Varkenshouderij

Achtergrond 231 x bekeken

Biggennoteringen blijven deze week gelijk

De biggennoteringen blijven deze week gelijk. De biggenexport loopt niet al te best.

Vleesvarkenshouders in de Oost-Europese landen als Hongarije, Roemenië en Polen en in Zuid-Europa zijn terughoudend met het opleggen van biggen. Dat heeft te maken met de relatief hoge biggenprijzen in relatie met de vleesvarkensopbrengsten. In Nederland wordt nog wel redelijk opgelegd.

Duitse afnemers van biggen worden steeds kritischer. Ze vragen de hoogste kwaliteit en zodra er ook maar iets mis is met de biggen, iets oornecrose, een enting, of te veel spreiding in gewichten, haken sommige afnemers al af. Er wordt dan ook vrij fors gewisseld in vermeerderaars.

Prognose: stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.