Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

DPP-biggenprijs niet hoger

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op € 34,50 per stuk. Ondanks de stijging van de varkensprijzen met 6 cent per kilo willen vleesvarkenshouders niet meer betalen voor biggen. Zij willen hun rendementen verhogen. Vermeerderaars hangen daardoor aan de laatste speen. Zij verdienen ook betere marges, maar dat zit er onder de huidige marktomstandigheden kennelijk niet in. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 6,50 per stuk lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Met de toeslag erbij ongeveer 47 euro dat is voldoende om kiet te draaien
  maar 135 euro voor een vlees varkens niet

 • no-profile-image

  eric

  Boer Braband

  Lees een het biggen prijzen schema

 • no-profile-image

  biggenfokker

  boer brabant jij moet eerst eens beter leren rekenen in midden brabant kun je met deze voer/mest en personeelskosten en 2013 inverstering geen big fokken voor dat geld. Maar misschien moet je betere biggen kopen ik beur nog meer dan 50 en houd er niks aan over. heb 2 wkn teug koppeltje vleesvarkens geleverdt hield 4,5 euro over ex arbeid.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Elkaar vliegen afvangen schiet niks op. Gewoon alles meerekenen, dan is beide te weinig.

 • no-profile-image

  john

  richtprijs deze week: 37,77 nvv biggenprijs 17 weken geleden: 33 euro.. 3,77 is dus volgens de eerlijke verdeling bij de mester blijven hangen. Er vanuit gaande dat we pas weten wat de big waard is geweest als het varkens is geslacht. Heb net het richtprijsschema erbij gepakt: met een biggenprijs van 47 euro nu moeten de vleesvarkens over 17 weken 1,60 opbrengen. De termijnmarkt schommelt ook rond deze koers.. Dus wie niet op deze biggen wil verliezen kan zich indekken.

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Ja het gras is altijd groener bij de buurman.

 • no-profile-image

  boertje

  Is voor allebij te weinig big mag van mij 65euro zijn en de veels varkens 1,90 a2,00 dan word er wat verdiend Maar het was niet druk (genoeg zag weinig grote er tussen) aan de poorten bij het staken van de nvv ik was er nu is de prijs iets berter maar waar was de rest het MOET ANDERS vraag is er maar ze gunnen ons geen brood er is echt niets te veel het is de marge moet beter verdeeld worden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.