Varkenshouderij

Achtergrond 209 x bekeken 5 reacties

DPP-biggenprijs blijft op plaats

De DPP-biggenprijs blijft deze week gelijk op € 34,50 per stuk, ondanks een wat moeizamere afzet van de dieren. Zowel binnen- als buitenlandse vleesvarkenshouders bieden minder geld voor bighgen, omdat zij geen vertrouwen hebben in een forse stijging van de varkensprijzen in de komende maanden. Meestal stokt de priojsstijging als het niveau van € 1,50 per kilo is bereikt. Supermarkten willen gewoonweg niet meer betalen voor varkensvlees, terwijl dat wel nodig is gezien de stijging van de kosten voor vleesvarkenshouders. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 6,50 per stuk lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Zeugen

  Hopen op een priosjsstijging voor de bighgen volgende week dan maar!

 • no-profile-image

  fokker

  waar om moet vleuten zaken nergens voor nodig vrijdag maar verhogen

 • no-profile-image

  Piggy

  @Derk, Supermarkten willen niet meer betalen dan € 1.50.
  Je kan ook zeggen Derk: Supermarkten willen niet investeren in Milieu, Welzijn en duurzaamheid en willen geen verantwoording nemen voor het produkt wat ze in de schappen leggen. Ik blijf erbij, Voor de Pasen nog de poorten dicht van de distributie, en niet te kort. Supermarkten zijn hoofdbepaler van de varkensprijs in de EU en daar moeten ze op aangesproken worden.

 • no-profile-image

  kees

  Helemaal mee eens Piggy Brabo !

 • no-profile-image

  john

  als ze niet meer willen betalen dan 1,50 dan moeten ze maar aangeven hoeveel varkens ze jaarrond voor deze prijs al willen nemen.. hoeven wij ook niet harder te lopen en meer kiloknallers te maken om onze conculega's weg te concureren. 1,50 jaarrond is zeker niet slecht. Misschien dat we 10 % minder hoeven te produceren maar dat betekent ook 10 % minder mest en 10 % minder voer. Daar zit de grote winst! (lagere mestafzet- en voerkosten Dan heb ik het ook nog niet over de dalende infectiedruk als je de stal voor 90 % benut i.p.v. van 100 of zelfs 105 %. Dit betekent een dalende rekening voor de veearts! en dus meer euro's voor ons. Onze taak is geen varkens meer te produceren die voor minder dan 1,50 de deur uit wandelen. Beter communiceren in de kolom is een goed begin! NVV / DGB verzamel naast de prijzen ook de aantallen en laat ons allen zien waar het punt zit waarop wij kiloknallers gaan produceren. Dan is er 12 maanden van te voren in te grijpen. Mesters vertel aan je vermeerderaar dat je b.v. in september maar voor 850 biggen toeslag betaalt i.p.v. de gebruikelijke 1000. De vermeerder kan dan kiezen om deze biggen te produceren voor kale beurs of 13 zeugen op te ruimen. Dan zijn we aan het sturen. Nu lopen we met zijn allen achter de markt aan terwijl we met een productiecyclus van dik 11 maanden juist voor de markt uit moeten lopen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.