werker

  Bij collega's worden varkens vooruit geladen, op vraag van de slachterij, naar nederland. terwijl iedere zeveraar die zelf geen varkens verhandelt schrijft dat er voldoende aanbod is. er is minder aanbod en de grote afnemers laden waar mogelijk vooruit. zo hebben ze er zeker nu al genoeg om de prijs nog even vast te houden. volgens mijn mening gaan ze omhoog.

 • no-profile-image

  aardappel

  @werker Belgie, u heeft gelijk. Tendens voor de Duitse markt: De aanbieding geldt voor het slachten van varkens in het bijzonder in de Noord-West is een zeer goede vraag. De vooruitzichten zijn dus gemakkelijk te beoordelen.

  In de veiling van het internet aandelenmarkt varkens op woensdag 23 Maart 2011, werden aangeboden door een totaal van 1.100 varkens, 1100 varkens in 7 wedstrijden op een gemiddelde prijs van 1,54 EUR / kg SG (+1 cent) in een bereik van 1,53 tot EUR 1,56 EUR verkocht

  Bron en Copyright: ISN eV, Damme, http://www.schweine.net , 22/03/2011

  En waarom niet zoals bij de akkerbouw,
  Het CBS houdt prijsreeksen bij voor zeer nauw gedefinieerde productcategorieën. Uit die cijfers blijkt dat Nederlanders met een uitgesproken passie voor aardappelen het meeste reden tot klagen hebben. Aardappels werden sinds 2000 maar liefst 149 procent duurder. Geen andere productcategorie steeg zo hard in prijs.

  bron CBS.


 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Beste varkenshouders, ik liep met mijn commentaar op de varkensveiling Teleporc vooruit op de muziek. De verkoop van varkensvlees voor volgende week start vandaag en morgen. Dan zien we wat de opbrengst van varkensvlees is. Ik vraag me wel af, waarom sommige varkenshouders hun hele naam niet durven te publiceren en mij wel allerlei dingen verwijten (E. van der Pasch en Jaap van der Laan). Dat is toch niet zo sportief. We moeten elkaar wel recht in de ogen blijven kijken. Derk

 • no-profile-image

  ard hoornenborg

  Derk, ik ben het helemaal met je eens dat de anonieme reacties waardeloos zijn. Maar ik vind het bijzonder slecht dat jij dan de namen vermeld in jouw reactie.

 • no-profile-image

  ano

  Derk zal er wel een goede reden voor hebben.

 • no-profile-image

  Ronald

  veel vraag weinig aanbod, prijs stijgt.
  Middelbare school Economieles "Keynes"
  Simpel toch, en anders geen varkens!

 • no-profile-image

  Piggy

  Dat Derk hier aangevallen wordt is een reactie van boeren uit de onvrede die ze hebben omdat ze geen eerlijke prijs beuren voor hun varkens. Ik kan dat wel begrijpen omdat de boer ergens zijn ei kwijt wil en dan is het internet de aangewezen persoon om je gal te spuwen. Zodra supermarkten, slachters, vleesverwerkers, mesttransporteurs en voerleveranciers eerlijke prijzen aan de boer vragen of betalen wordt de stemming op de marktcommentaren een stuk vriendelijker.
  Ik ben het overigens wel eens met een aantal boeren omdat slachterijen inderdaad de grootste klagers zijn maar aan de andere kant ook geen kostprijs willen gaan betalen als de markt wel loopt of begint te lopen. Dat gevloek roepen ze volledig op zichzelf af !!!!!

 • no-profile-image

  vergaderboer

  De kritiek was terecht derk, ook was hij anoniem, het gaat immers om de feiten en dat kan ook goed zonder naam jammer dat je er niet tegen kunt, hoop wel dat je er iets mee gaat doen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.